Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Walimatul Urus

bulan doblas, school holiday, cuti panjang ujung tahun ramai plan activity yang cm best kan?
one of them yg fames mesti la kenduri kawen bukan? untuk kali ni je da bnyk 'kad saman' dapat. So, get ready je la & jgn missed date sudah... hee


mcm best je kawin-kawin ni kn? gile x best? mesti la.. makan minum tido soping hatta merempit lepak memalam sekali pon berteman & 0% chances nk kena tagkap ngn Jais or ketua Kampung / org surau nk ke alam pekahwinan ni sng & mudah sebenanye.. nikah je !

one word je "Nikah" amboi mak, ckp sonang aiiih.. tapi... wah.. banyak tapi-tapi lagi.. ye la, mesti kena bersedia serba serbi..  mental, fizikal, emosi, & yang paling penting adalah $$$ kenapa $$$ adalah sangat penting? ni tengok hierarcy kawen kat Malaysia ni.. ni yang basic / standard planning.. lagi gah pun hade.. tapi nak buat pe sangat la kn? yang penting halalan & barakah, ingat tu!
 


Taken from someone's blog & forum


Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam sendiri telah mengatakan: 


خَيْرُ النِّكَاحِ أَيْسَرُهُ
“Sebaik-baik pernikahan adalah yang paling mudah.” 
(Hadis Riwayat Abu Daud, no. 2117. Dinilai sahih oleh al-Albani) 


.: gambar hiasan :.

xnk komen panjang2 sbb masing2 punya kehendak kan nk buat majlis mcm mne..

dan bile pegi mane2 kenduri xpyh le ni wish sesgt cmni:
  • "congrates ! (ce translate pe mkni ni..yukks) "
  • hepi love bird .. (heloo, ni human being la.)
  • semoga berbahgia ke ank cucu... ( tu je ke... ? da bercucu t pe jd plak)
sebaik2 semolek2 nye.. wish la cmni a.k.a doa utk pganten :

* smpi je depan khemah pganten sblum korg bersentap lauk kenduri bce doa ni dlu.
xpon u'lls leh tulis kt greeting cards tu, pling mls pon ley conteng kt smpul salam keruk tu..

Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma (God bless you both and bless you both)

Wa jamaah baina kuma fee khair. (And get the best collection)

indah makna doa bukan? nk sng ingat Lagu MaherZain, bukan Ziana, bukan Anuar tp Maher

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank