Hello Kitty Bank

Followers

Blogger Widgets

Pangkor Island

Holiday @ Perak 

teman nie nama je ore Peghok tapi cakapnye idokle gheti sgtt 
(baru nk ngaku la skg nih, xcayo meh tgk ic no. 08 kt tongah2 ittew)
gigih jugok la teman bawok kheta dari selangor ke peghok 2... 
zemangat sgt punyo pasal nok pogi island

kome yg ghase mau poie bercoti2 malaysia, moh le kite..best angat teman cakap sama lu..
outdoor xtvt kome boleh mainn.. ada Round Island, Snorkelling & Banana Boat 

gambar2 yg ada adalah xtvt bersama bes preng yg xbrape nk bes...muahaha
(korg jgn nk sentap yeww)

sesampai nye, most recommended for u to park here!
knp kt cni? sbb nye : 24H CCTV xyh risao ape dah & muhga jo.. 24jam = RM10

other than that, they r guaranteed u with : 
  •  Kemudahan tandas yang bersih dan selesa kepada pengguna
  •  Kedai-kedai makan disediakan di parking bertingkat untuk memudahkan pengguna mahupun pelancong menikmati makanan sambil menikmati pemandangan yang menarik di Lumut
  • “Jumper” juga disediakan untuk pengguna yang mengalami kerosakan kenderaan
sumber : Majlis Perbandaran Manjung

mcm biase nk ke Pulau kena pegi kt Jeti -> naik bot -> smpai ke Jeti -> tiba di Pulau idaman 


Day 1 ,2 & 3 
dipenuhi dgn xtvt yg riang ria ... 
bagaikan kanak2 rebena, kegembiraan jelas terpampang di wajah masing2

#scene 1

majalah Mangga ada pose kt tepi kolam smbil berbikini
tp, kt belogzeera cuma ada pose comei muslimah dalam laut 

pic ni da boleh buat poskad, fridge magnet, calendar @ yg sewaktu dgn nye... agagaga

juga yg ini..

 
#the exciting feelings

#pinjam sampan jp ye bang... *_*

#scene 2 

fyi, they'll ade sediakan sewa transport, either u nk moto or kereta (korg drive/ride sndri) 
but for big family, uolls boleh sewa van + driver provided for the tour 
moto murah dlm RM30 / 24hour & disewa dr tempat penginapan ( BayView Hotel)
merempit di terik hari.. harharhar.. round2 pekan & kota bersejarah
(*jgn sentap sbb i terpakai tudung yg sama masa kenduri adik dulu)

muka jakun ^_^ di bwh terik matahari @ 80km/jam

ini la dia suasana di pekan yg kebanyakan penduduknya adalah kaum cina.. peace yaaww =)

singgah santai sebentar, lotih yop merempit..

from left : kak ikin, dila, shamsiah & ai le tuh
gang ayu rempit (kasar n buruk nau bunyi nyer..iskh..iskh..)

#scene 3

opsss.. sila jaga kesopanan & kesusilaan anda pabila bergambar ya 

meeting a hot guy.. whooaa.. sape kah?

#solo action

hello kitty pose

#scene 4

beachside and the villages

keriangan! xsedar..betapa beriknye hari itu, selamba katak je terlompat2, nasib xde monyet yg berhampiran, kalau x msti dia join skali sbb hepi berjmpe kenalan lama yg terpisah 

pose ayu kengkonon, nyampah ~ model: Dila Ali

buai laju2... buaian yg xboleh nk terbuai.. sbb berat sgt kot? agaga, ish..xbek ngata diri sendiri

last but not least, something to bring back home

mencandat souvenier *certain collection yg org kirim ok, so xleh mintak..

Bye2 pangkor, till we meet again,  miss u xoxo =(

*efek baju longgar menampakkan kembang di lengan

6 comments:

  1. Bestnye pergi pulau..gambar cantik..
    Sama la mcm akak..duk trg tp satu pulau pun belum sampai..

    ReplyDelete
  2. yeke kak, insyallah ad rezki nnt smpai la tu..
    bw fmly ber jalan2 msti seronok kn?

    ReplyDelete
  3. Laaa org perak ke...awat xhabaq awai2 hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. lahir ja kt perak..
      teman membesa n skola kt selangor

      Delete
  4. bestnye holiday~ :D
    dah follow, kalau sudi follow saya jugak ye ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank