Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Beauty with Brain by zeeralily

fahami makna tajuk tersebut diatas : cantik dengan otak. bukan cantik kepala otak kau ye..
menjak semenjak kena sekolah balik ngn cikgu bahase melayu kt opis, jiwa kadang kala tersentap juga lah.. i masih cuba utk menggunakan bahasa melayu dengan betul, namun apakan daya kerana ilmu bahasa melayu tu takat spm je.. so, dont blame on me hokay... *owhh..kenapa i rasakan my ayat BM sunggoh teruk! minta maaf cikgu BM, during my primary & secondary school dulu..sy tidak memanfaatkn ilmu yg anda beri sebaiknya.. krn pada masa itu mungkin sy masih muda remaja, jiwa hanya ingin kn keseronokan, main & makan tanpa menumpukan sepenuhkan perhatian pd pelajaran.. maaf kn sy..maaf kn sy...

Beauty with brain.. im stressing out the point of education especially for women :
Al Mujahid As Syeikh Mustafa Masyur pernah menyebut
"Tarbiyyah (pendidikan) bukan segalanya-galanya,
tetapi segala-galanya hanya dapat diraih dengan Tarbiyyah."

Blogging is not only to interprets ur feelings, emotion or thought. Its ur knowledge throughout ur life & experience.. Bukan tgk org buat blog, uplod2 gamba kite pon nk buat jugak la..suke2 ikut.. motip?? kena ada idea dlu beb baru boleh terus menulis & menulis & menulis dgn penuh bermakna... iye dak? kalau xsetuju ngn pendapat sy sila abaikan.. mihihiii..

throw-away in your mind that - '' wanita tidak perlu belajar tinggi2, sbb kebanyakan akan jadi suri rumah'' But remember, pasti berbeza cara dan kualiti, seorang ibu yang tinggi pelajaranya dengan yg sebaliknya, yg mana akan melahirkan insan yg berguna? am i right? think!

ok, rase dah banyak benda bebel ni, skng nk introduce u.. antara blogger2 terkenal yg sentiasa jd idola (bukan pujaan mcm retis ya) but as sumber inspirasi to be more success & motivate diri ini in future.. sebahagian mereka2 ni lebih muda usia (tp ada juga yg sebaya ya) but they'll prove that brain symbolizes true beauty internal and externally 

*sungguh bertuah mereka ini, bkn shj dikurniakan rupa yg cantik tetapi pandai juga..


tak perlu nk introduce sgt sbb semua org dah tau dak ni fames gile.
Bakal Doktor ni dulu lepas SPM start belaja kt Matrix after tu dapat further Twinning Program Unpad-UKM. Unpad dekat Bandung. Blog beliau berkisah masa zaman belaja nk jd Doktor masa kt Bandung tu... heaven gile dia study kt sana.. lg2 dpt belaja kt syurga membeli belah baju & kain2... muahaha...
As for now, beliau sedang menjalani latihan clinical di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) di bawah ijazah perubatan. In Sha Allah, shes Doctor to be on 2014.


photo with the loves one.. dulu bf dia now da jd husband..
As u know as peliks.blogspot, most famous Vlogger, dia lah orang nya...after SPM, studied to Matrix Gambang, Pahang then persuing to UTP (Universiti Teknologi Petronas).Shes graduated with a Chemical Engineering - Petroleum Major Degree  


bile tersenyum ada iras2 sket Lisa Surihani.. akk ni model utk e-Dast boutique
Bachelor Degree Holder, graduated from Universiti Malaya. Kak ain.. shes married with one cute daughter.. kalau bace entry2 dlm blog beliau mmg sgt bermanfaat... as a mother, beliau bnyk berkongsi ilmu mengenai kisah2 rumah tangga, anak : penjagaan, penyusuan, tips dr kehamilan, berpantang dan kelahiran... sgt bagus sbg panduan utk newly wed & org2 muda mcm sy *mata ke atas... good job kak ain.. i really love reading ur entry.. (sgt jatuh cinta) best part of her, she had a same interest with me "Hello Kitty".. muaaah3x.. syg akk!


si Cilik molek ini adalah bakal graduan dari KUIS (Kolej Islam Antarabangsa)
by taking Bachelor of Islamic Finance skg adalah saat2 akhir pengajian.. mari kite doakan yg terbaik utk beliau... semoga berkonvo dgn jaya nya nnt.. Yuyu tgh berdarah manis & hope juga cecepat naik pelamin ye.. tak sabar nk tgk... 0_O orang nya comei saja... dia pun minat sama mcm kite & kak Ain td.. hello kitty.. buat kamu berdua kesayangan, nnt sy nk bg hello kitty gift tw... =)

kredit to blog mereka atas gmbr mereka sndiri, kecuali yg ni..

*sesi bertemu dgn Kak ain & Yuyu (tp xsmpt nk bergambar bersama, sbb bz)


*both sgt comel & cantik in real

Hanis Zalikha


ok, last but not least, retis dah die ni... fuyooo.. pewwitt... nk sign sket keknis..
beliau telah berjaya menggenggam segulung Diploma dalam bidang Pengurusan Perniagaan (DBS) pada majlis Konvokesyen ke-76 Universiti Teknologi Mara (UiTM) sekaligus berjaya merangkul Anugerah Naib Canselor dengan Purata Nilai Gred Kumulatif (PNGK) 3.90 whoaaaa..hebak..hebak..selempang Pink tu xsemua org blh dpt tw..

last but not least,
interprame dlm blog sndiri..(nk jugak) hee.. tp x termasuk lah dlm senarai Inspiration blogger tu ya adik2..


Istiadat Konvokesyen ke-77 UiTM.. setelah 3 tahun setengah pengajian, akhirnya berjaya juga mengenggam Ijazah (even scroll tu msih tersimpan rapi dlm bilik). Im graduated in Bachelor (hons) Finance... bnyk kisah dan cabarannya especially futhuring studies in part time.. ape pun kita nk lakukan, perancang yg baik adalah sgt penting... terutamanya dr segi masa, wang dan tenaga... so, i hv to do it part time sbb xnk susah kn parent keluar blanja bnyk2 & susah kn diri sndri utk menaggung hutang PTPTpu dimasa akn dtg..wehee.. *_*

actually, ada ramai lg graduan di luar sana, tp kt sini sy ambil sample sikit je la..
kalau x mau jenuh nk buat list.. dah mcm nk buku kan senarai graduan pulak kn?
hee..hee.. peace ~


- Love, XoXo

7 comments:

  1. alolooo.. malu tau. terima kasih sangat. doakan yuyu berjaya grad dengan gemilangnyaaa T_T

    tahniah jugaa! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye si comel...tenkiu..
      insyallah..sentiasa doakan untuk kejayaan semua =)
      hope 1 hr nnt kite leh jumpa ^_^

      Delete
  2. segannye kite tetibe ade dlm entry ni lak bersama mereka yang hebat2 belaka.....betul kata kamu, memang sepanjang study banyak rintangan dan cabaran, nak dapatkan scroll tu memang jenuh dengan pelbagai masalah sbg seorng student....tapi alhamdulillah berjaya jugak akhirnya grad dengan cemerlang.....harap cemerlang dlm pelajaran dan kehidupan juga ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha allah ummi... semoga sentiasa success dlm hidup, xkira ape bidang yg kita buat kn? dugaan2 tu lah yg mematangkan kita dan beri kita ilmu sebenarnya... =)

      Delete
  3. 1st time dtg blog cute nih..Saya pun minat hello kitty juga..sgt minat tau..hehe
    diaorg semua kt atas tu mmg awesome..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome2... Tenkiu sudi dtg..hee..nnt ngat nk wt giveayaw kitty la utk peminat2 tegar hello kitty...ihikkk

      Delete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank