Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

My Makeup Routine

Kisah rutin mekap saya :

Ok..bagun pagi, gosok gg, cuci muka dan mandi.. (sila nyanyikan seperti lagu iklan Kodomo Lion)
bukan takat cuci muka sahaja taw.. ada cara yg betul..untuk waktu pagi, se-eloknya cuci muka dengan air sejuk, Kenapa? ye la.. nk bagi muka segar dan cergas taw.. korang ni mood bagun pagi mesti feeling malas2 nak bagun & bersiap2 g kerja/kelas kan? kalau jam loceng dah bunyi..mesti nak snooze or silent kan? biase lah tu..then, bila dah dapat kan muka segar baru la semangat nak bersiap kan?

Bg kes orang perempuan pulak.. msti lah nak make up sikit especially bila keluar rumah.
(Make up light je, tak perlu la hari2 nak over kan? lagipun, too excess of makeup could harm ur skin if tak de perfect protection).. kena bagi nampak berseri sikit muka..baru la rasa confident tu datang..iya ke tidak? for me, make up yang i guna adalah sangat simple, mudah & im lovin it!

3 barang sahaja yang penting..  Heyy, Sikit sangat tu kan? Sebab apa? sebab...
1st : bangun tido tak berapa nak awal ;
2nd : masa nak bersiap2 ke office yang sangat limited ;
3rd : nak nampak natural look sahaja.

Pixy UV Whitening Two Way Cake , Elianto Eye-liner Pencil & Blusher from MAC.. 
(makeup org miskin, sikit je  T_T ..)


#STEPS 

1) Natural Whitening Powder membuatkan kulit muka tampak lebih putih dan cerah, melindung kulit terutamanya dari sinar matahari sebab ia mengandungi Vitamin C derivat dan SPF 15 dan juga Squalane Oil untuk melindungi kulit kering. Tahan lama & sangat mudah digunakan. Tepek2 kt muka jer.. suka pakai brush sbb lebih rata, smooth & soft je..


2) Elianto Eye-liner Pencil yang Long lasting & smooth bila digunakan. Eye-liner untuk hasil nmpak menyerlah pada muka..Dapat la sikit efek cantik pada wajah. Bercelak itu kan sunnah =)


3) Last but not least,  Blusher untuk melengkapkan lagi penampilan. I sapu sikit sahaja supaya tak de la muka nampak pucat juga tampak effek persis ya Humaira (kemerah-merahan) 

 ok dah siap make up routine yg sgt simple! sng & ringkas.. 1st look mmg tak nampak macam pakai makeup, sbb light je..cuma cela2, noda2, yang tak bermaya tu boleh cover sikit  

Lipstik? tak berapa nk guna sebab bibir kering..pakai Vasselin je makanya.. hmmm..lepas ni ingat nk rembat makeup by FCC (Farmasi Colour Cosmetic) pulak *_
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dah siap! macam ni hari2 baru la semangat sikit.. 
jum kite menjongkit.. ^_^ pakai munge sket macam anak dara zaman doulu2 tp dah dimodenkan sekarang ni.. pin kan aje!



- Love, XoXo

3 comments:

  1. nice entry dear.. nyway goodluck :) tunggu result yaa.

    ReplyDelete
  2. jom tgk bju,beg,shaklee n juga caramelo yg sdp...singgah sini ye...---------->www.littlelyna.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank