Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

The Street Cafe

Annyeonghaseyo..
kalau da sebut korean food, compulsory menu dia of course kena ada toboki, raboki, kimbab, bibimbab & bulgogi  haa.. bulgogi ni febret Fatin Liyana (knp asyik mention nama dia je..ishhh)..rase nak tolak semua tu sbb takut pulop perut tak serasi..tp, belum cuba belum tahu, ye dak..acah2 rase kengkwan punye bole lah..kn fwen? sharing is caring rite...mihihiii

gang kami ber7 tp xcukup corum, ber5 je kali ni.. lg sorg tukang amik gambar..setibanya di tempat kejadian...ok, sy bukan pakai uniform Maybank ye kwn2.. sama tapi tak serupa gittew..

tempat pilihan kami... *cafe ni punya lighting sgt la lomantic.. nk bergambar pun..alahai..kegelapan melanda..seswai utk dating2.. ok...tak mo sembang banyak2..kite tgk je ape yg menarik..hr tu pernah masuk cite jalan2 cari makan..host mase tu si Iqram Dinzly

*buku menu 
meh kite tunjuk food & name die utk korg yg tak brape nk tau.. hehehe...hope lepas ni korang semua paham term2 makanan korea!

ok, our food selection.. 



yg ni adalah street cafe punye tobokki di order oleh syarq june (pergh..nama tuan bdn pun nk kpop jgak)

ni dia... bibimbap! cik shamsiah punye(lompat2 teruja nak makan)

kawan kite, Safra punye..ramen on firee!!
ok, this is mine! ramen bulgogi... (hoye3x..mkn smbil tekinja2)
dah makan sedap pulak, rase tak nk bagi kwn2 lain rase..

my tuna & mayo kimbab (wrap with the seaweed) for take away...hee..tamak kn? kali ni tak de nk ber samgyupsal sgt sbb tak de salad..huhuhukk.. served with kimchi.. otak dia sape la nk makan...pedas gile.. jd hiasan je la kt situ.. selain tu, most of their food mesti letak seaweed.. me loike sgtt! fyi, korean food ni mostly pedas tw..kalau xthn pedas sila order air 2 balang ok!

favourite drink.. Bubble tea... mcm2 flavor ada..ckp je nk ape.. choc, yam, honeydew, strawberry, vanilla, ice blend pon ade.. rase cm order air kt CoolBlog plak..

dessert of the day *korean ice kacang..
yg specialnya.. bulat2 merah is kepalan from watermelon.. pastu dia letak baby pop passion jelly (meletop2 di dlm mulut..best gile), tambah lg dgn oreo, chocolate chip, icecream... mmg sgt heaven ~

aksi makan yg bukan main hepi kepalang...
balik umh timbang naik o.5 kilo nanges .. mengada betol!

they allowed us to take photo in vain + props. provided!


ok, perut dah kenyang sgt senang hati ye uollss..
serabutkan wall dia dengan sticky notes... pasangan becinta boleh luahkan pd wall street cafe ni.. nk fames jual no telepon pon buley.. kut2 ada mamat korea kenan nk masuk minang..ecehh..


 mummeh..mummeyh cool... oopsss gegirl cool la..


3 segorges..bukan stooges ok.. with dila & blogger s.y.a.r.q


tinggalkan jejak sebelum balik... kpop, we love u.. jumpa lagi next gaji ok! muahahaha...


penyeri bangunan...ada butik baju atas ni..nk shopping..tp malas acaner tu??
last but not least...

tengok ni... dia bg souvenir .. Hello Kitty candies.. dia bg sikit je.. tp i tamak g kaut segenggam, masuk beg..kaut segenggam lg, masuk beg lg.. haha.. geram punya pasal.. nasib la.. sape suh letak.. i dah la batak.. nasib cashier kpop tu baik hati..tibe nk bayar dia bagi diskaun lg.. sbb ingt kitorang student.. tp mmg pon...ihik!


next JJCM (ceehh) sy ad voucher dessert @ Pavilion
sape nk join makan leh pm sy =)

- Love, XoXo

31 comments:

  1. nmpk mcm best je...nak sikit

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Sila kan melawat blog bujang saya....tuan ya dah tak bujang...

    http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2013/03/rumah-teres-untuk-di-jual.html

    ReplyDelete
  3. wow.. sukanya try makanan2 baru ni... nnt nak pergi jugak la :)

    ReplyDelete
  4. waahhh untunglah.teringin nak makan makanan korea camtu.huh jeles.hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan la..bnyk cafe korea skg.. tp kna cari yg halal ye..

      Delete
  5. saya pernah pergi situ..tapi dah lama..mmg best sambil makan sambil tangkap2 gambar..pastu tulis note..best kan.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. best.. cafe ni da lama ada.. tp baru nk makan..hee

      Delete
  6. wah..sedapnya tgk makanan..tetiba rasa lapar :)

    ReplyDelete
  7. Hahahaha...teringin mkn maggie pulak bile tengok rwmen itu ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. meggi xshedap... ramen lg shedap..sbb ad bulgogi n seaweed...nyumm3x

      Delete
  8. wahhhhh seronoknye...baru rancang2 dalam minggu ni nak mkn ala-ala korea jugok...mungkin dekat seoul garden je la kowt...xjumpa kedai kat atas tu kt area2 sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. seoul garden more to steambot je.. u duk area mane.. ni ada kt PJ n Subang je..ok...nnt jgn lupe bersamgyumpsal kt seoul garden tu ye...

      Delete
  9. bestnya dpt rasa makanan korea.saya tak pernah pun mkn haha.

    ReplyDelete
  10. wah..beznye korang
    tringin nk mkn makanan kat situ
    hmmmmm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai la mkn..sedap dak..tp xsemua la boleh masuk..

      Delete
  11. nampak yummy tp xpernah pulak try makan mkanan kowea!hehe

    ReplyDelete
  12. wah, mcm best je ^__^ ika singgah bce entry..

    http://cartiecacloset.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank