Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Farmasi Colour Cosmetics Makeup

Jangan ganggu tidurku.. arghh! hari Ahad adalah hari malas bgn pagi sedunia..
tp dek kerana Ahad 21 April  adalah hr yg agak spesel sket bg i, gagah kan juga bagun pagi untuk menuntut... menuntut & memuat naik ilmu ke dlm minda ini.. 

Cantik. perempuan mana x suke cntik kn? even kalau uols rasa x de pakej cm top model or retis pun.. mesti teringin gak kan nk pakai baju cantik2, berfesyen, kale pink..  pink? apekah? haha.. pink symbolize beauty & women Bff colour katenya.. tp 1 lg part yg dikatakan women Bff adelah makeup.. ye la laki mane de makeup.. retis je makeup tu pun touchup2 je.. ok, berbalik kpd cerita hari ahad td, ioulss telah g ke Butik FCC located @ Shah Alam & telah di ajar how to do right makeup, quick & simple.. 15 minit shj! boleh dpt effect gini..

FCC Farmasi Colour Cosmetics
in stead of foundation, compact powder, sunblock, moisturizer ni dah dikira mcm zip file & compress.. all in 1 all together..khusus juga untuk gurls yg kengkonon x de masa nk makeup dan pemalas like me.. im revealing the secret how to get right, quick & simple makeup
.
.
.
.
.
.
.
.
tadda... yadda..yadda..

FCC ‘All-In-One BB Cream’
 Apa bagusnya BB Cream ni ?? it consist a complete combination of :

#Macadamia Oil - memberi kelembapan kepada kulit sepanjang hari.
#Vitamin B3 - mengembalikan seri wajah naturally.
#Oat Extract - utk pertumbuhan sel kulit baru teenagers look effect
#SPF 15 - act as sunblock
#Silk Protein - for soften skin & enhancing uneven skin tone
#Collagen - repair ur tesktur kulit & kurangkan garis2 halus & tanda penuaan.

paling penting makeup yg digunakan adalah HALAL




MAKE-UP STEPS

rupa sebelum :


nmpk sgt muka malas bangun pagi, hashtag sekeleh look..

ape yg ada pd entry ini is my personal opinion or review..jangan nk salahkan i pulop bile korg da try muke korng x flawless & smooth gile.. jgn korang nk salah kan FCC semata2 bile uolss x dpt efect makeup kt muke korang persis Emma Maembong - different peeps, Allah kurnia kan setiap org dgn kelebihan & kekurangan masing2.. meaning : each person hv different style, different skill, different air tangan & different touch also yg x sama dengan sesapa.. x caye cube korng bezakan masakan korg ngn ur mom sndri.. even guna resipi, bahan, alat yg sama sebiji dot semua... taste - kick dia mesti lain kn? hah sama la jugak ngn cara makeup ni.. gitteww (kate cikgu makeup hr tu)

Apply FCC ‘All-In-One BB Cream' 1 layer je dah cukup bukan jimat but mmg its enough..
x perlu nk makeup hover.. kate nk cepat kan? and then, bentuk kan kening pula.. 
nampak x? pakai 1 layer je pon dah nampak flawless.. mulus kate melayu nya..

tryna get kening mcm Luniey Natasha wife Apex tu.. x brape menjadi.. ok, go back & practise! again & again & again & again & again.. dengan gerakan pantas.. pakai pula eyeshadow..next, eyeliner.. then put on blusher & lipstick.. x perlu nk ajar step ni kut? cara yg sama & sng je.. x paham leh cari tutorial kt u-tube..hehehe..

air tangan sendiri membuah kan hasil yg dramatik.. kate cikgu..
15 mnt je dah siap.. pantas bukan? so mmg kna try BB Cream nih.. sgt best & rase ringan je kt muka.. x de rasa cm bertepek bedak tebal2 sgt.. sbb teksture dia mmg soft and bau dia pula jangan cakap la.. seductive scent! harum dan wangi.. bau baby baby gittew.. mesti korg pun shuke.. 

with Ika model tudung dlm magazine Hijabista - x caye g belek magazine tu  sndiri =) did she look familiar? she's nice, young & talented

apa perbezaan di dua gambar ini.. spot the different plss.. ok, photo 1 dlm gelap.. 1 bwh terang cahaya matahari (facing the window) makeup sgt jelas & nyata..smooth & soothe rite? non-blemish look at all..mak suke..bile dah try ok, cantik & puas hati kena lah beli..boleh la cantik hari2 *sgt..mata ke atas..

and something to bring back home - best, dpt 10% discount =)

 IKLAN


Mei 2013 nnt FCC nk keluar product baru..skg dah ade BB cream kn?

next CC cream pulak..suke sgttt sbb colour dia pink! nk tau ape yg best nye? tggu.... 


FCC All-in-One CC Cream


-Love, xoxo

29 comments:

  1. sy pun suke ngan FCC ni...tp xbeli2 pun lagi..hehehehe

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. u duk area mne? kt shah alam ada outlet dia.. =)

      Delete
    2. shah alam dekat mane sis ?

      Delete
  2. cantik tudung, tetiba, hehe.. BB cream tu mhl x?
    http://dirihani.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. x mahal la... 39.90 sgt2 reasonable price..
      elianto puny bb cream lg mahal..*tetibe jgk..hee

      Delete
  3. canteknye kulit muke! :),,anyway salam kenal, jemput2la ye dtg belog linda http://spedaloca.blogspot.com/...

    p/s: 'sekeleh' look?..ke selekeh? hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihikk..mmg saje eja sekeleh =)
      btw, salam kenal juga.. nnt kite visit ke sana ya.. *_*

      Delete
  4. cantik..i like...
    http://www.ainahmad.com/

    ReplyDelete
  5. cantek..

    BB Cream skarang memang banyak yang guna, sebab ringan.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Tp kak siti zoey makeup lagiiiiiiiiii cntek... Jeles mak.. Bile la nk ajar kite makeup nih..

      Delete
  7. Replies
    1. =) kite dah jatuh hati ngn makeup die...best..
      lg pun halal... mmg sgt confident nk pakai..

      Delete
  8. rmi gk yg review psal FCC ni..nk try dye pnyer bb n cc cream

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la.. i pn ngt nk try cc cream nih.. tp belum smpt lg..

      Delete
  9. Each the specific ovens feature tandum convection
    kit, when it comes to only two people and four emitters to
    employment occasionally all at once or progression.
    The vast majority accommodation adjustments businesses
    can even contain a re-scheduling show, for that reason may possibly assist you might
    in case your several instruments can be found outstanding to work with actu
    evaluating. Add some tomato sauce red or white wines.



    Feel free to surf to my web page: conventional oven \u0022conventional oven\u0022

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. dear, kt sini...

      Lot 8-46-1A, Jalan Pahat H15/H, Kompleks Otomobil, Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor.
      Office Tel. Num: 03-55242254

      Delete
    2. http://fccshahalam.blogspot.com/p/our-location.html

      Delete

  11. assalam. aku nak let go bbcream farmasi colour cosmetic atau lebih dikenali sebagai fcc bbcream. reason nak let go sbb xsesuai dgn kulit. aku kulit kering tp fcc ni lebih sesuai untuk kulit minyak. baru pakai 2 kali. nak let go RM29. aku bli light to medium tone. ade dua je pun tone kaler. apa yg pasti bb cream ni sgt wangi. aku terbayang2 koko bila pakai bbcream ni. rs nak makan je hehe. kalau minat leh contact 01112248901

    ReplyDelete
  12. kat petaling jaya takda outlet ke?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank