Hello Kitty Bank

Followers

Blogger Widgets

BFF Lunch Therapy

event utk entry kali ini telah dijayakan pada waktu lunch.. 
knp pilih waktu lunch? sbb nye.. lunch time adalah waktu ideal bg semua.. 

bg golongan mak2.. mesti pagi2 dah sibuk2 bgun buat breakfast, basuh & sidai baju segala.. mandi anak.. kemas umah & uruskan diri sendiri bila dah berkerah tenaga pagi2 mesti penat..x pyh la nk masak sgt utk lunch.. makan kt luar sudah.. 


bg golongan anak2 dara pula, pagi2 mesti belum nk bangun.. mata berat nk bukak.. waktu pukul 10-11 adalah masa yg paling afdhal utk bangun tidor kn?.. masak utk lunch? lg la x perlu..sape je yg nk makan..kite lepak luar sudah..fair & square.. mihihi.. tu lah alkesah nya... tp, xde kaitan ngn sesiapa pn tw.. antara hidup or mati

x de tema, tp ade kek "Hello Kitty" sempena nk meraikan BFF sejak 10 tahun lepas.. 
now, dah bermacam2 status mereka ini semua.. ada yg berdarah manis, beranak 1, bakal beranak 2, yang lain2 beranak tekak je..

x taw kenapa kitorng semua nk makan kt Wong Solo tp, ayam penyet dia mmg terbaik..



riak muke gembira hanya dihadapan makanan..peace..


with them, dulu, kini & selamanya.. In Shaa Allah..


zemangat sungguh edit pic ni.. nak bubuh kitty kt keliling2.. adoii..
chocolate cake from Drasani Cake Hauz.. sgt sdppp ok! on top tu dia guna fresh cream, mmg sdp & x muak.. sbb tu habis licin kek ni kami makan.. Diet? oh, no.. tolak tepi jap.. bile dah makan terlalu heavy masa lunch td, petang tu seswai la utk keluar jogging.. tu motif sebenar keluar mkn tghri... but after makan x boleh lah nk balik n tido terus.. amik masa & kesempatan yang ada untuk berjimba sekejap.. hehehe..

next, kite bergembira di i-City


mcm gambar keluarga bahagia... lalalala...


senyuman i sama x dengan cartoon kt belakang tuh.. hehehe

kids love me... eh eh.. i love kids.. amik berkat yg kali ke brape ntah katenya..
ala shomeiii ziyad ni.. kiss sket.. muuahh..muuuahh


Trick Art Museum

ingat kt oversea je ke ada? Malaysia pun ada tw.. berkunjunglah ke i-City Shah Alam.. macam2 ada.. masuk muzium ni pun murah je RM5 per head.. kids below 120cm is free! lets discover the photo.. mls nk tulis bnyk.. just cekidout!


ziyad, whats ur mummy doing? dushh..


jeng..jeng..jeng.. gatai nau alin..


kami telah selamat di frame kan!

mirror to mirror in action



fara & adam bergabung... 

 atie & zeera ...buruk beno rupe..


alin & lina..kalau baju sama warna mesti sama..


 

hah, x habis bergwiyomi lg.. 

 
belah kanan ni gwiyomi versi mummy2.. adoii.. naseb baik korg sume cute2

 
 
kanak2 rebena ni dah mcm kt zoo pulak.. ngee *_*

acah2 kena serang konon..

 
ni cari pasal ngn shark!


mummy n baby..

 

geli pulak tgk.. sanggup kau korek idung die..hahaha..yuukkss


geli tol tgk org perah ne**n..hihii


bile kong mangganas.. scary woo


bagaikan dugong terdampar..

habis round dlm Trick Art museum kiteorng masuk dlm 5D cinema..
best x Malaysia.. kalau kat USS dia sampai 4D je.. kite advance sket.. but preggy mummy n baby are not allowed.. kesian pulak tgk diorng kempunan.. ihikk.. x pe.. next time g lg ye..


capture before masuk dlm cinema tu.. dlm tu confirm la x boleh bw camera..
sgt best sbb kitorag feel ride roller coaster.. gerun, tanjat2, pekik2 semua ada.. hbs show suara pun habis duk bantai menjerit2 dlm tu.. sgt best.. teringat mse ride rollor coster and 4D show kt USS dulu..gittew la..sama..pasni kitorg pakat nk naik lg..yes..yess!

- Love, XoXo

20 comments:

  1. i suka wong solo tp wong solo shah alam service teruk huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bit slow...meja pn x brape bersih dah skg...
      Myb sbb cust dia pn pack sgt skg... *bersngka baik

      Delete
  2. bestnye klu dapat join sama ...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Akk g icity masa dulu2..skg dah xpnh pegi..huhu..nti nk bwkla ank2 gi lg skli untuk msuk museum ni..nmpk cm menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik...dia mcm gallery.. x de rupoa muzuem.. nk masuk bayar rm5 je..
      parking skg bkn mcm dlu rm10 1 kete.. dia dah buat parking rate by hour..ok la..

      Delete
  4. salam

    wahh beshnyer..amboi bgmbo sakan dgn painting2 tu ye..hehe

    yaya singgh n folw sini sekali..salam perkenalan ye cik comel ^_^

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum. nice. saya belum pernah masuk situ lagi. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la masuk..bnyk gak tmpt mnarik... Sedia duit je klu nak main..hee

      Delete
  6. wah bestnye.....kita yg duk dkat2 s,Alam..tak de masa lagi nak pi sana...mnarik la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. meh la dtg.. kite pun baru je g..padahal keje shah alam, hr2 lalu.. =)

      Delete
  7. Bestnye, teringin nak pergi lah....(^___^) Comel jer semua art tu...:P

    ReplyDelete
  8. HAHAHAHAHAHAHAHAAA........ memeng sempoi. klaka time tgk gambar kt alien tu.. adik laki tu pengang tangan. yg kwn awk tu korek idung. hahahahahaa... memang lawak lak rse

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. kwn2 sy mmg slambe je.. ti bdk adk laki kitorng..
      ank kpd kwn kiteorg.. weehee..

      Delete
  9. kek bday mimi yg 1st tu i buat simple je sebab dia bukan reti sgt lagi, but this cake almost like my wedding cake..

    http://dia-honey.blogspot.com/2011/07/review-kek-kahwin-hello-kitty.html

    hehehehe

    ReplyDelete
  10. i mmg nak berTIER i dah cari baker yg nak buat yg macam design i nak...tapi tak de sapa boleh buat on that time..kek yg ada tu pun my BFF sponser itu pun rege dah dalam 400...masa tu la tahun kebelakangan ni dah mcm murah dah kek cenggini

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aih.. mahalnya.. ai beli 50 je..huhu..
      xpe la.. next time blh buat lg utk anniversary.. hee =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank