Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Burger Bakar Sedih

enrty ini di tulis setelah hati kembali tenang 
from my personal view sahaja, tiada kaitan dengan sesiapa mahupun nk down kn sesiapa..
setiap insan punye kekurangan & kelemahan diri .. terima je la.. hari kejadian kami mmg rancang nk makan burger..tetibe lunch burger.. agk pelik kn? tapi tidak bagi perut2 kami..

kelab gegurl untuk mereka yg berumo 20-an shj boleh join..
makcik2 lain.. boleh jalan.. mihihi.. guwau je.. x kejam..

layan dulu burger bakar ni... lemak berkrim sgt.. sbb dia full of cheeezy..
x cukup cheese + mayonis lg..  berapa kilo la naik nih..
ok, setiap sorang dapat burger mcm ni... 


side-dishes : Meatballs. Rasa sama cm daging burger ni.. cuma die kepal2 jd beballs..
tu dipanggil meatball. Dibakar. Juga sama seperti daging burger.. Dihidangkan bersama wedges.. cheese mmg sauce wajib mereka.. utk gravy.. korang x yah nk mengharapkan rasa yg sama mcm kt Ikea, langsung tidak!


kenapa title jd burger bakar sedih? bukan sbb nk meraikan salah seorang yg akn berpisah dgn kami, sbb kempunan hajat kami utk makan TOWER burger.. 

sesampai burger dimeja makan.. dgn membawa 4 pinggan :

me: aik?? i order burger of 4 tower 

abg burger : td order 4 meat burger kn? (muke dah pelik)

me : ulang balik apa i order td? (muke dah berkerut)

abg burger : sy dgr u nk 4 meat burger 

me : i said 4 TOWER ( u x proper dgr!)

abg burger : myb terslh dgr td.. sorry ya..

me (dlm hati) : sorry je? eee... 

ingat nk minta tukar balik..tp, memandangkn kwn2 semua dah lapar..so x jd la.. brapa lama lg nk tggu kn.. so makan la dgn hati kecewa.. at last, semua pn kecewa.. kitorg x minat nk makan roti, sbb cpt muak ngn chese melambak2 tu.. adoiii..

moral of the story : 

1) kurang kan volume radio anda, kami order lain dia bg lain! ni kes x dgr or pekak la ni.. nk order pun ssh, sila letak speaker tmpat lain :  pintu masuk ke, area meja mkn customer ke.. bukan di KAUNTER or any place yg di tulis "ORDER HERE!"

2) manager should take action! train ur staff well. Slps ambil order, repeat balik customer order utk mengelakkan sebarang kecelaruan order.. x tau cube belaja dr company fast food Yahudi tersohor kt Malaysia. Sungguh pun di boikot, tp PR & CS dia sgt bagus.. i admit it

at last, ROTI tower instead of PETTY tower ... 
sedih! kn dah membazir amalan syitonnn disitu..

nak mention nama kedai, cm x patut je? ya la berkaitan ngn periuk nasi org kn?
lgpun tmpt ni sgt famous dikalangan blogger2 retis & they'll promote kaw2 punye,
blog ni cipisan je.. brape kerat je la yg tau.. so, xleh nk komen lebih2 nnt ada org marah..huhu..nk touching2 pulak kt cni..xpe.. kali ni tuan kedai dimaafkan.. tp rase cm x mungkin je dtg lg.. sbb da tawar hati =(

kesedihan yg x dapat digambarkan... Sekian~

12 comments:

  1. I macam tau je haha sebab i pun pg mkn last week tapi hampa pilu. Nanti i buat entry jugak. Ni burer bakar abg burn kan. I dulu but je entry pasal rawang burger bakar sbb memang teruk x sedap langsung. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok...ble da bwt entry tu bg link kt cbox..
      Hee x saba nk tw story u....huuuhuu
      Kdg2 kena jujur gak klu ad bnd yg x puas ht..
      Kita ad hak nk bersuara tp biar la berasas n de bukti kn...kn...

      Delete
  2. Kedai femes mana pun kalau service hampeh orang tak nak datang jugak ya tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, mungkin sekali dtg je dah serikk..
      Mcm tu kna tambat balik hati custnyg kecewa.. Bg free vouchr ke..
      Pakej mkn free sebulan ke., ape2 je la...hee

      Delete
  3. huhu pa la owg yg amik order tu .. uhuhu ....
    kan dh jd trbang mood .. hihi ...

    ReplyDelete
  4. sedapnye
    skrg kte org ketagih mkn burger mcd
    kentang dia pon bez...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best... tp kna kurang kn mkn fast food =)

      Delete
  5. I see. Tp macam tau je kat mane ni :)
    Sabar ye. Janji perut kenyang. Hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank