Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

e-mall karangkraf

Teknologi membuatkan manusia semakin malas.. agree??
Tak! sbb? x semestinya malas.. betul, teknologi membuatkan manusia tu makin effortless & semakin less independent. But in my opinion, ia adalah medium yg sgt bagus sebagai pemudahcara & penambahbaikan gaya hidup kini..  eceeehh ayat x hengat uols.. Just take it positive. Imagine, dgn ada nya gadget2 & apps yg cecanggih ni la.. manusia makin jimat masa nk buat ape2 pun.. everything done could be fast & quick.. kalau bab makan taw pulak nk cepat kn.. mcm tu juga ngn kerja & cara hidup.. kna upgrade skali la.. ada la sikit masa terluang nnt utk mengaji ke, solat sunat ke, ibadah2 sunnah yg lain ke... sbb berjaya mengurangkan masa utk aktiviti lagha.. hee.. such a great transformation, nice!

gini cara nya... ni utk org yg suke baca magazine, buku, novel & etc.. ada benefit nya, contoh :

1) x perlu dah nk g kedai semata2 membeli magazine.. dah la voucher buku x support utk magazine.. huh..*tetibe

2) Go green! secara x langsung anda support paperless campaign.. hee.. kalau method bacaan semua tranform ke digital.. jimat gile kertas kn?

3) eMall Karangkraf shj yg offer magazine & book versi digital, bagusnya price lebih murah.. hampir semua 50% discount u..

4) Save place. Rumah pun bukan mcm arkib negara kn? - dah x payah ssh2 nk buat 5s dgn lambakan brg2.. lg 1, klu jual kt recycle pun harga sgt murah, sgt x bijak & sgt x berbaloi ngn kos beli.. ye dak?

5) Simply can read anywhere & everywhere, confirm skg ni semua org suke bw gadget kemana2 je.. sape lak yg nk bw physical book kn masa jln2, buang karen je..tgk pun cm poyo je.. hehe..


eMall Karangraf

kena install app tu dulu..
mls sgt uols scan je code ni.. skg kn zaman scan2 mcm cashier kt shoping mall tu..


x pun boleh search terus kt play store taip : eMall Karangkraf

ok, sedia utk install... letak kt home screen sng nk cari nnt..

ok, ready to go... clik je kt icon eMall tu.. 
tadaaa... (capturing how this Apps. functioning)

opening..

main menu.. hah pileh2 mana mau.. ni utk magazine

ok, this is for novel lover pula..

my collection - sikit je.. beli mana yg perlu..ihikkk..
*free : kalau ada yg free, cecepat la download.. tu rezeki nama nye.. *_* wink

best nye di sini, ouls boleh terus continue habit korng mcm kt bookstore tu, x beli tp just nk tgk n review gitu2 je magazine tu.. select kt magazine yg uols nk & click review.. boleh usha2 dulu before confirm beli.. 

*info: kalau confrm nk beli, just click buy & proceed.. sng je instruction dia.. boleh direct pay via purchase with online banking / credit card 

after payment verified, dia akn automatic update dlm library.. kena open dulu & bg load smpai 100% baru boleh mula membaca dgn sng hati.. (pasti kan line internet ok. normally kalau x complete download akan kuar error yg berpanjangan.. gittew kisahnya)

al-kisah...

bertuah sgt dpt kwn2 yg begitu concern! sayang kaMu... tetibe dpt whatsapp dr kengkwan ckp ternmpk pulak kite (tanpa royalty) terselit dlm magazine.. zemangat la nk tgk kt magazine mane.. skali issue da outdated, nasib baik ada eMall, back & previous punye issue pon sentiasa ada.. wehee.. *clap3x.. x pikir panjang terus beli sbb nk tgk sgt..

ingat lg x entry kite g karangkraf? alaaa... ni haa.. ghupanya mase jwb survey tu.. ad selit kite ngn kengkawan.. majalah Sri Dewi & Keluarga lak tu.. kengkonon support la..terus jatuh merudum saham ank2 dara ni..harharhar..

muke nk poyo & bangga.. adoiiii...

pastu ada lg 1, ni sbb malas nk kua g kedai.. excited nk tgk dah high level sbb kwn ckp dpt hadiah.. hee.. sape x suke dpt adiah kn??


mcm besa je gmbr dia bg... skali tgk ciput je..haha saiko...

tu la guna nya teknologi bg yg malas.. tu je lah nk bgtw.. sekian!

Love, XoXo

6 comments:

  1. motif utama ada gambo dia dalam majalah la tu..kan??ekekek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tu la pasal.. nasib gmbr kecik je.. *blushing

      Delete
  2. Assalamualaikum zeera. comelnya! ehehehe. baguslah semua benda beli online kan..

    ReplyDelete
  3. tumpang lalu
    http://long-cham.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank