Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Shiseido Naturgo Mud Mask

ni packing dia.. gold colour.. 1 box ada 10 packet.. so blh guna lama sikit..

Beli dari Ida Mansor blogger twin yg cantik lg jelita. Ni semua akibat dibawah pengaruh iklan Love Bunga Querida.. cm best je tgk dia guna kan.. kulit dia pun flawless kan.. so, nk jugak la try.. ceh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

taraa.... ! nak jugak.. hehe
masker ni sgt best tw! rasa sejuk & segar bila pakai.. lagi 1 bau dia pun best sgt.. haruman yg sungguh segar

ada cara nk pakai bukan main tepek je tw, ikut nih :

1st : kite kena lah cuci muka dulu dengan bersih sebersih nya.. dengan yakin & menggunakan air mutlak.. (lebih afdhal)

2nd : i scrub dulu muka.. kebetulan ada scrub muka  so pakai lah.. tujuan nya adalah untuk membantu kulit menanggalkan sel kulit mati pada muka.

3rd :  stim or wapkan muka dengan air panas agar pori2 terbuka lebih kurang dlm 5 minit je. 
(aci x sbb kite guna stim iron.. hala je pada muka.. bukan gosok pada muka bg x berkedut ya.. salah tu & jangan dicuba jika tidak mau merana seumur hidup)

4th : sapukan masker (i use Naturgo Shiseido Gold ) di muka anda, buat rupa mask tapi jangan terkena pd kening, bibir dan kawasan mata, ikut seperti contoh diatas .. part ni, guna jari pun boleh..

5th : Biarkan selama lebih kurang 30 minit atau sampai uolss rasa dah betul2 kering

6th : Cabut masker perlahan dari bawah ke arah atas wajah anda dan tengok sendiri apa yang melekat di mask. Suprise.. suprise!

7th : Last but not least, bersihkan wajah dengan air dingin agar pori-pori tertutup dengan sempurna.

daku berjaya tanggal kan mask ni dengan perfect.. haha.. sakitttttttt tw x nk tanggal mask ni.. sbb dia dah melekat, rasa dah gam sebati ngn kulit muka pulak bila tarik tu.. adoi.. rase cm tertarik2 kulit muka.. tp best.. lepas bukak mask ni.. uolss akan rasa kulit pipi cm ringan & bersih aje.. kite ada sikit.. (sikit je) whitehead.. tp leh tanggal.. hebat kan? blackhead? ok, jgn ditanya.. kalau blackhead tanggal pun mcm la kite boleh perasan sbb sama wrna ngn mask ni.. haa.. nk tipu2 lettew..

 ni kite zoom bapak gajah punya size.. tgk sndri pe yg tinggal.. mcm bnyk bulu2 halus je.. hehe.. bukan itu sahaja sel kulit mati pon boleh hilang mcm magic.. magic la sgt.. padahal dah melekat pd mask nih.. adoii.. nk mengayat pon x beragak.. ok, picture after saya x de.. sbb sibuk bersiap2 nk tgk movie (night mode)

macam best, nk try? pm laju2 Ida Mansor



- Love, XoXo

10 comments:

  1. hahahaha. ni mask kegemaran laki bini. hahaha. tiap kali nak tanggal mesti menangis. pastu senyum balik sbb muka rase best dan byk bende2 jijik melekat kat mask tu. hahahahaha. jijikk sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. nanges2 nk tanggalkan.. sakit oii..hehe

      Delete
  2. sy pernah jg pakai masker nie. mmg menjadi & best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kn? yg best bile ada bnda pelik2 dia tarik..hee

      Delete
  3. mmng best pkai mask ni..kluaq smua smua cik putih2tu..:D

    ReplyDelete
  4. mau tanya expired date Shiseido Naturgo Mud Mask punya kamu tanggal berapa?

    ReplyDelete
  5. kak nak tanya kalau kita pakai satu paket tu sikit je then nak simpan selebihnya utuk pakai net day boleh ke? ke kena habiskan satu paket sekali pakai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je.. tapi kena simpan yang selebihnye tu dalam bekas yang tertutup :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank