Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Discover Paradigm Mall

hr tu dok merayap pi Petaling Jaya.. saje.. hehe.. ada lah hal nya.. cerita kemudian k.. otw nk balik saje check kt Waze sekali tgk kt Federal Highway tu slow moving manjang & ada 2 tmpt kut polis wt roadblok.. hmm.. lg lama la nk menghurung jem tu.. tgh waktu tengahari yg x kena pulak tu.. mmg merangkak la jawabnya kt highway tu.. 3saat buat decision singgah Paradigm Mall.. sebab tetiba flashback datang dalam kepala ...


fara : akak, semalam kite g Paradigm Mall ada 1 kedai brg Hello Kitty

zeera : (mata bulat, muka eksaited, badan terasa nak lompat2) hah, betul ke fara? pe nama kedai tu? kt mana?

fara : iye kak.. level atas kalau x silap, nama kedai tu x ingat

zeera : (huh, alaaaaa... dia x ingat la pulak)

fara : akak cuba la pegi.. mcm2 ado..mesti akk gile nanti

zeera : ok, soon sure come! (dalam hati)


hah.. dalam masa x sampai 8 minit dah sampai.. hehe.. pantas bukan? sebab zemangat sangat....!
sesampai tu kite cuma di temani sorang kawan.. maka kami terus bergegas2 ke directory kengkonon nak explore dulu apa yang menarik sangat kt shopping mall ni sampai semua orang kata best!

cuma 1, makanan halal amat stress cari disini.. most of all cafe & restoran they serve liqour & wine.. ai mmg x kan jejak la sbb x yakin.. pernah dgr ustaz ckp even they cook x masuk arak tp tetap serve pon x boleh juga.. jatuh hukum syubahah & tak digalakkan makan situ..  but dont worry too much.. nandos ada lg halal.. hehe.. *kembali tersenyum.. 

Paradigm mmg sgt best.. most of all necessities are available.. (off topic jap) ok, kalau dulu dengar2 je orang duk habaq.. la ni.. disini.. hah dah menghabiskan banyak masa untuk mencuba segala barang tester yang ada & tetiba jatuh hati.. betul hebat penangan SEPHORA.. memang sangat bagus kamu wujud disini ya... pasti kan gaji nnt ai akan dtg lagi utk shoppoing makeup kamu pulak..muahahaha 

(gambar tiada)

berbalik pada explore td.. sesi menjejak kedai hello kitty pun bermula.. nak cari kedai or location semasa, tnya directory je.. lg senang.. ok, staff kaunter pertanyaan boleh resign sekarang.. hehe.. guna keyword search by gift, toys & hobbies adalah clue yang paling tepat untuk memulakan jejak.. bukan restaurant, cafe, mens & womens wear ye.. barang hello kitty je kut.. hehehe.. main tembak je nama kedai tu Mr.Box sekali tepat tu.. sbb boleh view gambar kedai kt directory tu.. hah! terpampang kau patung kitty tu.. haha.. mula lah gelak bahagia.. (mission accomplish)


ni capture dari directory.. sgt canggih & friendly use


kedai x de lah besar mana sgt.. cuma bnyak sangat barang kitty yang harus di belek satu persatu & shortlist mana yang nak & mana perlu.. kalau ikut nafsu.. mau 1 kedai di belinya.. hah, cukuplah dapat tambah lg 1 collection.. jangan tamak.. membazir tu pun amalan syaiton..

8 comments:

  1. beli apa dear?mesti best..Asyik suka hello kitty juga..hehe..lama dh xkumpul koleksi baru..tgh cuba nk dptkan gelang hello kitty dr 7ELEVEN..comel sgt tgk..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..lunch box je.. :-)
      Comei charm bracelet kt 7e tu.. Tp x minat pulak jeweleries.. Sbb x kn pakai.. Allergy...huhu

      Delete
  2. hee..dpt beli satu pun cukupkn..asal hello kitty..=D

    ReplyDelete
  3. minat betul kt hello kityy yer..hehehe

    ReplyDelete
  4. peminat hello kitty yang tegar rupanya.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank