Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Hello Kitty Collection II


kesinambungan atau sambungan dari entry sebelum ini.. Hello Kitty Collection  (ayat nk poyo) .. ni hobi yg x berapa nk baru, dulu suka sikit2.. bila dah kerja & berduit sikit ni.. mcm nak suka banyak2..hahaha.. kata peminat fanatik hello kitty.. sanggup tu puasa, diet, tahan lapar & kurang kan beli makanan sbb nk save duit beli menda2 alah ni.. biar lah janji kite hepi & x kacau orang sudah la.. *tetibe.. bhahaha.. 

ni koleksi category toys.. ada :
  1.  teddy bear kitty besar utk buat peluk masa tido or tgk cite Oh my English! eh.. bukan tu je.. semua jenis tv channel pun layan sambil gomol2 kitty besar tu.. 
  2. yg kaler pink bentuk bantal tu lah buat kite tido letak kt kepala.. so suwitt kn (perasan tahap nk muntah)
  3. slipper tu baru jugak beli sbb yg lama (bukan hello kitty) dah kotor sikit.. huh alasan sungguh, so yg lama letak kt dapur, yg kitty duk dlm bilik.. umh kite ni pasang tiles atau kata lain nya mar mar.. so, kaki selalu sejuk & sng cramp.. jadi, kena lah beralas kaki tu supaya x timbul tumit kaki kering & merekah2.. ni tips penjagaan kulit namanya..
  4. plusher, yg mcm hello kitty bride tu salah satu adalah untuk hadiah giveaway... sapa nk sila join sebelum contest end! clik 'nak join hello kitty giveaway' ok, contest end!
 kategory kitchen appliences : 
  1. omelette pan, kengkonon nk buat telur mata 1 la.. tp belum lg, sibuk katanya.. selain tu boleh jugak guna nk wt mould pan cake.. mesti comei juga hasil nya kan.. tp x try lg.. sbb rajinnnnnn sgtt!
  2. egg mould yg belah kiri dalam gambar.. asal nya utk bentukkan teluq rebus jd rupa hello kitty.. tapi boleh gak guna wat bento dengan kepal2 nasik dlm tu.. nk jadikan bekas utk agar2 pun boleh, ikut kreativity masing2 la..
  3. dlm kotak tu ice mould la kekdahnya.. konon nk buat ice cube, tp boleh je guna buat mould jelly or dadih.. ok yang ini serius pernah cuba & jd.. comei tw.. tgk bawah ni.. 
hah, nk lettew.. nk mintak la, kite boleh bagi.. lalala~

ok, ni cutter for cookies or sandwich baru dapat tadi.. esok juga ai terus buat sandwich malas bubuh inti milo hehehe.. setelah lama & bnyak tmpat survey akhirnya jumpa yg murah2 x sampai 10hengget pun sbb sis tu bg diskaun 7%.. ape?? 7% pun nk bgtw.. gila kepoh~ kebanyakkan brg2 kitty ai beli, i survey dulu harga & bila ada sale baru sibuk2 nk beli... kalau x mmg x la.. sbb rase x berbaloi spend bnyk kt benda lagha tp maha comei ni..hehehe..


#sandwich milo - ni seswai buat breakfast or bekal ke opis ke..hehe.. kompem habis cepat.. tp bg ai, syg pulak nk makan sbb comei.. uhuuuk!

blanket & bed sheet (purple).. keperluan utk tido.. nk tido pun nk kena feeling comei2.. mmg sunggoh x boleh blah.. bile dah basuh & wrap cmni (hantar dobi je, sbb x rajin) rasa syg pulak nk guna.. nanti kotor balik.. x suka woo..

nk jaga kebersihan pun, nak menggedik jugak.. # tissue & wet tissue from guardian (x jd nk gaja kebersihan sgt sbb sayang nk guna.. ngeng!)

among the stationary & personal belongings :
  1. calculator or mesin kira utk kira kos, untung rugi meniaga..  selain dari kira umur yg x mungkin akan surut.. or berat yang kekal ditahap par.. bengong~
  2. wallet sampai 2, konon yg besar tu nk buat sparepart, tp x guna pon ingat nk letgo.. sape nk sila PM
  3. wire pin utk kemaskan segala wayar yg berserabut & berselirat
  4. earphone.. hmm.. paham2 je la ape guna nya..
  5. plastic bag yang boleh sumbat segala mende2 kecik yg boleh buat sepah rumah.. adoi..
  6. makeup bag.. ada bb cream, eye liner, lipstik, eye liner, eye brow, blusher & mini perfume yang semua serba serbi satu.. senang dibawa ke mana2
  7. glittery cover utk samsung tab. tu buat sndiri sbb murah.. tp x de la cntik mana pun.. biase2 je.. 

ok, yg ni sgt best utk duduk relax sambil2 mengadap pc, online, blogwalking, shopping online, update blog entry, update order border lace & yang sewaktu dengan nya di dunia maya.. i'm the only one who eligible for sat in this chair.. hehehe.. gelak keji...


aksesori tambahan.. penyakit ape lah ai ni.. pantang nmpak kucing ni mesti nk beli.. but dont worry too much.. semua tu ada kegunaan nya.. mouse n pad dia mesti kena match.. baru zemangat nk online.. mngadap pc 24jam pun x pe.. x kisah punye..hee.. disamping wayar berselirat, siap2 tie dia terlebih dahulu tu pun nk kitty jugak.. adoii.. ok, yang kepala kucing lg 1 hampir sama ngn mouse tu adalah power bank.. bile dah design barang2 ni semua lebih kurang.. kadang2 pun confuse.. pernah suatu ketika serabut ketika online 'awat la cursor ni x gerak?' mouse rosak ke.. hampir bengang la gak time tu.. nasib x diketuk2 or hempas2 rupanya salah device.. ntah pa pe la..


nak makan pun nak menggedik jugak.. bayangkan semua orang dah prepare kt table.. kite dok terhegeh2 bawa mangkuk ni kengkonon nk praktik kan la tips diet by Hanis Zalikha.. makan dlm mangkuk la sgt.. sudu tu pun x menahan.. nk jugak menggedik k-pop kat sini.. family ai sememangnya dah paham dan terima perangai pelik lain macam ai seadanya.. terharu ok? semua terdiam.. kena bahan sekali je sebab perangai.. then ok.. asal kn x ganggu hidup orang lain sudah.. tp x taw la kalau ad org terasa terganggu (annoying)

yg besar sikit konon lunch box la.. ni la yang kita cari sampai ke Paradigm Mall hari tu.. hah, lepas ni nk g opis kena berjimat.. zemangat baru dengan membawa bekal.. tp nk masak nya ntah bile la.. muahahaha.. 

betapa hazab nya nk praktik kan diet ni.. nampak x betapa dicatunya rezeki tiap kali nk makan.. sobss.. tp bagus juga.. perlu jaga kesihatan untuk masa depan.. macam ni baru lah boleh amalkan sunnah makan.. berhenti sebelum kenyang.. (tapi, jangan dibuat sampai 3x tambah.. x de guna nya juga)

#over taw.. head to toe semua nk shape kitty

least, galakkan untuk meminum air masak selalu.. ok, ni sebab design straw sgt pelik & sgt susah nk dibasuh dgn bersih.. maka kena buat rules baru.. glass untuk minum plain water sahaja! haa.. so.. x yah dah susah2 pikir cmne nk cuci ngn bersih glass ni.. kalau takat minum air masak.. basuh dgn cara alirkan air panas pun cukup..

mari bergambar secara berjemaah.. kitty, say cheese! (pale hot mu.. natang ni x bernyawa la.. )

- Love, XoXo

27 comments:

  1. wow! tegar nya Ya Allah.i suka pink je.tp hello kitty x bape sgt.but kalo ada collection cm ni mmg best!

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum zeera, touching sheila tengok kecomelan hello kitty. sheila nak omelette pan boleh? hehehe mana beli tu? heyyy comel benor >_______<

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2... nnt i singgah tmpt u bagi link mane i beli.. *_^

      Delete
    2. kite beli pan tu kt cni..
      ce pm.. de lg x?
      http://www.mudah.my/Hello+kitty+omelette+pan-11674794.htm

      Delete
  3. wah!! geramnya..hello kitty..kita pn suka..tomel2la..hee

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hehe.. hello kitty ckp thanks sbb puji dia..hee

      Delete
  5. ni yg buat byk2 jeles ni..Asyik pun minat hello kitty juga..:)

    ReplyDelete
  6. Kak ziegha...nk purse pnjg tue.....

    ReplyDelete
  7. amboi dik tegar sgt nie...tiba2 akak xberapa suka pink rasa tersuka pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. kecomelan dia memang boleh mempengaruhi org lain.. *peace~

      Delete
  8. Waaaa jeles2 ... titew pon suke benda kiut mcm hello kitty ni tmbah2 ag kaler pink ... :)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. hehe... kitty3x..
      tp kwn kite hani lg fanatik.. siap ada kereta kitty lg..
      ada dlm muvie gengster celop tu.. hee

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank