Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Selamat Kahwin Bah

Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma Wa jamaah baina kuma fee khair. (God bless you both and bless you both & get the best collection) to my dearest aunty bertaraf cousin sebab umur baya-baya je. Named Salsa aka Apen. Ni pulak entry  untuk wedding buat kali ke berapa ntah.. macam biasa empunya blog yang hover berposing.. Pengantin dah ado photoG sendiri kan? so diam-diam kat situ.. bagi chance pada kami-kami yang muda jelita ni.. nak jugak fofuler dan ber'ootd' gittew.. sebelum apa2 berlaku lebih baik kami merasmikan pelamin yang ohsemm & cute ini.. mintak mahap la yer..

nasib la kami yang memulakan upacara perasmian dahulu sebelum sempat oleh pengantin - comei kan kak ton-kak ton sekalian.. rase nak print gambar ni & frame kan.. adik-adik semua ni tapi still nampak baya-baya umur kan?.. ok, stop! nanti orang muntah hijau

tak puas ngan itu.. ajak sekali semua kaum kerabat aka sepupu sepapat, seorang anak buah & seorang jiran untuk merasmikan.. mujur tak roboh pelamin orang.. mereka semua yang muda-muda jelita ini masih bujang.. eh eh.. bukan nk promote taw, saje nk bagitahu.. nak propa kiah sikit.. boleh la ye.. 

bride is ready to bersanding.. tara.. tapi pasukan kompang datang lambat mau hangin gila pengantin ni.. dengan panas terik menunggu.. bertambah hot jadi nya.. one thing, pose with the bridesmaid ni wajib and yang posing hover-hover dari pengantin tu memang dah biasa..

taraa... ini dia 'potd' aka pengantin of the day - sama suwit & padan kan? huuwaa.. kawen dah mokcik ni.. tetibe teringat dulu time sekolah tiap-tiap petang round kampung naik moto sambil teman dia gayut kt public phone sampai berjam-jam.. al-kisahnya curi line telepon untuk bergayut? apekah? pffftt..

"selamat bersanding... pengatin baru.. duduk menjeling.. atas pelamin".. hamboii.. nyanyi kemain.. dalam pada pengantin sesibuk tengah besanding.. ai boleh pulak terjumpa dengan hamba Allah yang maha comei kuasa kuda ini.. dengan muka tak malu terus mintak nak dukung baby ni.. masa ini lah bagi isyarat kt cousin.. 'weh amik gambar aku ngan baby ni cepatttttt! banyak-banyak kalau boleh'.. hahaha.. gambar selebihnya tu untuk simpanan sendiri la.. yang mana nak letak dalam blog harus lah yang sama-sama super duper habis comei.. sampai berpeluh-peluh tu.. standard la pengantin memang bersanding waktu tengah hari saat matahari panas kemuncak.. ai pun x paham adat tradisi apelah kena sanding waktu panas terik.. padahal banyak masa lain, pagi lepas subuh ke.. petang redup-redup ke... or senja.. agagaga.. ok baby comei ni nama Adam.. hah terus menggelupur upload kat facebook sambil letak caption "Adam, kamu sangat comei bah..aunty booking kamu jadi menantu ya.." siap hashtag #kadazan #baby #relatives yang tetibe sangat terus jadi sedara bau bau bacang.. ntah pa pe sangat..

menarik & unik nya wedding kali ini, Apen dapat jodoh yang amat jauh.. terbang dari Sabah bah.. datang segerombolan siap uniform.. mereka-meraka ini adalah kaum Kadazan.. I Love Sabah - tetibe terus jadi trademark kitorang sebab nak ambil hati tetamu.. mujur depa just join bergambar di pelamin & makan beradap.. kalau siap buat performance yang joget-joget tu.. hah, tarian sumazau nama nya.. memang ber 'bally dancing' lah pulak kitorang yang gadis-gadis sambil memakai peplum kat situ.. muahaha..

perasaan pose among the pretties & cutest lady in the world.. sememangnya mereka-meraka ini cantik-cantik dan putih-putih belaka bah.. awet muda pun iya juga.. maybe sebab diorang ni suka joget-joget tu pasal bandan santek & sihat.. lomak pun nan hado.. jelouse ioulss taw.. itu mama Adam yang menggendongnya.. muda lagi tapi anak dah masuk 3.. ini yang buat ai stress tahap tak nak ngalah.. ok sekarang juga move on!

overall, sangat happy dengan wedding ini.. over kau.. selalu penggantin yang berganda happy, ini bridesmaid pun happy sama.. mana tak, setelah bertahun lama tak gath sama, walaupun jarak rumah hanya 20 kangkang kera sahaja.. tapi kerana kerja, masing-masing clash masa untuk ketemu.. walaupun dekat di hati.. jarak hati antara kami yang tak jauh, namun terasa seperti sangat jauh di mata.. ye lah, susah beno nak nampak batang hidung, kelibat apatah lagi.. got it? kalau tak paham, sila buat-buat paham.. penat nak explain dah...
p/s: nak pakai peplum, haruslah pandai posing & jaga posisi serta angle masa nak bergambar tu.. pepandai la adjust pose sendiri agar kelihatan langsing & ramping.. otherwise, it turns cutting mempelam kembang pulok..

love, xoxo

15 comments:

  1. menarik.. :) and the theme cantek n sweet..huhu

    ReplyDelete
  2. tahniah untuk kawan Zeera tu. cantik bah baju Zeera..suka tengok :)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. sal ke yg kawin. heheheh. dulu suka nak sebut nama die, salsabila. cantikkk :)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum zeera. taniah buat pengantin baru. Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma Wa jamaah baina kuma fee khair. pasal tudung halfmoon tu ada dijual dalam Tudung2u.com.my. cepat grab yangggggggggg! ada diskaun 15 peratus untuk pembaca blog sheilashahfiekry.my

    ReplyDelete
  6. hiii! Blogwalking here! Wedding is fun n beautiful kan!
    btw, i like ur tudung! ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank