Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Farmasi Colour Cosmetics Makeup

Jangan ganggu tidurku.. arghh! hari Ahad adalah hari malas bgn pagi sedunia..
tp dek kerana Ahad 21 April  adalah hr yg agak spesel sket bg i, gagah kan juga bagun pagi untuk menuntut... menuntut & memuat naik ilmu ke dlm minda ini.. 

Cantik. perempuan mana x suke cntik kn? even kalau uols rasa x de pakej cm top model or retis pun.. mesti teringin gak kan nk pakai baju cantik2, berfesyen, kale pink..  pink? apekah? haha.. pink symbolize beauty & women Bff colour katenya.. tp 1 lg part yg dikatakan women Bff adelah makeup.. ye la laki mane de makeup.. retis je makeup tu pun touchup2 je.. ok, berbalik kpd cerita hari ahad td, ioulss telah g ke Butik FCC located @ Shah Alam & telah di ajar how to do right makeup, quick & simple.. 15 minit shj! boleh dpt effect gini..

FCC Farmasi Colour Cosmetics
in stead of foundation, compact powder, sunblock, moisturizer ni dah dikira mcm zip file & compress.. all in 1 all together..khusus juga untuk gurls yg kengkonon x de masa nk makeup dan pemalas like me.. im revealing the secret how to get right, quick & simple makeup
.
.
.
.
.
.
.
.
tadda... yadda..yadda..

FCC ‘All-In-One BB Cream’
 Apa bagusnya BB Cream ni ?? it consist a complete combination of :

#Macadamia Oil - memberi kelembapan kepada kulit sepanjang hari.
#Vitamin B3 - mengembalikan seri wajah naturally.
#Oat Extract - utk pertumbuhan sel kulit baru teenagers look effect
#SPF 15 - act as sunblock
#Silk Protein - for soften skin & enhancing uneven skin tone
#Collagen - repair ur tesktur kulit & kurangkan garis2 halus & tanda penuaan.

paling penting makeup yg digunakan adalah HALAL




MAKE-UP STEPS

rupa sebelum :


nmpk sgt muka malas bangun pagi, hashtag sekeleh look..

ape yg ada pd entry ini is my personal opinion or review..jangan nk salahkan i pulop bile korg da try muke korng x flawless & smooth gile.. jgn korang nk salah kan FCC semata2 bile uolss x dpt efect makeup kt muke korang persis Emma Maembong - different peeps, Allah kurnia kan setiap org dgn kelebihan & kekurangan masing2.. meaning : each person hv different style, different skill, different air tangan & different touch also yg x sama dengan sesapa.. x caye cube korng bezakan masakan korg ngn ur mom sndri.. even guna resipi, bahan, alat yg sama sebiji dot semua... taste - kick dia mesti lain kn? hah sama la jugak ngn cara makeup ni.. gitteww (kate cikgu makeup hr tu)

Apply FCC ‘All-In-One BB Cream' 1 layer je dah cukup bukan jimat but mmg its enough..
x perlu nk makeup hover.. kate nk cepat kan? and then, bentuk kan kening pula.. 
nampak x? pakai 1 layer je pon dah nampak flawless.. mulus kate melayu nya..

tryna get kening mcm Luniey Natasha wife Apex tu.. x brape menjadi.. ok, go back & practise! again & again & again & again & again.. dengan gerakan pantas.. pakai pula eyeshadow..next, eyeliner.. then put on blusher & lipstick.. x perlu nk ajar step ni kut? cara yg sama & sng je.. x paham leh cari tutorial kt u-tube..hehehe..

air tangan sendiri membuah kan hasil yg dramatik.. kate cikgu..
15 mnt je dah siap.. pantas bukan? so mmg kna try BB Cream nih.. sgt best & rase ringan je kt muka.. x de rasa cm bertepek bedak tebal2 sgt.. sbb teksture dia mmg soft and bau dia pula jangan cakap la.. seductive scent! harum dan wangi.. bau baby baby gittew.. mesti korg pun shuke.. 

with Ika model tudung dlm magazine Hijabista - x caye g belek magazine tu  sndiri =) did she look familiar? she's nice, young & talented

apa perbezaan di dua gambar ini.. spot the different plss.. ok, photo 1 dlm gelap.. 1 bwh terang cahaya matahari (facing the window) makeup sgt jelas & nyata..smooth & soothe rite? non-blemish look at all..mak suke..bile dah try ok, cantik & puas hati kena lah beli..boleh la cantik hari2 *sgt..mata ke atas..

and something to bring back home - best, dpt 10% discount =)

 IKLAN


Mei 2013 nnt FCC nk keluar product baru..skg dah ade BB cream kn?

next CC cream pulak..suke sgttt sbb colour dia pink! nk tau ape yg best nye? tggu.... 


FCC All-in-One CC Cream


-Love, xoxo

The Manhattan Fish Market

kali ni kami mencekek lunch ke pasar ikan pulak.. semua acah2 nk diet...semua acah2 nk diet... ishh... set makan untuk 2 orang katenya... tapi kami makan untuk 5 orang.. hee.. pastu makan x habis licin pulak tu... tak hebat kan kali ni.. mayb sbb semua kekenyangan lagi kut makan nasi goreng ikan bilis pagi tadi.. ofis sedia makan2.. siap ngn kuih kasuwi (eh, betul ke eja) dan 2 jenis free flow drink.. hmmm..melantak je la..kerja tolak ke tepi..ihikk..masa rehat 2jam 45mnt harus lah dibazirkn dgn keluar merayap & makan angin.. maka sampai lah kami ke pasar ikan.. tadaa...!

oke... ni lah gang makan sekawan.. berkerut2 dahi pikiaq nk order menu apa...

 payah2 pikiaq.. x lama pastu menu pun dtg dgn pantas nya.. xsmpat nk check in place kt fb.. roti ni acah2 mcm appetizer cicah ngn Garlic Herb Mussel (kt gmbar bwh ni..)mmg sgt shedapp..milky & cheezy rasenya..nyumm..

 tema menu kami adalah mussel seiring dengan hasrat kami untuk membina muscle dgn melantak x hengat nih..hehehe..

Main Course : Grilled Gala Platter 

bukan main galak lagi..hamek kau.. besar gini siap nasik dikate utk makan 2 org? gile pe? nak2 yg order tu couple becinta, yg makan agk sopan2 & malu2.. mesti lah xhabis.. set ni ada nasi goreng tawar, vegies, mussel, mini lobster, fish & chips, squid.. kebanyakan nya fauna & sekali lagi amaran, tidak digalakkan utk pesakit gout

tp utk sy yg diet (sgt....mata ke atas) ini je makan nya.. mix vege.. mmg sgt diet!

aksi owner blog a.k.a ketua lahap yg x asing lg.. jeng..jeng..jeng...
org sebelah duk gelak kn.. x pe.. x pe.. kau tggu mase kau nnt..muahaha.. 
*tudung tribal utk dijual..baru, bukan pre-loved...sila PM

closing ngn ini plak.. mana2 tmpt makan kite mmg suke order dessert utk dimakan secara berjemaah.. atas vanilla tengah2 coklat bawah kerepek lempeng 'choc mud pie' name omputeh nye.... pendek kate nk makan macam2 & best kena makan in group of 4 or 5 peeps at least.. the more the merrier katenya...finishing, bace doa habis makan & sekian!

Border Lace Murah Batch II


click untuk stok terbaru 2014

ALL STOCK HERE ARE SOLD OUT!
- updated : 18 September 2013

Assalamualaikum.... 

*jawablah please.. pengumuman2.. Border Lace dtg lagi... kurang dr 100 hari lg nk raye.. meh beli lace..mai beli..mai beli... kali ni i jual memurah2 je.. uollss gegirl di luar sana mst suke n xcited kan.. msti nk paki baju raya santek2 kan.. meh naikkan lagi seri baju2 raya anda.. Kali ni banyak warna2 menarik & boleh tertarik bila dipakai di baju2 uolss..


RM25 per meter 
Double sided !

u beli 1meter je cukup.. ia automatik terus menjadi 2 meter.. haa..jimat kn?
kalau ada yg da planning nk buat berpasang2 baju raya boleh la taruk border lace kt semua baju oulss..hee.. *semoga raya kali ni lebih bermakna.. opss puasa jgn dilupa juga..
Happy Shoppin'


Green


Blue Tiffany

Torquise


Dusty Pink... no more restock dear.. so sorry =(
Royal Blue.. sold out too.. no more restock =(

Purple *no more restock dear.. so sorry =(

hitam & gambaran jelas dia, tp da sold out ye, jgn di tanya lagi =(

habaq mai mau kaler pa? brapa bnyak mau.. 
mau lawo laie, hangpa kna rajin sket la bubuh beads.. haa.. mengerlap-mgerlip nanti

Apa? Suka? Minat? Nk order? Nk beli? Nk borong?

text / whatsApp : 018 2428933
PM or email details ke : lovelies.pink@gmail.com
facebook : Border Lace Murah

postage : semenanjung (RM6) sabah&sarawak (RM10)

Payment Method



nah, ni dia contoh lace dipasang pd baju.. santekk kn?
customer pakai utk wedding, sorry ye pic bukan guna DSLR

Syaza & the sisters

Feedback dr customer *_*

print screen dr whatsapp, 1 je cukup la ye.. serabut pulak nk letak bnyk2.. (jadik la..... erkk..) 
sbnrnye nk highlight kt word "cantik sgt'' tu..hee..

*pos laju mmg kdg2 senghal.. tracking no tu kdg lambat update, bkn slh i tw.. ape2 pn tetap berterima kaseh kpd abg posmen 

Gastro Cafe

mintak mahap lg buat entry makan. Here, i wanna declare dat this blog is going to be forever sokmo story makan je.. eleeh kamu pun suka sama suka juga kan? bab makan, makan & makan ni.. jgn tipoo..x baik tahu!

pendekkan cite, haritu kite ngn Safra da plan nk beli groupon, cari tmpat makan best2 tp Murah.. hee.. gile kedek kn? bukan la.. just nk take advantage on the offer..lantak ahhh.. nk jimat duet kite.. mase tu yg available but halal ada 1 je..nasib la dekat, kt Subang je.. x de jauh mana sgt.. onyomart, gesettt..go..tepat lunch time kami ber5 dah cabuted! ignore the phone calls please.. ok la.. dah smpai destinasi ye..tgk gmbr la baru puas hati ^_^

buku menu yg bpk besar gajah, siap guna hard cover.. mcm tgk album kawen je.. tp dlm nye penuh dengan lauk pauk pelbagai juadah.. pe jadah ntah.. teserlah kekecikkan dan kekatikkan kite..

best x? coupon yg kite guna tu dpt nasi lemak+ciken chop+2drink+ais kacang+cendol
pemurah sunggoh kn? so kali ngn 2 coupon, malambak2 lah makanan kami..

nasi lemak sambal sotong gurita..dapp..kelainan sikit taruk long bean cut into short..bukan guna kangkung yg cm MakCik Yah jual doulu2..hee (rindu pulak nasi lemak sdp Makcik Yah tu)

ni nasik lemak ayam.. rasa nya mmg x jahat (not bad)

ciken chop dia... letak wedges.. sedap betol la.. gravy bak kale kulit mamak nampak cam biasa2 je, tp mmg sodap...kena g rase baru tw.. 

penutup selera... ais kacang vs cendol 
(finishing gmbr x smart sbb da dikirai ngn bebudak lahap.. hahaha
total up: sorang kua kos RM7.20 dpt main course+drink+aiskacang/cendol.. OK laa 


ok, kite bergambar ngn cik ImaSafra yg chomei + antu makan mcm kite hashtag #foodhunting #foodlover #foodaddict #foodporn errkk? apekah?..hee.. jgn mara ye dik *_* .. ooww mari kita makan.. sambil dihidangkan dgn lagu Shae Sayang version Parody by Johan.. bergoyang2 pinggang,, bergeleng2 pale otak.. 


 ♬ ♪ ♫ ♩ ♬ shayang dengarlah permintaan ku Jangan ragu kan cintaku  ♫ ♩ ♬ shayang percayalah apa kataku kerna ku shuka makan ..♩ ♬ ♪ ♫ hoo..ooo..ooo ♪ ♫ 



 - Love, XoXo

The new Camera360

new la sgt... diorg just upgrade je apps tu... tibe2 pkul 12 pg perasan ada notification baru..
tp best sbb function better & sgt friendly use... 360 kali ni pix2 dia nmpak lg ohsem n smart..
bnyk specialties n function berguna dlm 360 ni.. boleh edit tone gmbar, colour, effect, lighting.. dan mcm2 la ada..sila try sndri... baru bole cite la..

for those yg belum upgrade , sila ke Playstore masing-masing...


the preview of camera 360



menu berwajah baru

 kali ni boleh pilih frame utk edit photo.. cm best kn??

effect yg sedia ada pun dah upgrade sng nk wt selection

p/s: utk samsung Y yg dulu-nya bile amik gmbar guna camera 360 mst sakit hati sbb camera dia rotate dgn xsemena2 nya...ape la..org nk amik gmbr tegak.. camera view dlm hp  horizontal plak.. sakit pulak ati kite.. tp skg dah okeyh.. cun bebeh.. siap boleh zoom camera tu.. haha.. ohsem ke x ohsem tu?? mmg puas hati gile.. boleh la sakan 'camwhore'' muahaha..

sng hati ketika shopping baju hk kegemaran ... *pakai baju 2 layer.. nmpak bam2 nye..

bersempena semuanya baru, header i pon nk baru jugak.. credit to Chibirynedesign shomeiii angat la u buat... kalau g page dia pn mmg sgt2 shomeii.. berbakat sungguh dlm editing beliau ni.. tenkiu bnyk2 ye.. sumbangan anda amat dihargai.. tq jugak layan kerenah i sbb kena edit itu ini begitu begini..disana sini lah bagai.. e'ehh over pulak..

Love, XoXo

Western : Austin Chase

mcm serba salah je nk tulis entry ni lg.. sbb nye nak bercerita lg pasal makan.. adoyaii.. makan, makan & makan mmg xde kerja lain la zeera ni.. sebabkan ini, i da lama xhangout ngn ex-opismate, ex-clasmate, ex-coursemate.. dan segala mcm ex-men yg pna ada dlm idup ioulss.. kerana sogan.. mindset dah kata diri ini bam2 mst nnt diorg akan kutuk mcm2 bila jmpa setelah sekian lama x nampak... erkk?? cm tu pulak.. sudah la zeera! masaalah betul lah kamu ni.. just get the story started.. ok.. lunch time @ Austine Chase, tetibe teringin nk makan sbb terbeli coupon yg bg diskaun smpai 30-hengget.. banyak tu.. bayar half price je dr harga sebenar.. ape lg...

enterance + air teh bujang je.. sbb : i xminum air berkarbonat.. hee.. jaga kesihatan betol kn??
Appetizer : ada rupanya utk lunch set ni.. ngat kn x dek.. tanjat tetibe dtg.. tgk dlm menu xde plak.. makin cepat la kenyang cm gini.. (pumpkin cream soup with toast)

pakai tudung malas, sbb pagi xsempat nk gosok tudung yg best2.. hee.. manjang xsempat ye.. kalau sempat pun bukan rajin nk gosok.. malasss.. g keje harus simple je.. simple but sweet katenya..gittew..

3 main course 

utk tekak 3 org actually makan utk 5 org pon buley tp utk org yg mcm sy je la.. makan hanya utk portion yg kecik & manja2 sahaja..
1) spaghetti spicy aglio olio chicken ham
garlic & olive aroma yg mempersonakan sprinkle with chilli flakes & pieces of chicken ham 

2) chicken chop with fries & coleslow .. kemas sungguh dressing dia ..

3) fish n chips.. ikang 2 ketoi ha.. mmg kenyang..ang..ang..  padat n penuh perut nih..
and last but not least ( ayat typical when closing a presentation mse kt u dulu..hehe)....
.
.
.
.
.
sign agreement : officially duta jalan2 cari makan belog sendiri.. sekian!

10k Pageview wow sangat

Assalamualaikum utk hari jumaat..

pepagi lg td dah tercongok dpn pc konon review blog sndiri.. checking...kot2 ada typo error ke pada past entry.. terlepas pandang komen kengkawan blog.. or chatime post baru ke.. anything la yg patut.. nk diceritakan mase buka blog, tertengok kt statistic overview.. tibe2 terasa wooow sgt! tanjat gegirl blog ni dah smpai 10k view.. (tp, ape la sgt kalau nk compare ngn blogger lain kn? ) rupanya ada ramai insan yg sudi singgah & baca blog ini..time taseh angat ye..titew terhawu angat.. -- ayat budak pelat2, cikgu x ajar mengeja mcm ni ye.. pang kang!


cari la mana figure 10k tuh..besaq punya view... mai tgk lg reramai..ajk skali kwn2 pakcik, makcik, sdare mare, opismate, soulmate, org2 kampung sekalian.. singgah ke blog yg xseberapa ni..jgn sesegan..pg mood hepi sket, tghri jd lapar.. maka kite makan dulu...
kali ni mood ber-Jpop pulak...asyik Kpop je..muntah
antara menu Sushi King..kong..


Spicy Jigoku Ramen nk senang paham, mi berkuah mcm kt gambar bwh ni, ianya spicy.. tp disebabkan tak shuke sup pedas2, i request 'no spicy please' nasib kamu la tukang masak, sila respect that customer is always right..oleh kerana mood diet still on, sentiasa..harus lah order 1 mangkuk je & share ngn kawan..*Japanese egg noodles in spicy soybean based soup served with deep fried chicken nuggets, corn, egg and vegetables..


antara my favourite sushi is : Fry Roll, Ikura, Tuna Mayo, Tobiko, Spider Roll, Kanikama Maki, Kappa Maki, Caci Maki (erkk..tade ni perisa sndiri) hamek ko..sushi ni banyak nama maki2 pulak.. nasib lepas makan xde rase nk maki org.. xpasal2 pulak..kesian..lepas makan perut kenyang mesti la sng hati..so, wajib la tawaf 1 shoping mall or mana2 shop lot utk reduce balik fat2 yg terbina hasil dr melantak xhengat td.. huuwaa.. xsangup guwe jadi mok2...

- Iklan kejap -

Pengumuman! Guardian ada buat sale..mai serbu reramai...harga lebih murah dibawah par.. errkk? ramai serang ni.. location : Subang Pa-ra-de (05/04/2013)



dlm beribu (bnyk sgt tuh) menu yg sy makan, 1 je tetap menjadi idaman hati..menu wajib setiap minggu.. Ayam Penyet, Wong Solo. Hope staff sana tak cam muka ini lah yg dtg slalu.. minggu ni kenapa ntah? sawan pe ntah makan sampai 3hari berturut2..adoi.. addicted sudah..parah betul, dah terpenyet kt situ!


ok dah, letak gmbar xnk banyak2 sgt nnt korang uwek2 pulak bosan tengok..
ingat nk buat giveaway utk lucky reader.. tp blum decide lg nk bg present pe..ok, wait n c ye.. do support me bebeh.. adios~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank