Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

FCC Facial pula

hari tu dpt coupon discount untuk Spa Terapi & Kecantikan Dr. Azimuth, punye lah lama nak masuk 3 bulan simpan coupon tu, hampir lunyai coupon tu mujur lah x de expired date.. hehe.. oleh kerana Jumaat adalah hari yg mana lunch time paling lama, maka ai habis kan masa utk bersantai2 & lepaks disini.. kite buat normal facial je..org muda (mata ke atas) biasa lah kulit muke ok lg kut.. x yah la nk banyak songeh nk buat treatment itu ini bagai..hehehe

bilik rawatan - don't u think it looks cozy & lavish ambiance?

Ok, mana2 facial yang pernah kite pergi sama je steps rawatan dia.. ingat lagi ai pernah kate nak banned salon? ok, bukti  tapi, ia bukan bermakna ai boikot habis - habisan utk ke salon. Cuma kalau setakat nk cuci muka, berscrub & masking.. ape salah nya.. yang x boleh kalau muka berjerawat, dipicit2 nya jerawat tu (extraction).. dah la sakittt.. dan cara tu pun sebenarnya salah, tidak dibenarkan disisi undang2 kedoktoran (haha, tetiba.. ni menurut ilmu yg disampaikan oleh pakai kulit ai dulu, bukan ai kata.. doktor yg kata.. tp ada betul nya.. jerawat bila dipicit, actually dia akan lagi bersemangat untuk membiak2 & beranak-pinak)

ok, lighting dlm bilik rawatan memang kuning.. lalala~

Bila dah try facial ni kite rasa cm serasi pulak ngn kulit.. sebab dalam banyak2 salon & product kite dah cuba, biasanya muka rasa cm berminyak sangat after facial.. kadang ada rasa pedih & menggelupas kulit.. yg ni mcm mild & ok la.. x taw nk kata mcm mana lagi.. ni pendapat kita je x semestinya sama dengan orang lain.. ye x?

Facial ambil masa dalam sejam setengah je.. ok, dalam masa tu.. 20 minit kut ai rasa ai tertido.. (masa pakai masker) muahahaha.. mana x nya.. dgn suasana tenang & aman, berhawa dingin, diiringi dengan alunan music yg amat mendamaikan.. terasa sgt relax tau x? ditambah lagi dengan sedikit massange pada wajah.. mmg rase relief sgtt.. rase nk lepak lagi berjam2 x nk balik..ihiikk..

its done! time to move.. bangun & bersiap dengan muka puas hati.. wink *_*

any inquiry, info & more details boleh like fb PusatTerapiKecantkanDrAzimuth 
sekarang ada banyak promotion, sila ushar page beliau & grab peluang ni laju2..
nak cantik, nk kurus, nk menawan pun boleh... rujuk pada yang pakar..


- Love, XoXo

World War Z review

World War Z ( Z for zombie i guess)


terbaca review kt blog diorang kata cerita nih best.. hah dan2 tu jugak balik keje terus beli tiket,
nk tgk juga malam tu.. (so.. we are rocking the night!) zoomba!

Hero Filem of the Day.. introducing my ex - Brad Pitt yg dah tua & tak hensem.. ohoo dulu bukan main ko mimpi2 kn dia ye.. skg x pulak kan.. dasar manusia.. hahaha..


muka masa muda2.. hensem gila kn? menjadi kegilaan ramai.. sejak2 makin berumo dah berstatus anak ramai ni, saham dikalangan aweks makin menjunam.. muahahaha..
Review (copy paste je, malas nk pikir ayat) : 

Filem yang berjudul World War Z adalah sebuah karya adaptasi dari novel yang sangat-sangat berbaloi untuk ditonton. World War Z versi layar perak ini diarahkan oleh Marc Foster, orang yang sama mengarahkan filem James Bond : Quantum of Solace dan ternyata hasil kerjanya tidak mengecewakan.

Ramai yang bersetuju bahawa untuk mengangkat penulisan novel ke bentuk layar perak bukanlah perkara mudah. Namun begitu, Marc Foster bersama pelakon hebat seperti Brad Pitt dan penulis skripnya berjaya menjadikan World War Z sebuah filem wajib tonton tahun 2013.

Secara umumnya, WWZ menceritakan tentang seorang bekas pekerja di Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) bernama Gerry Lane (Brad Pitt) yang terpilih untuk menyertai misi menyelamat ketika satu wabak berjangkit menyerang dunia.

Kisah penuh debaran ini bermula dengan babak kekalutan apabila sekumpulan spesis manusia yang dijangkiti wabak itu menyerang bandar Philadelphia (teringat cream chesse utk buat red velvet cake fevourite ai tu, nama diambil sempena bandar ini kot) 
Dalam suasana kelam kabut, Gerry mencari jalan penyelesaian untuk membawa keluarganya ke tempat selamat yang jauh daripada ancaman itu.
Gerry akhirnya dibantu oleh kenalannya di PBB dan menemui tempat berteduh di tengah-tengah laut dalam sebuah kapal penyelamat. Unfortunately this is not for free! Dia diarahkan untuk menyertai misi menyelamat atau lebih tepat lagi mencari penawar kepada wabak itu. Ini bermakna dia harus meninggalkan isteri dan anak-anaknya disaat mereka memerlukannya
WORLD WAR Z
Akur dengan arahan diberikan, Gerry mengembara dari New Jersey ke Korea Selatan, Israel dan Wales semata-mata untuk mencari punca dan penyelesaian kepada wabak yang mengubah manusia menjadi makhluk ganas.
Sepanjang pengembaraan, Gerry berdepan dengan pelbagai masalah dan ancaman serangan yang lebih teruk. Lebih malang lagi, satu-satunya doktor yang mampu mencari penawar wabak itu terbunuh di dalam salah satu serangan (kena serang ngan zombie & mendiangnya telah menjadi zombie juga kot)
Konflik berterusan apabila isteri dan anak-anak Gerry dipindahkan ke sebuah kem pelarian yang lain kerana pihak kerajaan menganggap Gerry telah mati apabila mereka tidak mendengar khabar berita darinya selepas beberapa hari.
WORLD WAR Z
Mampukah Gerry Lane mendapatkan penawar yang diperlukan oleh seluruh dunia sedangkan dia sendiri tidak mempunyai latar belakang doktor? Persoalan lain, mampukah Gerry pulang ke pangkuan keluarganya dengan selamat? Segala-galanya akan terjawab bila anda menonton filem ini nanti.
Secara jujurnya, filem ini memang terbaik kerana berjaya mewujudkan perasaan gementar dan mengekalkan suasana penuh debaran sepanjang tayangan selama dua jam.
WWZ membuatkan penonton berasa seolah-olah mereka berada di dalam permainan video. Setiap minit yang berlalu adalah berisiko kerana tak siapa pun tahu apa yang bakal dihadapi. Malah, karakter zombie yang ganas dan menakutkan menambahkan lagi rasa gemuruh para penonton.
Penonton juga pastinya akan terhibur dengan lakonan mantap yang diberikan oleh Brad Pitt. Walaupun usia pelakon senior itu sudah lanjut namun prestasinya ketika melakonkan aksi berlawan patut diberikan pujian.
Pemilihan Brad Pitt sebagai watak utama juga adalah satu tindakan yang bijak. Kematangan dan faktor usia Brad Pitt seakan sesuai dengan karakter Gerry Lane yang sudah berkeluarga dan mempunyai banyak pengalaman dalam menghadapi krisis.

kena tgk sendiri cerita ni baru feeling. scene zombie menyerang Israil melalui tembok pemisah Israil & Palestin diolah cerita menjadi benteng pertahanan dr zombie.. lawaks ok..
Secara keseluruhannya, jalan cerita filem ini agak jelas dan setiap jawapan kepada persoalan utama berkenaan pencarian penawar itu berjaya dirungkai satu persatu dengan sempurna.
bayangkan ai menatap muka zombie ni sampi ke jam 12 tgh malam.. kejap2 dia ngamuk.. kejap2 dia menjerit.. kejap2 dia mengganas.. kejap2 dia main cilup baa.. cilup baa.. hish..tgk rupa pun dah menggerunkan.. nasib baik balik boleh tido dengan tenang dan x termimpi2 zombie.. senghal..

Shiseido Naturgo Mud Mask

ni packing dia.. gold colour.. 1 box ada 10 packet.. so blh guna lama sikit..

Beli dari Ida Mansor blogger twin yg cantik lg jelita. Ni semua akibat dibawah pengaruh iklan Love Bunga Querida.. cm best je tgk dia guna kan.. kulit dia pun flawless kan.. so, nk jugak la try.. ceh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

taraa.... ! nak jugak.. hehe
masker ni sgt best tw! rasa sejuk & segar bila pakai.. lagi 1 bau dia pun best sgt.. haruman yg sungguh segar

ada cara nk pakai bukan main tepek je tw, ikut nih :

1st : kite kena lah cuci muka dulu dengan bersih sebersih nya.. dengan yakin & menggunakan air mutlak.. (lebih afdhal)

2nd : i scrub dulu muka.. kebetulan ada scrub muka  so pakai lah.. tujuan nya adalah untuk membantu kulit menanggalkan sel kulit mati pada muka.

3rd :  stim or wapkan muka dengan air panas agar pori2 terbuka lebih kurang dlm 5 minit je. 
(aci x sbb kite guna stim iron.. hala je pada muka.. bukan gosok pada muka bg x berkedut ya.. salah tu & jangan dicuba jika tidak mau merana seumur hidup)

4th : sapukan masker (i use Naturgo Shiseido Gold ) di muka anda, buat rupa mask tapi jangan terkena pd kening, bibir dan kawasan mata, ikut seperti contoh diatas .. part ni, guna jari pun boleh..

5th : Biarkan selama lebih kurang 30 minit atau sampai uolss rasa dah betul2 kering

6th : Cabut masker perlahan dari bawah ke arah atas wajah anda dan tengok sendiri apa yang melekat di mask. Suprise.. suprise!

7th : Last but not least, bersihkan wajah dengan air dingin agar pori-pori tertutup dengan sempurna.

daku berjaya tanggal kan mask ni dengan perfect.. haha.. sakitttttttt tw x nk tanggal mask ni.. sbb dia dah melekat, rasa dah gam sebati ngn kulit muka pulak bila tarik tu.. adoi.. rase cm tertarik2 kulit muka.. tp best.. lepas bukak mask ni.. uolss akan rasa kulit pipi cm ringan & bersih aje.. kite ada sikit.. (sikit je) whitehead.. tp leh tanggal.. hebat kan? blackhead? ok, jgn ditanya.. kalau blackhead tanggal pun mcm la kite boleh perasan sbb sama wrna ngn mask ni.. haa.. nk tipu2 lettew..

 ni kite zoom bapak gajah punya size.. tgk sndri pe yg tinggal.. mcm bnyk bulu2 halus je.. hehe.. bukan itu sahaja sel kulit mati pon boleh hilang mcm magic.. magic la sgt.. padahal dah melekat pd mask nih.. adoii.. nk mengayat pon x beragak.. ok, picture after saya x de.. sbb sibuk bersiap2 nk tgk movie (night mode)

macam best, nk try? pm laju2 Ida Mansor



- Love, XoXo

Senarai Peserta 'giveaway by zeera lily'

Sentap mak taw.. nape.. sbb i da sign in utk Imotiv.ly pastu claim blog kite la.. belogzeera.blogspot.com as my official blog.. bila dah link pada blog terus comment box bertukar! dah mcm autobot bertukar! tetiba je.. tanjat gila sbb kite tgh conduct Giveaway Hello Kitty tu.. senarai komen & contestent dlm entry tu HILANG.. haiyyokk.. x taw.. rasa rugi x? sbb uolsss.. ramai dah join giveaway ni.. mesti rase nk terjun bangunan kn, sbb penat2 dah buat entry, follow blog.. follow syarat2 & ape lg.. eh simple je syarat i bg.. over pulak.. pastu boleh tgk komen box x hade.. seakan2 'you are disqualified, then dibuang penyertaan secara x semena2.. ok, berbalik pada komen yg ilang tu..kite dah cari balik ngn cara bijak kesemua komen itu.. anda sekanag di zon selamat *phewww... ada peluang nk jd pemenang.. yeayy! (lagu gwiyomi)

ok, mai sini kite list kan semua nama blogger yg sudi join..
korang semua tenkiu banyak sbb support tw.. rase nk bg hadiah kt semua org.. tp x mampu.. tsskk..
i list kan semua tp belum check lg samaada korang patuhi or x syarat2 yg i bg..tggu close date nnt. wink ^_*

Blogger yg baik hati =)

http://dilaella.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://norossakinah.blogspot.com/2013/06/first-giveaway-by-zeeralily.html

http://ienaazaidi.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.htm

http://aninashyqin.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://ynarazali.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://www.mujadafewa.my/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://faralalalala.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://iehahfarihah.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://xeerazara.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://ohthrillers.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://budakvanilla-join.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://ciknyoonyalita.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://myrahthesamuraii.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeeralily.html

http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://purpleblackalicious.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://anewdaaay.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://sebukumemori.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://quraistory.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://www.jiakreatifelt.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://mizamunroe.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://sikechekmessy.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://ehfarahin.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://join-too.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://chubbygurlzchumill.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://gadis-hijau.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://miss-ieshaieha.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://tampawan.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://nurainothman.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://dhiaxdhia.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://we-are-young-99th.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://l-e-a-w-e-s-o-m-e.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://mierathemonster.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeeralily.html

http://www.syuhadasalleh.my/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://awekbananana.blogspot.com/2013/06/httpbelogzeera.html

http://nurulsyafiqahpunyablog.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://theieraziera.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://dia-honey.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://c0kelat-celup.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://diamonds-blinkblink.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://chenta-taugeh.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily_7.html

http://lienliedot.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://eatmakeread.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://i-am-overtherainbow.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://zuraidahhasidin.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://akusukaketawa.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://missawaa.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://lollybikessky.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://zeepunyastory.blogspot.com/2013/06/ga-by-zeera-lily.html

http://chenta-taugeh.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://contestsinisana.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://moiliana.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://belogzeera.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://aidanisme.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://fuzamusa.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://iniceritasyima.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://ladolceazila.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://hidayahdayah6.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://supernaddyss.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeeralily.html

http://nurinaireen.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://sabghina.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

 http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://tieysmilez.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://daydreamer-nightdreamer.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://isyirahhh.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://miszleena13.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://littlekakak.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://myblogsantai.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://www.fatinalyaa.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://lollypoppinkiey.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://kauakutetapsatu.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://zira-cool.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://myraazmee.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://activediary.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://pinkylady687.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://www.kanvasdakwat.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://athirahkhider.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://thisforjoin.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeeralily.html

http://areenaulim.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://bondaqalish.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://nanaownlife.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://www.cikfie.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://syafikaatilialadyboss.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://fattytissue.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://cikamal.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://husnamujahidah.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://cahayasirius.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://missichigo785.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://mamamamy.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://cowament.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://ourmemoria.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://sekuntumbungazara.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-zeera-lily.html

http://nurabfa.blogspot.com/2013/07/giveaway-by-zeera-lily.html

http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/07/giveaway-by-zeera-lily.html

http://hikayatraisyasukor.blogspot.com/2013/07/giveaway-by-zeera-lily.html


reminder : please check my dear.. siapa link x de dlm ni tp dah join sila pm or comment laju2.. nnt sy update nama uolss balik.. thank u

p/s: clik utk join 

contest end : 6 Julai 2013 sempai lagi nk join.. cepat.. tinggal kn link kt comment box ya

ni antara hadiah tu.. best x?





A Day with Yuyu Zulaikha & Love Bunga Querida

last week ni lah beauty class event yg i terkinje2 nk pergi tu.. sampai  x sempat nk breakfast, dobi pun tinggal gitu je, wabbit pun x bg makan x sempat nk belai2, x sempat nk cek n basuh popo dia.. ihiikk..padahal mmg selalu x buat pun, ibu kite yg bnyk tolong..hee..tq ibu, ibu bnyk masa kn duduk kt umah.. nnt kite balanje Ayam Penyet ye.. huwaa..lantak ahh, dah sibuk sgt time tu..nk wat camne..*alasan sgttt... 

pastu rush g bangi, sbb event tu kt sana.. berpandukan Waze & bertemankan membe i Fara terus berdesup ke tempat kejadian. sesampai sana tau pulak lapa.. singgah makan nasi kukus jap.. wahhh.. mmg favourite sbb dihidangkan ayam goreng rempah.. mabeles sgt ye.. *please kesat air liuq korang..


actually i dah lama usha page Bunga selain tu slalu gak usha tutorial dia kt fb.. mmg ohsemm (lagi) tgk youtube dia.. bnyak tutorial tudung & makeup. Search 'love bunga querida' je.. jumpa semua nnt.. rajin betul dia buat semua nih.. ishh..ishh..
 

zeera & love bunga querida ok, i ouls nmpak bam2 dlm ini gambar..abaikan.. berat jauh lagi nak cecah 50 pun, ni colour trick.. i banned u hijau.. forever and ever full-stop with ayat sentap
1st session, tutor basic makeup by Bunga. Sure korang kenal dia nih.. makeup retis cum mak andam cantik ni pun otai gak dlm blogging.. meh tgk hasil kerja tgn dia yg ohsem2.. klik kt link yg i paste nih.. http://lovebungaquerida.blogspot.com/ i is suke sgt makeup babydoll tu.. sejibik sama.. nk jugak.. nnt tlg ajar lg bunga.. please3x *hentak kaki

*kerlass kau.. makeup lu boleh transform muke jadi Christina Aguilera.. 
ko hade! ak x de bunga.. nk please.. tskk T_T

props semasa...

props tambahan. Ok, zeera & makanan mmg x dapat dipisahkan - bila  dah bam sikit, terus majuk x nk makan 44 jam. perangaiiii..

try to digest & apply the lesson from cikgu bunga..huarghh..zzZzzzZzz


ni Fara.. ada ke diorang kate muke kite sama.. sama jawa kot? hakhak..*tetibe

2nd session conduct by Yuyu pulak http://kupukupukecik.blogspot.com sape x kenal dia harus lempang diri sendiri. Ini, sesi penjagaan wajah bersama wajahmu bukan wajahku.. dia explain cara mencuci muka yg betul, supaya korang boleh kurangkan kedut seribu pada wajah, kurangkan ye bukan hilangkan sbb itu impossible...


biar tudung kedut jangan muka kedut.. hishh comei & mulus je dia nih.. x aci! even shawl u renyuk & kedut seribu lu tetap ohsemm beb..*nada cemburu. Si blogger otai maha comei ni bg talk pasal penjagaan wajah, eh mmg x la i nk upload pic dia masa bg talk sbb tgh free hair mase tuh.. haremm..

gift dr Bunga.. huwaaa.. homei2 angat.. nk nanges.. 
Bunga n Yuyu boleh join the group : Kipas Susah Mati Hello Kitty  

puding caremal yg amat sedap air tgn dr yg berdarah manis yuyu.. ok, sila buat tempahan utk raya (haha, pepandai je)

last but not least, gambar kelas.. curi dr fb Bunga


p/s : korang 2 mmg sgt best & penceria keadaan. Otai tp x kedekut ilmu. Bagus2
 Till we meet again - Love, XoXo

Kisah Derma Darah

entry berkepam dalam trash.. eh..eh.. draft.. hari tu ada event derma darah kt Office dr Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.. semangat dengan niat yang baik serbu ke bahagian foyer a.k.a tempat kejadian kengkonon nya nak menderma juga.. niat yg baik.. syabbas beteh!


muka pucat yang tak boleh blah.. bukan takut, tapi lapar... grrr..
kena edit gak pic ni dulu guna mood sexy lip baru beseri sket kot.. tgh isi form yg berkaitan utk menderma.. buku merah pulak lupe bawak (lupe dah pun mana taruk buku tu..dah berkepam sgt) bukan pasport je warna merah tw, buku derma darah, buku hutang, buku checkup pregnant pun merah ye (ok..yg ni x berkaitan, sila abaikan!)

dlu thn 2005 pernah derma.. dgn berat yg ngam2 sesuai.. ok, passed! berjaya dpt buku merah & de 1st rekod donate.. masuk thn depan nya.. 2006 cek tekanan darah rendah, berat pun makin turun.. reject! 2007 rest kejap kut.. terlupa nk donate.. 2009 & onward pun masih kekal darah rendah yg i sendiri pun x paham kenapa.. berat pun x naik2.. x pe la i ouls pun suke.. tu makna nya x demok.. hehe..  sampai ke tahun ni 2013 cek x cakap pon blood pressure rendah ke ape.. lain pulak dia cakap 'darah cair' hah?? i was like.. apekah?? myb sbb otak i slalu masok air kot.. bengong2 gak kadang.. hokay, malas nk layan dah.. 

uolss tgk mmg cair ke? i lupe nk pee pee pg td kut..dah 4 jam tahan.. hahaha
sudahan nya.. i observing pesakit2 yg volunter jd mangsa pada vampire.. miahahaha..

akk tudung merah, baju merah.. opss.. yg isi borang sesame td.. pass.. silakan derma dara anda.. eh eh darah.. terduduk kt katil pesakit, hah nk derma sangat kan???? amik kau..


mmg saje besar kan gmbar ni bg jelas.. ihihihihi..
focus kt jarum yg tercucuk tu..hahaha korang x yah la nk takut sgt pun.. tak sakit.. seyes x sakit dah rase dah.. jarum tu lg kecik kut dr badan korang.. kalau takut sgt sampai nanges2 tu memang over taw!


semoga niat murni meraka Allah berikan ganjaran sewajarnya.. In shaa Allah...

info: from google 
punca darah cair adalah anemia. natang apakah itu?
Anemia ialah penyakit yang melemahkan tubuh badan, terjadi apabila kepekatan hemoglobin dalam darah di bawah paras normal mengikut usia dan jantina. Hemoglobin ialah sejenis pigmen yang terdapat dalam sel darah merah di mana ia membawa oksigen daripada paru-paru ke tisu-tisu. Kekurangan zat besi (iron) iaitu komponen penting hemoglobin merupakan sebab biasa terjadinya anemia.
 tanda-tanda anemia: 


  • Tanda-tanda pucat pada bibir dan sekeliling mulut, kuku, pelipat, dan bahagian dalam kelopak mata
  • Tidak bermaya, letih, dan lemah badan 
  • Pendek nafas apabila melakukan senaman
  • Pening, pitam disebabkan oleh kurangnya oksigen sampai ke otak 
  • Angina pectoris iaitu suatu keadaan di mana berlaku kesakitan di dada yang diakibatkan oleh oksigen yang sampai ke jantung tidak mencukupi 
  • Kurang selera makan dan kehilangan berat badan, sukar untuk berjalan, dan mental bercelaru yang disebabkan oleh kekurangan vitamin B12.

wallahualam..hmmm.. no komen..nk cek doktor malas, makan ubat x suke. but i know, im fine.

- Love, XoXo

Resipi zeera : Mee Kari

hari tu dah Laksa, kali ni mee kari pulak.. ni sbb ade org request nk rase so hentam sahaja la..even x pernah buat.. from google, amik resipi : mix & match, add & subtract mana yg patut jd la resipi sendiri.. hihihi.. kite ni bukan penggemar mee kuning.. seyes x suke.. dulu mase sekola rendah pernah makan sampai muntah2.. so, sampai skrg la x suka makan.. (tu side of psychology & mind set kut) makan pun sikit2 je.. lgpun org kate mee kuning ni angin... ye ke?? wallahualam... lagi satu, kari pun kite x berapa suke.. sebenarnya... any lauk or menu yg ade santan kite mmg x gemar.. bukan diet, tp rasa cm cpt muak la makanan bersantan ni.. contoh macam cendol... x boleh blah langsung.. mintak mahap ye! tapi kalau putu piring kite x tolak.. sbb x guna santan pakai kelapa je.. *hah, tetibe~

Bahan Hiasan 

Mee kuning (dicelur seketika)
Taugeh (celur seketika juga)
Sawi (dicelur juga)
Telur ( direbus)
Bawang goreng
Daun sup
Limau


Bahan Tumisan

4 ulas bawang merah 
1/2 ulas bawang besar
4 ulas bawang putih
Halia
Lengkuas
2 batang serai dititik @ diketuk
Daun kari
Bunga lawang
Kulit kayu manis


ok, memang melampau, entry resipi kali ni 2 gambar je amik..

Bahan Campuran

garam
gula
sedikit asam jawa
ayam 1/2 kilo (dipotong kecil-kecil)
3 ketul kentang dipotong kecil2 (atau bentuk dadu sengat)
Rempah kari daging (1 paket kecil)
Santan (pakai yg kotak kecil, guna 1/2 je) lupe sukat, maap

Cara-caranya  :
  • cuci ayam dengan bersih
  • ambil isi ayam dan rebus sehingga separuh masak sahaja
  • toskan dan guna semula rebusan ayam td 
Kemudian, 
  1.  Panaskan minyak masak di dalam periuk.
  2.  Kisar bawang merah, besar, putih, halia & lengkuas
  3.  Tumiskan bahan kisaran tadi beserta daun kari, bunga lawang, cengkih & kulit kayu manis & air asam jawa sehingga naik bau harum dan sedikit garing
  4.  Tuangkan rempah kari 1 paket dan segera kacau untuk mengelakkan rempah hangit.
  5.  Masukkan air rebusan ayam td, reneh sehingga rempah tumisan tadi pecah minyak.
  6.  Bila sudah pecah minyak, masukkan kentang & isi ayam dan biarkan mendidih seketika.
  7.  santan, kemudian masukkan gula dan garam secukup rasa
  8.  Biarkan kuah mee kari tadi mendidih dan pecah minyak buat kali yang kedua.
  9. Kuah telahpun masak! 

          Langkah Terakhir 


Ambik mangkuk, isi mee kuning yang telah dicelur td tuang kuah mee kari yg dah siap masak lagi sedap itu & hidangkan bersama bahan hiasan. Silakan makan. Bismillahirrahmanirrahimm... bila burp nnt ucap Alhamdulillah..

 Sempat lg nk update entry, kejap lagi nk rush g beauty class.. yeaaay! * dlm lagu gwiyomi =)
p/s : giveaway zeera masih lg on sampai 6 Julai cepat join, kut2 dpt lucky draw.. click sini
- Love, XoXo

Processing Order - Tracking No Update

Dear Customers,

(ok, yg ni nk guna bahasa skema sikit) sy amat meghargai jasa anda kerana sudi ke page sy yg x seberapa ni utk shopping.. x de la meniaga hebat & lebat mana.. tapi boleh la.. sbb sy minat meniaga (tp kesuntukan masa), minat ngn lace, minat juga nk tolong org ber bisness selain tambah duit poket sikit-sikit. Itu la serba sedikit nak cerita. Entry ni adalah yg untuk update tracking number parcel customer dan juga pre-order (nnt sy akn buatkan button shortcut kt sidebar.. senang nk rujuk, klik je.. pada yg nk tgk koleksi terkini, sila klik sini or gambar

.
.
.
.
.
.
.
.
.
kite guna pos laju je tw.. klu nk cod boleh.. boleh blah..
hihi guwau je.. cod kt shah alam shj ya..wink..wink sket..*_^

work in progress.. ok mmg bersepah sgt.. ye la kerja guna 2 tgn je.. nasib 2 tgn.. 
kalau 4, 6, 8, 10 lg serabut agaknya.. mihihi...

x habis kt umh.. sambung buat kt opis.. kejap2 je taw.. kite pn bnyk keje kt opis nk buat.. bukan sng2 nk ngulor taw.. taw..! ingat tu..

tp guna pos laju prepaid ni lg berbaloi.. sbb x payah nk pikir nk wrap santek2.. sampul ni siap bubble wrap kt dalam, pelekat dia pun kuat & packing pun nmpak kemas je.. harga pun cume tambah 5 SEN beza ngan kos pos laju biasa.. betul x tipoo..


TRACKING NO

copy tacking no anda & track dlm website pos laju - boleh klik sini or gambar juga..


Suliana EM803037942MY
FaraSyaza EM803037911MY
Azira EM800172121MY
Maizatul Ikh EM421772465MY
Syaza COD
Dila COD
Syarq COD
Fara Qas COD
Shams COD
Anamon COD
izzati EM613033746MY
azlina EM629508688MY
miza EM629508665MY
iza EM629508674MY
qilah EM421774497MY & EM806751225MY
mardiana EM629508630MY
arvina EM629508626MY
kak nurul EM629508657MY
nazila EM629508691MY
sharima EM629949623MY

*erkk COD ni perlu ke nk mention? adoii



Resipi zeera : Laksa

ok, nk share sikit favourite food kite.. laksa most wanted yaw..
sbb kite suke, sanggup belaja resipi yg ni even tho rumit sikit.. sikit je la ye.. jgn nk di jadikan alasan sgt la sbb x nak masak.. babap kang! ok, x payah nk intro byk sgt kite terus ke.. pencalonan nya...

Mi 
1 paket laksa 
(ikut suka nk brape banyak..brand apa pon tak kesah la kak ton, janji ade cop halal)

setengah org suke yg jenis beras, yg kering & keras tu.. tapi leceh sikit sbb kena rendam dulu dlm air bagi kembang2 & lembut baru rebus or celur dlm air panas lama2 ( agak2 dah lembut uolss angkat la.. jgn sampai kembang setaman lak mi tu.. x selera nk makan kang..

separuh org pulak suke yg jenis plastik.. apekah? means yg jenis basah la mcm type mee kuning n kuetiaw dlm palstik tu.. x yh rendam lama2 terus celur dlm air panas kejap2 je.. ni seswai utk org yg lemah gigi, lemah gusi & mulut manja.. nk lembut2 je.. bukan mengata abah or tok nenek kite yg x de gigi tw.. ampun...

laksa jenis beras amat sedap dengan tekstur yg agak sedikit kenyal

Bahan Hiasan Dalaman Laksa


4-5 biji telur rebus - dibelah dua atau empat
1/2 labu bawang besar - dihiris
1 batang timun - dihiris memanjang
5-6 biji limau nipis / kasturi - dibelah dua
1/4 biji nenas - dihiris 

ni basic, kalau suka boleh tambah la hirisan cili besar, cili hijau, cili padi, salad, daun pudina.. sikit je ni, sbb kite rembat je mane ade dalam peti sejuk... bukan curik kat mane2 ye, ingat tu! makanan haruslah dari sumber yg halal, sbb ia akan jadi darah daging kite.. dan ia jugalah yg akan mencorakkan akhlak individu.. opss.. terceramah pulak..

p/s : belahan or hirisan ni actually ikut kreativiti korang la.. mau memanjang, mempetak, melebar, menghiris halus.. ikut suka la.. tiada paksaan janji boleh telan

Bahan Kuah Laksa

1 kg ikan sardin / kembong (prefer sardin)
3-4 ulas asam keping
1/2 labu bawang besar
3-5 ulas bawang merah
3-5 ulas bawang putih
seinci halia
seinci lengkuas
8-10 sudu makan cili giling (tp suke yg fresh, blend sendiri)
5-10 biji cili padi
segenggam daun kesum
1-3 batang bunga kantan
garam secukup rasa
pes udang secukup rasa

blander siap label, x tahan.. ni keje abah kau la ni.. x nk bagi mix up ngn blander bubur dia.. eh.. eh.. blander buah untuk smoothies & jus carrot utk wabbit kite *_*

*still nk panggil pes udang even tho dia tulis otak udang kt situ.. x suke! sbb nmpak bodoh bunyik nye.. haiyoo amma, appak!

I'm sure u know what to do with all the ingredient as mentioned with photo above:
blur? or still get confuse? ok.. baca step2 di bawah..

Cara-cara

1) Ikan disiang, kemudian dibasuh kemudian direbus terlebih sudah dahulu...direbus bersama asam keping. Tujuannya utk menghilangkan bau hanyir ikan.

2) Kemudian, asingkan ikan rebus dan ketepikan air rebusan bersama asam keping tadi

3) Ikan rebus tadi, ambil isinya sahaja, tanpa duri ikan untuk dikisar dicapur dengan air rebusan ikan tadi. Make sure dah buang segala duri ikan & tulang temulang ye.. kang ada yg tercekik, nauzubillah..

persediaan sebelum berperang....! sementara itu.. dalam periuk yang lain.. 

4) Kisarkan bawang merah, bawang putih, bawang besar, halia, lengkuas dan cili-cilian. 

5) Panaskan periuk berisi sedikit minyak

6) Masukkan kisaran beserta cili giling tadi (ditumis) kemudian masukkan sekali asam keping, daun kesum dan bunga kantan, kacau jangan sampai hangit. Tumiskan mereka2 dalam 10minit or sampai naik bau *aroma yg harum semerbak.

7)Masukkan isi ikan cara (3) dan kacau perlahan-lahan. 

8) Ambil saki baki tulang-temulang itu untuk di blander dengan air rebusan ikan tadi

9) Setelah itu, masukkan sekali dlm masakkan tadi tp ingat! & jangan lupa walau sekali.. bahan yg diblander ini cara (8) haruslah ditapis.. cuma amik air dia sahaja

10) Masak hingga mendidih & kamu yakin ia telah masak.. *kalau kuah dah menggelegak means dah masak la tuh.. 

11) Kalau x puasa, silakan rasa kuah anda itu. Perlu ada rasa masin, masam, dan pedasnya tw..  Bubuhkan garam & pes udang secukup rasa. Sampai oulss betul confident sodap..

12) Its done! Cepat amik mangkok ceduk mi, bubuh hiasan & tuang kuah.. Sedia untuk dihidangkan & makan! *gelojoh nau.. kut iye pun bace doa dulu & ajak segala orang yg ada disekeliling.. kita makan berjamaah (sunnah) 

kuah laksa in progress....

di akhiri dgn ucapan.. selamat menjamu mata ..pic yg last ni je ehsan google, x saba sgt nk makan lufe nk snap.. next time hokey! 

hah, sedap or x? org sekeliling sy sila jawab *_*

p/s : giveaway zeera masih lg on sampai 6 Julai cepat join, kut2 dpt lucky draw.. click sini
Love, XoXo

Sunny Sunday

title memang rase ntah ape2 sgt.. sunny maksud cuaca cerah tp rase sun je manjang.. ye la panas terik yawlss x betah lah nk lepak kt umh panas2 terik, amik sikit mase yg ada kuar merayap jap. Hah itu memang hobi yg x boleh dipisahkan.. seakan wajib hari cuti mesti utk merayap bukan utk dirumah.. hihihi.. sampaikan ada yg sakit hati nengok pantang ada waktu senang, ilang.. kuar tah kemana.. tp.. for ur info, i bukan kutu rayau ye.. msti kena ada tujuan tertentu walaupun pegi beli putung piring kt kedai makcik tepi jalan tu..*promote jap, sedap tw!) dan yang lebih dahsyat punya dengki ada yg nak tolong buangkan tahi lalat kt tapak  kaki ni..huhu.. sentapppp.. *ketap braces

bukan g mane pun.. Nagoya je, cuci2 mata tgk koleksi kain nk buat baju raya ke.. tudung halfmoon baru ke.. Tp x best! collection yg x berapa up to date sgt compared to Jakel.. nk g Jakel mls pulak sbb mahal.. 70% less, promosi cuti sekolah, 2 pasang RM100 konon.. puii.. (taip je.. x de pui betul2, jijik)  bo layan... bg kite lg best Kamdaq..hakhakhak.. Jakel tmpt Datin2 sgt..kikiki.. (padahal hr tu dah banyak hangus duit kt Jakel)



x de beli ape pun..menyemak je kt fitting room berupa toilet begerak awam.. duii

Bosan la... pergi i-city lg men Archery tp x amik gambar.. x kn tgn nk pegang bow, kaki pegang kemera kot? haiyooo..  tukang teman pun x boleh harap.. mihihi..
rayap punye merayap ternampak kt bwh ni
.
.
.
ok , rezeki mmg x patut ditolak.. maka berkejaran ke tempat kejadian..

they'll mmg da ready nk bg free ice-cream.. 
zemangat sgt.. bagus..ngat nk candid je.. sekali sempat buat peace yaw lg.. ok, good!
  
muke hepi x? dia bg ice-cream walls perisa terbaru yg plg mahal tp 1 scoop je la.. mcm baskin robin bg free dulu.... cume x de la org yg tegile2 beratur panjang berjam jam semata2 nk dapatkan free ice-cream.. ni x sampai 2 minit dah dpt.. makan pun x sampi 2 minit da hbs... tu la penangan nya hari panas...

p/s : giveaway zeera masih lg on sampai 6 Julai cepat join, kut2 dpt lucky draw.. click sini


- Love, XoXo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank