Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Wedding Raya

minggu lalu ai attend wedding ex-classmate masa kt UiTM dulu.. ni bukan majlis reception je but sekali dengan Aidilfitri gathering.. meriah you.. uhuu.. rindunya dekat kawan-kawan lama.. dapat jumpa part of them pun dah cukup seronok.. ye lah bukan senang sekarang ni.. masing-masing dengan hal sendiri.. sobs.. sampaikan order kuih raya dari kawan dari bulan puasa sampai nk masuk tengah bulan Syawal pun tak collect lagi.. adoii.. kite busy gila bak hang..


kali ni classmate kite lah groom of the day.. merangkap ketua kelas.. baguih dia ni rajin pulak tu.. suka tolong kawan-kawan.. dah tu je nk puji.. ok, kali ni entry banyak kan gambar je la.. sebab request dari kawan-kawan 'upload pic banyak-banyak ye' ok, baik boss~



even tak kenal bride of the day, (belum sempat berkenal-kenalan sebelum ini) tapi dia peramah & sangat mesra -Wahida namanya dari kiri Rose, Fida, Bride, Zeera & Syerie


vain photo - lepas ni kite menunggu nasi minyak si baju biru pulak.. hmmm.. tak lama lagi dah tu kan

camera in action - pernah uolss tengok pengantin laki begini? siap standby walkie talkie.. ai pun confuse gak memula.. ingatkan pengantin cuma duduk di atas pelamin sambil control macho memakai tengkolok.. sangkaan meleset.. sempoi gila dia nieh.. melayan tetamu bagaikan tuan rumah

'most wanted guy pose'

ikutkan kisah 5 tahun lepas.. apa?? 5?? lama gila.. mereka-meraka ini lah jejaka-jejaka idaman dalam kampus dulu.. yang mana best student, dean list student, favorite student among lecturers tapi sekarang tak lagi kot? dah jatuh saham. Among them are married and not available.. 


dewan ni nice sangat.. selain pelamin bertamakan flora sekalian alam, deco pun sweet macam party celebration siap dengan baloon.. not only kids love the baloon.. akak-akak pun suka juga.. gegurl yang ada ni ex-classmate yang lama tak jumpa.. ni baru 2 org yang dah beranak pinak.. kalau semua attend event dengan anak-anak mesti meriah tak terkata.. hehehe.. ok, bab baju tetiba tersama pulak dengan tema.. sampai ada orang suruh ai stay sampai habis majlis.. kejam betul..


to Ari & Weeda :
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma (God bless you both and bless you both)
Wa jamaah baina kuma fee khair. (And get the best collection)


Featured in Dara.com September

Frankly speaking, this is the greatest appreciation for me (crying out loud)

Having this as my hobby is not as easy as a.b.c. It incurred a lot of cost and effort in order to fulfill my satisfactions & needs and of course scarification included.. T_T  

got a phone call interview from Karangkraf's reporter last time, make me feel so excited! (jump high) 
they ask permission to publish : short discussion between us and i just say yes! *mcm kena purpose pulak -malu-

malu bertimpa-timpa.. nasib baik photo ai dalam ni kecik ajo.. 
kalau over besar kang kawan-kawan panggil retis pulak.. ni yg rase nk muntah ijau ni.. errkk

Tittle 'Si Comel Hello Kitty' confuse ni ai yg comel or kitty yg comel.. huwaa perasaan sungguh~
sape yg sudi support, nak tengok & baca story tentang hobi ai yg x seberapa ni please get this 1 now!

Dara.com edisi September 2013 cover photo Zyra.. hahaha.. 
nama lebih kurang sama nasib bukan orang yg sama.

motif Dara.com??

thank u for reading - till next entry, love xoxo

Hello Kitty case to let go

SOLD OUT!

Hello Kitty Leather Case With Holder



yang bawah ni.. exclusive photo amik dari google.. hehe



* Sesuai untuk Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus Tab 2 7.0 P3100 P3110
* 100% baru (dalam kotak)
* Warna tersedia: Putih
* Sebab untuk dijual: Terlalu banyak Koleksi Hello Kitty (membeli x hengat)
* Penghantaran Percuma
* Tawaran Harga RM40.00 (harga biasa RM50 - RM70)
* Harga Boleh Runding
* sms @ whatsapp 018-2428933 


*Suitable for Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus Tab 2 7.0 P3100 P3110
*100% brand new (in a box)
*Colors available: White
*Reason for sale : Too much Hello Kitty Collection
*Free Shipping
*Offer Price RM40.00 (normal price RM50 - RM70)
*Price Negotiable 
*sms @ whatsapp 018-2428933

p/s: kindly please foward or repost this.. tolong promote kt kawan2 nanti ai bg komisyen.. serious!


Selamat Hari Raya 2013

Assalamualaikum..

sebelum tu.. ni kad raya dari saya pada semua..hee.. simple je.. yg penting de kitty.. shomel x kak tonn? nk yg mcm ni boleh dwload apps text cutie.. pastu create la ikut cita rasa memasing.. nk bubuh doremon ke,  minion banana ke, ketupat ke, masjid n watsoeva silakan.. hee.. 

silap salah kita minta ampun ye.. sobs.. mari kita raikan kemenangan ini.. 

(put fire work, meriam buluh, thundercat & mercun roket here)

actually, entry ni dah siap2 taip & simpan dlm draft.. Pagi 1 Syawal jugak nk publish x kire.. hehehe.. hah, pe jadah la nk tulis tahun bagai kt title tu? ye, harus la.. mana tahu dimasa akan datang nanti ada yg cuba2 taip keyword fesyen raya ke, baju raya ke mau terkeluar entry ini lg sekali & tanpa disedari fesyen2 ni pun ntah2 dah outdated pulak kan.. kesian pulak nk bg hampa pada pembaca kisah ini.. oh ye?? sapa je la yg rajin nk bace blog ai.. perasaan..

ni bukan tema pada raya ni.. tapi memang beli untuk pakai raya plus g wedding.. ahaks.. banyak pulak surat saman after raya ni (jemputan walimatulurus) bagus, layan kan je.. tp jgn pulak over makan! sia2 je puasa sebulan.. ok, pasang azam siap2 nk kekal dengan berat & size gini even sampai beranak 8 sekali pun *pang laju2..

ni masa fitting hr tu.. banyak2 try, mustard ni dalam short list.. verangan sgt.. sbb g beli baju sorang2 rasa kepuasan disitu.. kepuasan melepak lama, kepuasan fitting banyak baju, kepuasan nak self capture dulu, kepuasan nak memilih tanpa menghiraukan komen2 orang lain, yang penting adalah taste sendiri dan juga kepuasan sebab x menyusahkan org nk menunggu lama2 ai belek baju.. oh, i love shopping alone *tetibe
happy sangat masa fitting sampai mampu lompat2 keriangan..

 #packing #bantalbusuk yg x boleh tinggal
last but not least, selamat menyambut aidilfitri di kampung halaman masing2.. jangan main mercun, jangan makan banyak-banyak, jangan lupa diri.. ehehe.. balik kampung dengan selamat! 

ni pulak angpow.. eh eh duit raya utk si chomei pon hade... tp special untuk gegirl je la.. barangsiapa yg dtg umh dengan passwork 'miss kitty raya' in shaa allah dpt.. hehehe..

love, xoxo

Alhamdulillah Rezeki

Islam menggalakkan kita agar memperbanyakkan beristighfar dan selalu bertaubat. Kita sebagai hambaNya yang lemah akan seringkali melakukan dosa. HambaNya yang sentiasa beristighfar akan memperoleh ketenangan dalam hidupnya.

Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: “Sesiapa yang sentiasa beristighfar maka Allah akan menjadikan baginya setiap kesusahan itu ada jalan keluar dan pada setiap kesempitan ada cara mengatasinya serta memberikan rezeki kepadanya daripada sumber yang tidak disangka-sangka.” (HR Abu Daud)

Rezeki Allah x terbatas dalam bentuk harta je.. banyak lagi, antara nya kesihatan yang baik, jodoh, panjang umur, ilmu, keluarga bahagia & lain2 lagi nikmat Allah. Marilah kita sentiasa menjadi hambanya yg sentiasa besyukur. Alhamdulillah (sekadar berkongsi) rezeki Allah beri nak raya ni.. stok border lace lebih 50meter dah terjual.. Terima kasih sgt pd customer yg sudi membeli..  terharu yg x dpt nk digambarkan.. stok yg ada pun nk habis da ni.. tggal 1 meter je.. tapi rasa tu ai nk simpan je kut.. macam akan guna untuk masa depan je.. hehe.. =)

selain itu, rezeki dalam bentuk menang contest.. hmm.. tanjat gegirl..

Dapat topup 10.. ni laju2 claim.. hehe.. syukur boleh wat topup Internet =)

#winner for Eh magazine


#winner for Female magazine

#winner for Glam magazine

#winner for Shape magazine

ini lah hasil nya dr e-mail2 berkenaan, lagi satu hadiah adalah tumbler, tu kalau rajin ai upload k=)
#glow by dr.Brandt & voucher from #Bella - hair removal skin solution expert #Cres -total women's treatment spa total worth RM1200++

hope sempat la ai cantik2 and muka jadi glowing masa raya nanti.. hadoii..

p/s: opismate kite pun dapat jugak.. nah tgk..dia pnye lg best2.. sekali claim sampi 3 beg dapat dah mcm shopping sakan kt Shopping Mall, x pe.. rezeki masing2.. syukur..
#tebe #clarins #redken #skinsoul worth RM700++


#BluInc. This is the place to redeem those prize.. thank u & Alhamdulillah.. yabeda bedoo..
Doakan murah rezeki lagi pada masa akan datang.. amin...
Till next entry - Assalamualaikum

Wink Lip Tint Apply

full name dia adalah Tonymoly Catchu Wink Tony Tint in Cherry Pink 
beli kat Qoo10 kan ai dah kata dia bnyk diskaun2.. 12 hengget je buy 1 free 1 lak tu.. free shipping siap ada free gift lg.. hairband & masker Tomatox ni.. huh semua nk free.. over tao~

cara apply...

buat 3 dot seperti ini & then smudge!

ini hasil nya...

x berapa nk sekata, sebab mengalami masaalah kekering kulit bibir.. (so, motif buat entry ni??) 
nak kata best sangat pakai ni x de pulak.. mcm apply sirap je kt bibir.. 
tapi boleh la takat pakai untuk hari2 bg bibir x nk nampak pucat.. muahaha..

ok, bai~

p/s : nk halfmoon butterfly ni, boleh pm kite.. ni homemade taw ( buat sendiri ! )

Homemade Lamb Chop

Assalamualaikum..

hari ini hari ape? hari sabtu.. yeay.. ingat x hari ape? hari ini ramadhan ke 25.. yeay.. awak.. lg 4 hr kite nk raya awk.. lg 4 hari!! 4 hari!! bukan sehari bukan seminggu or sebulan.. tp 4 hari... yeay!! (parody yg mintak kena lempang).. huhu, terasa cepat sgt masa berlalu.. dan semakin lama Ramadhan semakin meninggalkan kite.. sedih tsskk T_T .. untuk pertama kali nya.. pecah rekod hidup bulan puasa ni x singgah ke Bazar Ramadhan untuk membeli juadah berbuka & juga Iftar di luar.. mintak mahap la kengkawang & opismate yg sudi menjemput tu.. cant make it on this Ramadhan, next time In Shaa Allah =)

Rutin bulan puasa ni, habis keje.. on time 430 ptg mesti dah tercongok dpn punch card & mencicit laju ke kereta terus berdesup balik umah.. sebelum sampai umah, singgah jap kedai beli lauk pauk mentah untuk dimasak or sesekali ada juga singgah tmpat org jual air kt tepi jalan.. tu je!

ni menu iftar homemade yg ke berapa ntah? hee..

tips mudah memasak : kukus grill panggang.. kukus grill panggang.. kukus grill panggang.. panggang!

LAMB CHOP

aci x? lamb ni beli dah siap2 potong & perap tinggal bakar je.. mudah sgt bukan?? 
murah pulak tu.. sekilo RM15 je.. dapat la dalam 8 or 9 slice.. boleh makan 1 family..

lamb still not yet open for order, sorry!

ok sekarang nk bg resipi untuk dia punye sauce (ai buat black paper yg amat sedap bak hang)
 *perasaan sungguh..

BLACK PEPPER SAUCE

Bahan-Bahan:

  • 1 labu bawang besar holland dicincang halus
  • 1 biji tomato dicincang halus 
  • 1 sudu lada hitam ditumbuk halus
  • 1 1/2 tepung gandum 
  • 1 sudu tepung jagung
  • 1 sudu sos tomato
  • 1 sudu sos cili
  • 1 kiub ayam
  • 2 sudu kicap manis (untuk gelapkan sos)
  • 3 cawan air (atau lebih)
  • Sedikit oregano
  • 2 sudu mentega
  • Sedikit garam
Cara-Cara:
  1. Cairkan mentega ke dalam periuk 
  2. Tumis bawang besar & tomato hingga layu dan wangi 
  3. Masukkan lada hitam yang ditumbuk halus, tumis sekejap.
  4. Masukkan tepung gandum & tepung jagung (bancuh ngan air supaya x berketul sgt) 
  5. Masukkan air dan kacau
  6. Masukkan kiub ayam, sos lada hitam, tomato, cili, garam dan kicap kemudian kacau sehingga sebati.
  7. Masukkan oregano.
  8. Renehkan sehingga anda rasa telah masak & agak pekat sidikit

COLESLAW

ni kena clik kt entry ini.. huh, ngade taw!


FRENCH FRIES

g supermarket, beli yg frozen tu pastu goreng..
*ni kalau mintak tutorial jugak, mmg nk kena lempang!

Till next entry, Love - xoxo

Resipi zeera : Coleslow

Kali ini nk share sket ilmu buat coleslow.. sangat simple & mudah! yg leceh nya nk potong sayuran ni into pieces.. jenuh sikit.. next time beli chopper or vege cutter senang..


Bahan- Bahan :

Kubis 
tambahan Kobis unggu
Lobak 
Mayonis
Susu segar
1/2 potong Limau Nipis

dapat kan sampai saiz dadu kecil or halus2

letak sedikit garam, perahan limas nipis

Tada....

gaulkan dengan coleslaw & sedikit susu. Kemudian, simpan dlm fridge.. sungguh enak dimakan sewaktu sejuk.. boleh dimakan dgn apa sahaja.. family ai suka makan ngn french fries dapp

Till next entry - Love, xoxo

Tudung AidiJuma Cetusan iDea Datin Norjuma Sales!

ohooooohoi.. nk bgtw.. bersempena hari raya yg bakal menjelang kurang dr seminggu lagi ni.. nk bgtw.. (ceh, brapa bnyk kali da cakap nk bg tw) Tudung AidiJuma Cetusan iDea Datin Norjuma sedang buat SALES! start 25 July - 6 August 2013 mari beraya bersama Bawal.. tudung tw, bukan ikan.. hehehe

#comei gile Datin ni.. pakai bawal terasa mcm mood budak2 sekolah.. ehee..

sales amat berpatutan & harga mampu milik dari biasa.. bawal 3 RM120 or 50% less (selected item) pls visit AidiJuma store.. hee.. anda pasti tertawan.. *tangan kt dada, mata ke atas..

hide kn muka.. sebab bukan tudung aj.. hee =)

pembelian RM150 keatas dpt free woven beg
pembelian RM200 keatas dpt free lipstik

#tudung yg sy beli adalah dirahsiakan, due to nk buat Suprise utk raya.. mihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank