Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Selamat Kahwin Bah

Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma Wa jamaah baina kuma fee khair. (God bless you both and bless you both & get the best collection) to my dearest aunty bertaraf cousin sebab umur baya-baya je. Named Salsa aka Apen. Ni pulak entry  untuk wedding buat kali ke berapa ntah.. macam biasa empunya blog yang hover berposing.. Pengantin dah ado photoG sendiri kan? so diam-diam kat situ.. bagi chance pada kami-kami yang muda jelita ni.. nak jugak fofuler dan ber'ootd' gittew.. sebelum apa2 berlaku lebih baik kami merasmikan pelamin yang ohsemm & cute ini.. mintak mahap la yer..

nasib la kami yang memulakan upacara perasmian dahulu sebelum sempat oleh pengantin - comei kan kak ton-kak ton sekalian.. rase nak print gambar ni & frame kan.. adik-adik semua ni tapi still nampak baya-baya umur kan?.. ok, stop! nanti orang muntah hijau

tak puas ngan itu.. ajak sekali semua kaum kerabat aka sepupu sepapat, seorang anak buah & seorang jiran untuk merasmikan.. mujur tak roboh pelamin orang.. mereka semua yang muda-muda jelita ini masih bujang.. eh eh.. bukan nk promote taw, saje nk bagitahu.. nak propa kiah sikit.. boleh la ye.. 

bride is ready to bersanding.. tara.. tapi pasukan kompang datang lambat mau hangin gila pengantin ni.. dengan panas terik menunggu.. bertambah hot jadi nya.. one thing, pose with the bridesmaid ni wajib and yang posing hover-hover dari pengantin tu memang dah biasa..

taraa... ini dia 'potd' aka pengantin of the day - sama suwit & padan kan? huuwaa.. kawen dah mokcik ni.. tetibe teringat dulu time sekolah tiap-tiap petang round kampung naik moto sambil teman dia gayut kt public phone sampai berjam-jam.. al-kisahnya curi line telepon untuk bergayut? apekah? pffftt..

"selamat bersanding... pengatin baru.. duduk menjeling.. atas pelamin".. hamboii.. nyanyi kemain.. dalam pada pengantin sesibuk tengah besanding.. ai boleh pulak terjumpa dengan hamba Allah yang maha comei kuasa kuda ini.. dengan muka tak malu terus mintak nak dukung baby ni.. masa ini lah bagi isyarat kt cousin.. 'weh amik gambar aku ngan baby ni cepatttttt! banyak-banyak kalau boleh'.. hahaha.. gambar selebihnya tu untuk simpanan sendiri la.. yang mana nak letak dalam blog harus lah yang sama-sama super duper habis comei.. sampai berpeluh-peluh tu.. standard la pengantin memang bersanding waktu tengah hari saat matahari panas kemuncak.. ai pun x paham adat tradisi apelah kena sanding waktu panas terik.. padahal banyak masa lain, pagi lepas subuh ke.. petang redup-redup ke... or senja.. agagaga.. ok baby comei ni nama Adam.. hah terus menggelupur upload kat facebook sambil letak caption "Adam, kamu sangat comei bah..aunty booking kamu jadi menantu ya.." siap hashtag #kadazan #baby #relatives yang tetibe sangat terus jadi sedara bau bau bacang.. ntah pa pe sangat..

menarik & unik nya wedding kali ini, Apen dapat jodoh yang amat jauh.. terbang dari Sabah bah.. datang segerombolan siap uniform.. mereka-meraka ini adalah kaum Kadazan.. I Love Sabah - tetibe terus jadi trademark kitorang sebab nak ambil hati tetamu.. mujur depa just join bergambar di pelamin & makan beradap.. kalau siap buat performance yang joget-joget tu.. hah, tarian sumazau nama nya.. memang ber 'bally dancing' lah pulak kitorang yang gadis-gadis sambil memakai peplum kat situ.. muahaha..

perasaan pose among the pretties & cutest lady in the world.. sememangnya mereka-meraka ini cantik-cantik dan putih-putih belaka bah.. awet muda pun iya juga.. maybe sebab diorang ni suka joget-joget tu pasal bandan santek & sihat.. lomak pun nan hado.. jelouse ioulss taw.. itu mama Adam yang menggendongnya.. muda lagi tapi anak dah masuk 3.. ini yang buat ai stress tahap tak nak ngalah.. ok sekarang juga move on!

overall, sangat happy dengan wedding ini.. over kau.. selalu penggantin yang berganda happy, ini bridesmaid pun happy sama.. mana tak, setelah bertahun lama tak gath sama, walaupun jarak rumah hanya 20 kangkang kera sahaja.. tapi kerana kerja, masing-masing clash masa untuk ketemu.. walaupun dekat di hati.. jarak hati antara kami yang tak jauh, namun terasa seperti sangat jauh di mata.. ye lah, susah beno nak nampak batang hidung, kelibat apatah lagi.. got it? kalau tak paham, sila buat-buat paham.. penat nak explain dah...
p/s: nak pakai peplum, haruslah pandai posing & jaga posisi serta angle masa nak bergambar tu.. pepandai la adjust pose sendiri agar kelihatan langsing & ramping.. otherwise, it turns cutting mempelam kembang pulok..

love, xoxo

Engagement Raya

Main-main tunang 

hah ni tajuk kecik pulak.. omboi poyo betul... ada tittle & sub topic lagi.. ingat ni buku panduan karangan spm apa?? memang la menulis blog ni sama seperti mengarang ayat berpatah2 berpuluh2 ayat khann.. ok, abaikan. Wedding raya, merdeka raya dah ada.. yg ni tunang raya pulak.. next apa raya lg? amboi semua nk all in 1.. sekali buat majlis & sambutan raya pada masa yg sama.. ohoo sng nk jemput org dtg sekali je ek.. bijak!

hah, sebab apa ai kate main-main tunang? membe ai ni dia jenis kuat prank org, lawak vodo pun iye, lawak sengal & loyar buruk pun mmg dia ratu.. every year raya mesti dia buat open house & setiap kali nk habaq jemputan ye mesti kate.. "weh, nnt dtg umh aku ye.. aku nk bertunang ni.. dtg makan-makan je" ayat yg sama bertahun-tahun lepas.. kengkonon tu jemputan serius lah kan? sudah nya bila tahun ni betul-betul tunang, membe-membe lain ada yg x dtg sebab masing-masing dah set mind ni mesti nk pedajal org lg... dah dtg bnyak kali x de pulak majlis tunang tu... tp bg ai x kesah la.. dia nk kelentong ape.. janji dpt jemputan makan, ai on je.. makan free punye pasal.. lantak lah.. ada ke tak nak dtg.. anak tokeh sate ni.. confirm lauk hebat-hebat.. sate free yg betingkek-tingkek tu x tahan.. memang the best sate in town la.. tp bg ai ni sate kedua sedap penah ai rasa.. yg first, dirahsiakan dulu.. soon ai reveal ok.. yg ketiga sadap Sate Kajang Hj. Samuri lah.. bersepah2 outlet dia sekarang.. ok, habis cerita pasal sate.. 

siap ada candy buffet... ohsem sgtt sbb colourfull.. LIKE 100X.. sebab pewut dah kenyang gila..sudahnya kutip jajan-jajan ni & tapau bw balik.. x malu betul.. muahaha.. time kasih tuan rumah.. len kali bg lagi tao!
yg darah manis yg pakai spect tu... dtg terlambat, majlis tunang belah petang tp dtg malam.. adoiii.. nasib sate x habis lg.. makin malam makin hebat-hebat lauk.. baju bertunang yang cantik pun dah bertukar.. sbb dia sewa je.. mak andam tu confirm lah dah angkut bawa balik.. adoii

ok, this week yg tudung & kain kuning ni pulak punye wadding.. pada yang mengenali.. jemput dtg majlis dia pada ahad ni, 8 September 2013.. tunggu ai datang.. In Shaa Allah...
#my baju loose & long wide shawl nampak muslimah xl plus sgt..

away~  nk g opis settle keje jap, nanti kite blogwalking lg.. xoxo

Merdeka Raya

semua sedia maklum tanggal 31 ogos lah hari nya.. bagi ai, bahang kehangatan sambutan kemerdekaan tak terasa langsung.. hamboi teruk beno bunyi nya.. jaga2 cik nyonya kang ada pulak org yg ditarik balik kerakyatan, kang merempat pulak ai ke tanah Korea mahupun Jepun yg menjadi idaman selama ini.. muahaha... sambutan kemerdekaan terlindung disebalik kemeriahan sakan hari raya aidilfitri dimana pada tarikh keramat itu lah semua duk berlumba2 mengadakan open house raya, kenduri mahupun majlis pertunangan.. ok, 3 jemputan yg ai attend mmg cukup sgt untuk menbuncitkan perut & menambahkan lemak yg sedia ada.. damn!! namun itu adalah rezeki.. adalah lebih baik bersyukur.. dengan kata : rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari. so, makan lah sepuasnya~

non-edited vs edited - yay or nay?
#ootd independent day colour theme.. pergh.. mujur x pakai shawl ni masa pru13.. sure org pikir lain~

kerana terlalu pikirkan makan, so x banyak pulak gambar amik.. gambar makanan yg sedap pun x sempat amik.. over tao.. so, ni je yg ada buat tatapan.. buat yg terlibat dalam gambar ini, sila right click & save as untuk simpanan peribadi anda sendiri atau mai dtg umh bw pendrive utk softcopy.. mau emel? sila pm




apesal pose semua sama je? memek muka je lain sikit... boringgg.. hehe.. *peace korang
shoot & pose dengan teman tak sebaya.. pergh.. sbb ada yg dah beranak pinak terus x mengaku sebaya.. padahal dulu main sama2, rempit naik moto pusing kampung sama2, study sama2, pegi sekolah sama2, ponteng sekolah? ai x.. diorang je.. muahahaa
tetiba budak bijak ni tersuka main & manje-manja ngn kite la.. hehe.. ni Ziyad Amrizqi ami dia ada buat blog utk dia.. mai jemput baca.. comei je story dia nih.. rasa nk geget2.. oh ye.. aunty hr tu terlupa nk bw duet raya utk bebudak2.. nnt kite jmpe lg tao~  klik ye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank