Hello Kitty Bank

Followers

Blogger Widgets

Kidz & Creme Cafe review

assalamualaikum.. ni cerita khamis lepas.. cuti sebab nak bw baby anaqi checkup 4 month, x kose mak nak selpie kt klinik sbb hantar dia kt kk je.. dalam kurungan klinik kesihatan sebab keadaan yg sgt crowded penuh dengan umat manusia.. bukan sebab x de kelas tak sama sekali.. bukan.. ok, sekian cerita itu.. nak cerita lain sebenarnya...  nak cerita pasal makan... wah.. ni first time dapat try makan kt cafe yg fames kt Instagram mahupun facebook.. hehe Kidz & Creme by Aaron Aziz.. dimulai dengan selpie oleh tuan tanah kedaung... btw, dimaklumkan awal-awal abam Aaron kite tak hade.. dia part-time server je kat sini =)

hah, pastu baru kita order makan.. kami dtg berlima.. wah.. acam ramai kan? tp lg dua orang tu baby yg x pandai makan lagi.. so tengok je la sambil bawa bekal shushu ready made siap-siap supaya tak menggelabah bila diorang memekak nanti.. hihihi... 
  si kenit ni lah naufal, anak buah kesayangan dengan mummy dia..
ok, sekarang amik 4 menu ni untuk dicuba.. hot menu dia kat sini adalah speghetti meatball & chicken wing tapi dah out of stock.. best dessert, nuttela tart.. yang tu k.i.v dulu.. tak nak try lagi sebab dah janji dengan cousinku hawa nak try sama.. so kena tunggu dia belanja..
   
 
fried rice chinese style, ni mummy naufal (shila) punya.. but mintak pedas.. belah kanan ni chicken balls serve with fries, chicken nugget & keledek goreng (lupa nama english dia).. bab yang mengharukan disini chicken ball ni x habis makan lagi, crew dah angkat bw masuk kitchen.. sedihhh.. dekat nk balik baru perasan masa pekena dessert.. huhu.. nak buat macam mana.. tak de rezeki...
 
   sy punya order : aglio olio mushroom.. sedap but a bit salty.. ye.. maybe chef tu nak kawen gak nye.. carbonara spaghetti dia sedappp.. boleh bagi 5 bintang..
 
  air, untuk ibu order teh tarik because most of the drink tu coffee.. x berapa minat.. nak hot choco pun out of stock jugak.. ahhh..stress mak semua out of stock.. shila pulak order yogurt strawberry.. sedapp.. rasa macam minum air Bliss strawberry.. hehe.. me? air suam je.. sebab feeding baby takut dia batuk selsema balik.. dah lah baru baik..kesian dia...

bersempena besday mummy shila 2 hari lepas.. meh celebrate belated besday sikit... hehe.. red velvet dia memang terbaik, atas buh chocholate.. nyummy.. nyummy...
kenapa rasa tempat ni cam best? sebab like home living cafe.. saje pilih sit yg de sofa + pillow.. boleh letak baby baring-baring, guling-guling, golek-golek.. disamping feeding dengan selesanya.. tengok, nenek bonding time dengan cucu.. hehe
 
2 deco menarik di cafe ni adalah ada small kitchen untuk bebudak main, dia provide toys & baking / cooking utilites.. so budak-budak boleh lah main masak-masak disitu sementara mak-mak boleh makan dengan tenang... one more, NYC background ala-ala mcm kat overseas.. and..
last but not least...
pose from mummy & ummi beranak 1


- Love, XoXo

2 comments:

  1. Assalamualaikum awak. wahhh comelnya awak.. heeee terliur tengok carbonara tu... ehhh ramai orang vote utk gathering tu buat potluck. heee nak buat kat dataran atau padang la. mana lokasi best?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. no prob. potluck.. suka jugak =) jimat kos sikit..
      my suggestion would be setia alam park.. sgt fames tmpt tu skg.. boleh main bubble-bubble.. hehe..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank