Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Majlis Cukur Jambul Afeef Anaqi

Cukur Jambul Afeef Anaqi at atok's place



actually nak buat mini open house untuk kenalan & saudara mara terdekat yang berlangsung pada 23 ogos lepas, bersamaan sabtu 27 syawal.. plan asal adalah by my father yang nak buat open house utk kawan-kawan & saudara mara dia.. alang-alang dah dapat cucu kedua, belum buat kenduri, sekali kan je lah dengan majlis cukur jambul & marhaban ...

bila dah fikir nak menjemput kenalan dan saudara terdekat, kite pun terpikir juga nk bg sikit buah tangan untuk tetamu nanti.. maka siap sedia lah kemas-kemas umah dan buat goody bag untuk para tamu.. masa tu jugak terpikir nak buat berendoi sekali.. sekali sekala katakan.. so, siap lah buai untuk si kenit ni.. 


goody back untuk tetamu - semua DIY - paper beg cost murah sangat-sangat jimat. hiasa sikit dengan doily paper, tag baby pun print sendiri aje.. dah nampak cantik.. paper beg ni pun tahan masuk air kotak, tak de lah cepat sangat terkoyak
pakej by Ammara Cradle 

simple but nice kan? memang sengaja amik pakej yang paling budget, sebab tak nak membazir dan saje nk buat suka-suka selpie je -> tu motip sebenar.. Tapi pic baby & nama baby 'Afeef Anaqi' tu je kita tampal sendiri.. tak masuk pakej.. hehe..
ok, baby.. time to rehearsal.. letak anaqi dalam ni.. ok, mula-mula dia diam.. elok je tengok butterfly gantung-gantung tu.. tapi lama-lama bosan gak..mula lah dia melalak..standard lah baby mcm tu

hari kejadian, ape pun, haruslah dimulakan dangan selpie dari ummi anaqi dulu

then, ngan baby pulak - anaqi muka terkejut agak nye baru bangun tido, ummi sebok nak ajak posing jugak.. nasib x melalak... melalak pun sumbat shushu je, diam.. hehe..

menu hari tu pun boleh tahan banyak jugak antara nya menu utama sate, nasi lemak, laksa, soto, nasi impit dengan ayam masak merah, tetibe ada pulak additional sambal goreng jawa & acar sayur.. so, siapkan terus nasi putih boleh makan skali..  dengan special drink anggur & kiwi asam desert ada mini pavlova & apam polkadot dah siap satu sudut utk dessert & candy - kebetulan banyak sedara bagi sponge kek masa tu alhamdulillah rezeki, so hidang semua sekali bagi tetamu.. petang nak ke malam pulak datang kepak ayam madu.. meriah sangat lauk hari tu.. sampai aku sendiri bingung nak makan yang mane satu.. alhamdulillah rezeki untuk family & semua.

ummi terlebih rajin buat mini& simple candy buffet utk kanak-kanak riang ria

phoshoot session.. siapa yang ada dalam gambar boleh tag diri sendiri dalam kepala..mihihi..

sebahagian ahli marhaban ya marhaban...

 
ok, pengantin dah tkar baju sebab dah rimas - ummi dia pakaikan baju lubang-lubang dengan seluar pendek aje.. pastu sambung lagi photoshoot kali ni dengan kawan-kawan sekolah ummi berkawan dah lama dari zaman kecik sampai lah dah membesar dan menua..ooppss..

schoolmates
officemates
uni-classmates
cousins
in laws family =)
gadis melayu-mates 

untuk hari itu, acara berlangsung sampai ke malam hari, oleh kerana tamu yang x putus tiba..
ok, sambung selpie lagi sikit.. belah malam nya.. sambung lagi masuk buai..

special thanks pada tetamu yang sudi hadir, happy sangat dapat meraikan hari raya & majlis si kecil ni bersama family, relatives & friends.. yang x berkesempatan datang tu, inshaallah tahun depan boleh buat lagi.. jangan nanges ye..

special red velvet yang x sempat dipotong pada hari kejadian, maka keesokkan harinya buat lagi mini gath bersama jiran-jiran yang merangkap sedara-mara. takde gambar nk publish.. sekian

- Love, XoXo

4 comments:

  1. Assalamualaikum awak.. sheila lupa tarikhnya. hahhaa terbabas sudah. kalau tak boleh datang :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lepas dah shiela.. buat masa raya jugak.. snd.. open house sekali..

      Delete
  2. salam tuan tanah..
    tahniah anda ada blog yg banyak info

    jemput blogworking

    www.yatiadam.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank