Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Mummylicious Susu Kambing

Assalamualainkum ibu, mama, mak, ummi, or mummy semua..

semua tahu kebaikan makanan sunnah kan?

Bagi umat Islam khasnya, jika mengikuti pengambilan makanan seperti mana yang amalkan oleh Nabi Muhammad S.A.W; InShaaAllah ada keberkatan dan ganjaran pahala dijanjikan. Boleh dapat fizikal, tubuh badan yang sihat walafiat dan juga ganjaran dari segi spiritual dan rohaniah.

so disini, sy ada berita dan barang baik mau share pada semua.. 

straight to the point, x payah nak berkias panjang..


SUSU KAMBING VS SUSU LEMBU


@ susu terbaik selepas susu ibu  (thumbs up)

@ tidak mengandungi protein kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) penyebab utama alahan.

@ kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu :-


  • protein 2.1 kali ganda
  • zat besi 2.0 kali ganda
  • vitamin A 3.8 kali ganda
  • kalsium 2.2 kali ganda
  • pottasium 2.1 kali ganda
  • garam galian 2.0 kali ganda
  • Selenium paling tinggi berbanding semua jenis susu


@ kandungan asid lemak Rantaian Pendek lebih tinggi

@ molekul lemak dalam susu kambing lebih halus & mudah dihadam

@ proses pencernaan untuk susu kambing hanya memerlukan 20 minit sahaja berbanding susu lembu lebih 2 jam diperlukan

@ sama seperti susu ibu, pH susu kambing beralkali berbanding susu lembu yang asidik

  
bawah ni sangat special.. for kids or baby...
note : suitable for baby from 5 month & above


TANPA BAU HAMIS

TANPA GULA TAMBAHAN

susu ni kaya dengan 8 ekstrak makanan sunnah yang paling penting diusahakan dan produk orang muslim.. so, sekarang ni siapa yang start memboikot barangan yahudi boleh lah start consume barangan produk tempatan... 

susu kambing asli juga ada untuk dewasa.. perisa asli, 




 pastu ada lagi 2 perisa tambahan (vanila & strawberry)


mostly customer cakap susu ni SEDAP!! especially yang strawberry tu.. rasa dia sebijik mcm susu dutch lady strawberry.. oppss.. tp sy minum vanilla sebab nk cuba banyakkan susu.. target nk bfeeding baby sampai 2 tahun.. doakan lah kejayaan sy ye.. aaaaminn... kerana....... mummylicious juga boleh jadi agent milk booster.. wah.. bagus kan? begitu banyak sungguh khasiat dia... inshaallah ia dapat membantu anda... 



PRICE-LIST



TESTIMONI

diulaangi : mostly customer cakap susu ni SEDAP!!!

khasiat & keberkesanan berbeza pada setiap individu.. nk tau, kena lah cuba sendiri







        

     

 p.s: banyak lagi testimoni & promosi yang akan diupdate dr masa ke semasa.. tunggu ok!

pergh, gigih x i menaip? till next entry,

 Love, XoXo

12 comments:

  1. salam perkenalan zeera. kita ada nominate awak kat liebster award. visit myblog. http://assiddeeeqah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. akak..sya ada tag akak dalm liebster award.. > http://leestrawberry.blogspot.com/2014/09/liebster-award2.html

    ReplyDelete
  3. Salam.. milk booster perisa vanilla n stobery jer ker kak..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum....yg mana lg sedap ye?vanilla ke strawberi?sy sdg hamil 6bulan....boleh ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sis.. vanila sedap..
      strawberry lagi sedap kalau minum sejuk2

      Delete
  5. salam sis macam mana nak jadi ejen pgedar..bley try kan wsupp jka sudi shre 0137797060

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank