Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Mom & Baby Expo 2014 IDCC

mom & mommy to be out there mesti pergi kan.. sape pergi sepp siket.. seronok sebab expo kali ni banyak barang yg menarik.. pergh menarik la sangat padahal barang baby same je dari tahun ke tahun.. cuma harga je makin mencanak canak gara-gara harga minyak naik & cost of living yang meningkat juga.. eh, ape aku membebel nih? sejak jadi mak-mak kan? adoii..

yang tak best pasal expo ni, ramai sangat.. ramaiii complain sebab buat kat tempat tak siap ni..
hampeh menyusahkan pengunjung yang datang.. confirm lah ibu-ibu mengandung dan anak-anak kecik.. tempat pulak tak selesa.. sale dah la tingkat paling atas..pastu escolator nak naik dan turun kejap hidup, kejap elok, kejap rosak.. hangin lagi berapi rasa.. kesian yang bersusah payah mengangkut & membawa anak & stroller..  mujur staf helper ramai.. 

 lihatlah bangunan x siap ni.. muahahaha

sesampai je pose ala-ala duta dulu... uweerrkk.. oleh sebab 5 minit je jarak masa dari opis.. jadi ku abadikan waktu lunch time hari jumaat yang lama tu kat sini.. dtg berdua, lagi sorang tolong snap pic cikpuan tanah kedaung..

 antara booth yang ada... ni entry suka-suka bukan nak promote ye..
stok diapers kali ni bagus sikit dr expo kt Sacc Mall hari tu.. kali ni stok melambak-lambak.. berebut-rebut pun masih lagi dapat stok.. pendek kata semua yg nk beli dapat la.. dulu yang dtg awal je dapat.. kesian sangat.. berebut-rebut macam anak ayam...kikiki.. 

 


 
kebanyakan kids and baby clothing yang dijual harga mcm ni.. murah sikit dari biasa.. bak kata ayah anaqi.. "alah, kalau murah pun beza 3 4 ringgit je.. bukan murah sangat" hah betul tu.. ape lagi.. kite pergi la cari barang lain yang lebih berbaloi rendah harganya

hari jumaat pergi keadaan masih aman dan terkawal.. tengok area stage ni kosong je..
hari ahad datang.. sesak aiih..
penat meronda dan mencandat barang-barang keperluan.. haha.. sikit je shopping sebab tak tau nk beli ape.. dua beg baju, dlm 10 pcs including swimming suit utk anaqi tak sampai RM100 hehe.. agak murah kan.. baju baby kan mahal-mahal kalah org dewasa punye.. ngee... pastu puting botol susu fast flow sebab selera anaqi minum dah macam baby dewasa sket.. kesian tersedut-sedut puting newborn tu.. x de lah muncung duck face nanti.. kotak biru tu untuk ape? nanti ada entry khas sendiri...
___________________________________________________________________________
hari ahad pergi lagi expo ni.. sebab ummi dia super excited nk bawa anaqi & naufal shopping.. oleh kerana naufal meragam je.. x de la selpie dari naufal.. anaqi je ado.. ni mood dia baik.. maybe sebab cukup makan dan tidur..kikiikih...

bean bag test.. nampak dia selesa & seronok je kat sini.. nak beli.. tp bila pikir-pikir balik.. semak pulak rumah.. adoii.. abaikan je.. saje bg anaqi rest sini sebab penat dah dukung dia.. mau sado lengan ummi..  

ronda punya ronda.. tidur lg.. ni siap beli buggy untuk dia.. comei buggy ni gambar pooh.. hari tu nak beli x jadi sebab takut anaqi reject.. since dia dah buat tido dengan selesa.. saje beli yang murah sikit.. boleh buat lasak-lasak.. beli terus bw balik.. haha.. actually beli ni sebab senang nak bawa merayap umah jiran-jiran...kikiki.. tak de lah nak berdokong dia je.. lagi satu option untuk bawa travel jauh je.. tak kuasa la nk bawa stroller lagi satu...terkedek-kedek ummi nk bukak pasang...

hasil-hasil lain mencandat 2 hari..kikiki




- sekian Love, XoXo

4 comments:

  1. Assalamualaikum zeera. lawa buggy anaqi. sheila pun tak reti sangat nak buka stroller gedabak tu. memang terkial2 lah. ahhahahah kesian betul siapa yang pergi baby expo ni. mesti penat je lebih nak mendaki tingkat 6 tu ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau x pe... hr ahd kite pegi lagi.. gagahkan aje.. nasib anaqi x meragam sangat.. seronok pulak pegi.. walaupun x beli sangat.. beli brg keperluan je..

      Delete
  2. ecah pon pegi jugak..pegi malam..parking level 6 dah banyak kosong..xde la penat sangat dengan dukung anak dara lagi..anak dara pon nasib baik xmeragam..kesian tengok ibu2 mngandung n y bawak stroller panjat escolator..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mostly yg bw stroller ada hsband ikut skali.. masa tu banyak staff yg tolong n tggu area eskolator tu.. kesian yg bw baby n stroller.. bersusat payah nak turun naik...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank