Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Premiere Hotel bertaraf Empat Bintang

assalamualaikum..

ini kisah hari tu.. ummi anaqi kan busy sokmo mane done nak taip entry on the spot, mana ade masa nak menaip update entry hari-hari.. mana ada masa dah nak menaip panjang membebel-bebel.. tak ade dah... semua masa limited dah.. haiyoo poyo sungguh bunyi nye.. atas sebab kekangan masa ini lah, anak ada masanya hampir terabai.. kesian si kecik tu yang masih lagi perlukan perhatian.. bayangkan sehari ada 24jam.. 12 jam (setengah hari.. dah tinggal anak pergi  kerja, ye la 8-9 jam waktu bekerja tambah tolak perjalanan pergi balik office.. tu belum singgah isi minyak, kedai, topup touch n go sambil claim rebate & traffic jammed) balik jumpe anak.. bagi makan minum mandi main.. amik angin kejap-kejap sampai ke malam layan & spend time dengan baby kejap.. dah nak masuk tido.. besok lusa ulang balik rutin yang sama sampai hari ke 5.. kalau waktu tido dah 6-7jam, so cuma ada 4-5jam je nak spend time ngn anak sehari.. kesian sangat...

disebabkan itu, kalau terpaksa outstation, o.t ke.. kursus ke.. bw skali la baby..sebab konon ummi tak sanggup tinggal lama.. nanti asyik dok teringat & tak fokus je.. tapi tengok keadaan jugak.. huh  *_*

3 hari 2 malam kat sini, tapi gambar dah caca marba mana yang day 1, 2, 3.. ah, upload je la mana de.. malas nk susun-susun, pilih-pilih.. nak buat watermark.. hurmm lagi la malas.. dulik ah org nak curi.. tanggung dosa sendiri..

The hotel
sebab dapat tempat menginap free.. ditanggung sepenuhkan oleh Penganjur, maka up sikit entry untuk promote hotel ni.. Premiere Hotel bertaraf Empat Bintang located sebelah je Tesco Bukit Tinggi

landmark pintu masuk
antara event yang berlangsung pada hari itu

sebelum pergi kelas.. boleh main-main dengan anak dulu.. sat g ummi tinggal jap ye.. macam biasa.. duduk ngan nenek ye good boy.. nanti kite sambung golek-golek lagi ye..
trademark baru.. buat mcm mulut ikan.. mana blaja tah tu.. tp omeiii ngat..

hotel room review... best.. tapi standard la.. mana-mana pegi hotel empat bintang memang gini




anaqi & naufal.. saja bawa budak-budak ni sebagai penyeri.. supaya baby ada kawan untuk bermain tak de la bosan, kejung je tak tau nak buat apa dalam bilik berdua je dengan nenek kan?
gomol session sebelum check out hari tu..

standard la pergi kursus mana-mana mesti ada banyak sesi dan tentative dia sendiri.. 
class/modul, break, minum, discussion session, rehat, aktiviti bebas/riadah.. bila boss tak ade, kite angkut la sama baby dalam class.. kikiki.. mujur anaqi behave.. cuma ngek ngek nak shushu je..
dalam class.. lain jadiknyer... macam sesi terapi for baby pulak.. eh, baby workout ke tuh?
oleh kerana suhu bilik meeting sejuk ya amat, air-cond kuasa kuda kena pakai kan jugak sweater.. mau sejuk budak kecik ni nanti.. kang demam selesema sape nak jawab??
penat main dan dikerjakan dengan aunty-aunty & uncle.. pastu tido la pulak.. hmmm.. terbengkalai lagi kerja ummi.. sambil kerja sambil mengasuh macam mana lah ni nak?

pose and selpie session dekat ground floor dia "G"
hiasan lampu-lampu terjurai ala-ala stalactite and stalagmite yang menampakkan mewah..
facilities area dia.. complete & comfy
tak tau ape motif - nak tunjuk kan muka natural tanpa makeup letteeww
release tension session pulak... hotel ni sangat best accomodation dia.. semua terletak di aras 1
ada swimming pool and gym, Sun decks are available for relaxing or to just chill out. On the same floor juga ada Spa yang offers foot reflexology and body therapy in a fresh and contemporary environment. Harga Standard.. tak mahal sangat dan tak murah sangat.. sediakan duit jer...

kita main kat pool kid je.. for adult is separated. rugi x bawak neck float anaqi.. dia excited gile main dalam pool.. but unfortunately anaqi allergy air pool.. tetiba naik rashes kulit pipi dia after bath tu.... kesian sangat... pasni memang kena had kan masuk pool yer anaqi.. oh ye.. kalau nk tgk video anaqi swim, tgk kt ig ye.. kite malas nk upload sini.. kikiki...

after bath pose.. berkemban je.. ngee... rasa nye ni je kut nak cerita.. nanti akan ada lagi 1 part untuk entry food kt hotel ni.. stay tune.. sekian entry tak berbayar tapi ikhlas.. 
ada masa kite jumpa lagi.. tata

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank