Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Cendol Borhan Kuala Selangor

cerita dua hari lepas.. makcik kite kawen (nenek sedara anaqi).. yeayyy.. asfia kawen kt tanjung karang.. sebab umah onyang anaqi kat situ ler.. hohoho.. balik kampung.. hohoho.. balik kampung.. kesawah bendang le kite.. moh kite (eceeh.. ok ni tipu jer), Pfttt.. tapi kami datang lambat... pengantin dah siap makan beradap, bersanding semua baru kami terhegeh-hegeh nak sampai..

ni al kisahnya, sebelum tu kami pergi attend lagi satu wedding kt kl.. yg kt kl lagi sentap sebab takde satu pic pun dengan pengantin.. rasa mcm tah pape la datang wedding cam gini.. ini semua sebab ayah anaqi yg nk cepat sgt.. sobs.. (lap hingus) 

dengan mengharuk jalan jem.. main lap and corner.. merembes jalan kampung.. maka.. still lambat juga kami sampai.. setibanya kt kampung.. semua tetamu nak balik dah.. mujur pengantin masih lagi maintain cun dan omeinye.. 

 ok.. kami selpie among us je.. cm biasa.. ayoh tukang amik gambar ye..
pengantin laki dah selamat pulang dulu.. ada hal katanye..

 
qu putih.. qu putih.. baru lah putih... aduh.. 360 sangat selpie ni.. (eh, mane ade)

dah ape kena mengena tajuk entry ngan pengantin pulak ni.. ahahhaha..

actually, sebelum nak sampai ke tanjung karang.. on the way tu dah terperasan signage ni.. mcm sedap je.. mcm best je.. lagi pun fames dengar nama kedai ni.. ok, mark dulu.. jap lagi nak balik singgah pekena pulak.. kihkihkih.. 

cendol durian borhan.. sape tak kenai dok habaq mai.. dah kenapa loghat utaqha sedangkan ini entry untuk kawasan selatan malaysia.. loklak toi ummi anaqi ni.. hahaha.. pergh tag line tak ingat pokcik Borhan ni.. "Keenakan yang terigau-igau" memang sampai skg ni duk teringat rase durian dia tuh..
      
     
suasana dalam kedai tu.. terletak tepi jalan je.. biasanya ramai duk menyinggah.. sebab nk pekena cendol dulu.. makan dalam cuaca panas.. memang segar rasanya.. 

 ni lah durian kegilaan ramai... sedap tapi manis tahap diabetis.. setakat order semangkuk share berdua ok lagi la.. paras gula dalam darah masih lagi terkawal.. Inshaallah..

tak cukup makan tu je.. kena order lagi side-side dishes.. ni lamb chop favourite menu ayah anaqi..
no so bad.. but gravy agak masin.. coleslaw macam tawar sikit.. 

rasa macam tak kenyang, tambah lagi satu menu.. haiyooo.. kuat makan sungguh..
rojak ayam... hmm.. not bad.. sedap juga.. tak pedas sangat.. sesuai untuk orang yang bukan penggemar pedas...

for anaqi, porridge only! hahaha.. nampak tak muka kesian dia tuh.. kemana-mana memang siap bekal untuk dia.. ada orang kata kejam.. mak pak dok makan sedap-sedap.. anak dok bagi makan tawaq.. sampai hati na.. tak pa baby, kamu kecik lagi.. baru nk belajar-belajar makan.. do not eat yang berperisa ni.. nanti kencing manis tahap control diet mcm ummi ni susah.. hiks

- Love, XoXo

2 comments:

  1. kt dengkil ada gak cendol borhan ni.. boleh laaa sbb pernah order cendol durian, dia buh jagung.. blerghhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. dah tu cendol jagung la yg tina mkn eh?.. bukan durian..heee

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank