Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Mak orang jadi bridesmaid?

cuti panjang lepas tak kemana.. banyakkan lepak kat rumah sambil bermalas-malasan.. hoh.. tak tau kenapa dah sekarang badan asyik cepat penat.. makan tak berapa selera.. mood pun manjang kelaut.. sudahnya banyak pihak sentap.. biar lah orang tak faham keadaan kite.. orang tau nak complain.. orang tau nak cari salah orang.. itu lah manusia.. tak lari dari salah silap.. aku pun selalu macam tu.. bila datang mood swing ak jadi mcm tikus.. eh ape la tikus.. ye la.. duduk diam-diam buat hal sendiri sambil kuis-kuis.. 

sebenarnya hati tak senang duk fikir kesihatan anak.. baru je baik demam seminggu sampai warded sebab suspect denggi.. bila dah discharge kena batuk selsema pulak.. biasa la.. musim.. hari tu cuaca sejuk.. sekarang ni panas.. musim panas dah mai pulak.. baby imune baru nak develop memang la senang nak kena penyakit.. sebab tu brestfeeding amat digalakkan.. satu-satu nya susu yang terbaik.. susu yang mengandungi imune sistem.. tak leh lawan lembu.. haha.. apeka? tapi bukan mudah nak bf ni.. yang betul-betul diuji je paham keadaan sebenar.. ok.. tutup cerita..

nak cerita dalam murung ada sikit ceria.. ye la nak meraikan big day jiran sebelah rumah (yang jarak hanya setapak kaki.. pemisah nya adalah longkang) merangkap sedara merangkap kawan main masak-masak dari kecik.. seronok pergi kenduri... tengok orang kawin ni.. hepii je.. tak caya.. pergi la kawen.. haha.. kali ni kami jadi bunga.. bunga yang mengiringi penganten.. alololo.. rasa cam suweet angat.. 

NIKAH ANIS & AFIF


gambaq hangat.. ye.. bergambar di bawah hangat matahari.. mujur tak hitam
dari kiri ... ana, atie, awa, kite & tela.. kebanyakkan kerabat kami nama huruf a semua.. konon nak win sentiasa..

mujur tak kena hempuk kepala dengan tuk imam duk selpie dalam masjid.. hadoi la engkau orang.. jemaahnya TAK... jangan diikut ye perangani gini anak-anak.. kami selalu berjemaah masa terawikh aje..

 bride of the day yg omei.. miss anis da bertukar jadi madam anis.. x mo cengih angat noh pas ni 

 camera 360 pastu share kat whatsapp group cam gini la kualiti gambarnya.. adoii..
rase nak maki...

syuuuuhh.. syuuuhh.. nak bergambar sakan sila keluar masjid ye.. ni sebahagian rombongan yang menghantar pengantin.. ni semua cousin aku.. yes, real cousin.. share atok yang sama.. atok Shahran.. duduk pun semua alamat yang sama.. lorong Hj Shahran.. memang arwah atuk buat untuk kumpul semua keturunan dia.. al-fatihah untuk atok.. kami semua rindu dia.. 

SANDING ANIS & AFIF

dihari persandingan.. pengantin tema purple.. tu anaqi takut sangat nak bergambar ngan pengantin.. geram pulak mak.. maybe kerana terkejut nama pengantin sama dengan dia.. oh Afeef Anaqi..

kite tak pakai dah baju sponsor oleh pengantin sebab ada baju lain dah..hiihihi.. janji sama colour..


naufal & anaqi sesama ikut tema bridesmaid... baby susah nak diajak bergambar ye.. nak diajak jadi flower boy susah angat.. baru lain orang dukung dah melalak.. nak mummy & ummi aje.. dah kenal orang camgini la rupe.. lagi satu.. penangan bf.. tak boleh bau ketiak org lain langsung.. so, mak redho..


yang ni pun sama.. dapat selpie je.. 


anaqi diapit dua hemak kesayangan.. hihihi..

lain-lain gambar akan di update dari semasa ke semasa.. i is buzy nak settle kerje dulu.. 
tunggu gambar dari penganten..

duk pum pang pum pang selpie sekali kena setepek... "hamboi ko kemain kalah anak dara.." erkk ak diam je la dalam hati.. takkan nak menjawab pulak.. mana ada ak tinggal-tinggal anak.. anaqi good mood pun masa tu.. sampai je dia bantai tido lama kat umah pengantin sementara tunggu pengantin siap nak makeup.. tepat time sanding dia bangun.. dekat 2 jam jugak dia tido.. tu pasal ak boleh layan gegirl-gegirl ni selpie.. anaqi bangun kami sama-sama la makan.. minum.. makan dan minum lagi.. kenyang perut pastu balik.. petang tu pengantin nak buat outdoor shoot nenek tak bagi dia ikut.. lagipun dia nak main ngan naufal kat umah.. ilang la kejap ngan gegirl ni.. 1 hari ni anaqi kasi chance kat ummi nak huha huha kejap.. good boy dia ni.. nnt ummi belanja awak naik kereta remote control kt park ye sayang...

photoshoot ihsan dari photographer.. kikiki... ana takde dalam gambar.. bubby ko na!







BERTANDANG ANIS & AFIF

bertandang pulak... ke soromban kita poie.. nnt kite update cerita.. tak banyak yang nak dicerita pun sebab majlis bertandang memang ohsemmm gila beb.. buat kt Nilai Square.. sape yg nak buat majlis boleh riki-riki tempat ni.. dewan sangat cantik dan...... sangat selesa lah...




- Love, XoXo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank