Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Rewang

orang putih kate the preparation la.. utk majlis kawin sepupu (ipul) or warok kami..
sembang pasal diy.. diy.. punya hal.. dari segi katering makan, minum pelamin goodies.. semua lah.. itu lah kelebihan hidup berjiran dan bersaudara-mara.. sementara sembang kencang kat whatsapp group pasal gst.. gst.. gst.. semua orang pening kepala sarabut kepala hutaq pikiaq.. harga barangan & servis yang bakal naik.. kawan yang meniaga pun duk pening.. sebab tak semua retailer.. shopper.. reseller boleh buat claim tax yang dikatakan menguntungkan sesetengah pihak.. sesama kita nantikan pelaksanaannya nanti samaada dia membawa kesan yang baik atau sebaliknya.. end user or consumer? kita nantikan keberkesanannya nanti.. mood : tak de hati nak dengar ceramah gst 

catering pun kena gst? means nak buat kenduri pun kena tax macam-macam.. tu baru bercakap pasal kenduri.. belum masuk kursus kawin yang dengar-dengar nak naikkan harga yuran.. haizz zaman duit.. ohooo tenat sungguh zaman sekarang ni.. oleh itu.. mari kearah penjimatan maksima.. adakan gotong royong untuk kenduri.. muahahaha..

pelamin diy sebelum fully done.. crepe paper tu je beli.. then lipat sendiri secara berjemaah.. instruction follow from u-tube. kain plain pun beli yg murah-murah.. mana tahu lah nanti sesak-sesak boleh guna buat alas ke langsir basahan ke.. bunga, bantal, frame, hiasan meja, carpet tu ihsan dari sedara-mara.. pinjam je.. habis pulang la balik.. stage? ok.. diy.. amik la mana-mana kayu and papan yang terbiar tu.. guna semula.. haaa.. jadi dah kan? simple pelamin but nice

budak kecik ni la yang tolong hias dan deko.. susun sana.. susun sini.. banyak betul idea dia ni nak bg lagi menarik tapi hasilnya bersepah-sepah.. hadoi la budak tecik ni... tak payah tolong buat kerja ya nak


sorang aksi wireman sorang altramen.. pandai buat kerja sangat budak berdua ni... oh la cinta hati budak 2 orang ni.. besok besar jadi anak yang berguna ye... anak yang menyenangkan hati orang tua.. anak yang medengar kata dan yang paling penting, anak yang soleh.....
_____________________________________________________________

pindah ke bahagian dapur plak.. ni serba ringkas je.. sebab ai tak banyak masa nak menaip.. entry yang sebelum ni tak banyak ending.. hahaha.. teruk betul lah.. pasal tu la dah takde org nak bace sangat blog.. kikiki..

tempat membasuh segala mak nenek pingan mangkuk cawan kuali periuk.. rajin budak-budak kecik ni

bahagain potong memotong... semua jenis sayur, buah, kuih, ayam, daging.. dah segala bahan nak masak.  reramai tolong masak.. part ni paling best sebenarnya.. sambil buat kerja.. sambil sumbat dalam mulut.. nampak tak motif nya disitu...

budak paling rajin sangat ni.. memang rajin tolong mi mi sekali budak bertuah ni..

air tangan pengantin.. see.. pengantin masak sendiri.. patut la sedap..
ini sahaja kisah yang sempat dirakamkan.. sebab masing-masing sibuk waktu macam gini..
c u next entry


- Love, XoXo

10 comments:

  1. seronok kan dapat gotong royong macam ni...
    memang penat sikit tapi happening!!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. time potong memotong bukan je bleh ngap ngap, gosip gosip pn syokkkk...hehehe

    tq singgah blog Alyza Fisol http://www.lyzafisol.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. syiok ape.. tp kite gossip bersama teman sebaya2 aje la..

      Delete
  3. wah...lama betul tak rewang2 ni.. sonok kan kumpul ramai2...

    http://myraanneba.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok... lagi2 kalau hubungan tu mmg rapat dari kecik.. alahaiii

      Delete
  4. last rewang ms preggy 7bulan umah jiran.. pastu ada lg jiran kawen, tp ms tu danish tecitttt lg.. kdg² ada anak kecik ni blh ngelat rewang.. kahkahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tina... tp bab makan tak ngelat la..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank