Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Warok pulak kahwin

tittle yang nk win sentiasa.. warok ni istilah jawa.. yang paham tu.. paham paham la.. yang tak paham, sila google or pm.. kikiki.. semua nak tulis siap-siap sebab takut lupe.. ni majlis bertandang sebab pengantin laki tu sepupu kite.. merangkap jiran.. sebab kami semua duduk lot yang sama.. sepanjang lot ni memang semua untuk kaum kerabat kitorang.. tu pasal orang jawa nampak unite.. saling menjaga satu sama lain.. saling menolong sesama sendiri.. 

serba sikit pasal family.. abah kite ni ade 11 beradik seibu sebapa.. hebat tak hebat orang doulu-doulu (atok & nenek)... kite kalau dapat beranak separuh dari bilangan tu pun dah kira win.. wink..wink.. adik beradik 11 kali dua (pasangan hidup masing-masing) dan anak-anak means sepupu kite je ada 30 orang.. semua dah besar panjang.. dan paling muda umur 6 bulan.. hahaha.. sebaya anaqi.. dan akan datang inshaallah bertambah lagi sepupu kalau ada makcik yang beranak lagi.. kikiki.. seronok kan? ramai umat ni.. bila kenduri.. cukup kitorang aje yang 'rewang' tak perlu catering.. tak perlu server.. tak perlu assign job pun.. semua tau tugas masing-masing.. semua boleh on call je.. kalau ade pape kerja nak buat.. 
best ke tak best gitu?  meriah bak hang..

batch kite.. means cucu-cucu atok ni kitorang panggil generasi ke 3..
mak abah pakcik - makcik (anak-anak atok) tu haruslah generasi ke 2..
batch anaqi & the gang tu generasi ke 4 yang buat masa ni ahli baru nak masuk 5 orang.. 
buat masa ni generasi ke 2 lah paling havoc sebab ahli paling ramai.. kahkahkah.. 
lagi seronok bile semua masuk dalam group whatsapp.. 

oleh kerana kite ada anak kecik.. jadi kita duduk diam-diam aje.. kikiki.. tolong-tolong pun kerja yang ringan.. tak dpat la nak ke dapur kupas bawang potong cili bagai.. sebab nanti anaqi yang terlebih tolong.. hehe.. alasan sangat... bile makanan dah ready.. kite la tukang makan dulu.. perangaii..
my 'call girls'.. anytime.. anyplace and anywhere tak kira masa kalau time sesak-sesak ke.. bosan ke.. lapar ke.. diorang lah yang kite cari.. cousin cum bff yang susah nak cari.. blerghhh.. sayang korang till jannah jugak..
 diy pelamin ok.. kerusi tu pun ade orang bagi pinjam.. sangat murah rezeki pengantin.. yg hias-menghias ni semua anak-anak dara yang buat.. terima kasih banyak sangat pada mereka tau...
yg kiri tu pun pengantin baru.. dua minggu lepas yg kami jadi bridesmaid tu.. berseri-seri muka kan? yg tgh tu bajet hanis zalikha.. yang kanan sekali tuh... ntah?
 afeef anaqi & lisa.. anak sepupu kite.. so diorang ni dua pupu la.. kupu-kupu..
berkawan dan bermain bersama-sama.. lalala lalala lalalalalaaa
 welcome to our family, Lela.. anaqi suka betul tengok pengantin.. lawo katanya..
budak tak reti duk diam.. ade je akal dia nak merayap.. gang ummi ni.. geget kang
___________________________________________________________________________
kebanyakkan mak-mak kami semua fulltime house wife.. kalau yang bekerja pun antara makcik-makcik kami juga yang jadi mengasuh.. ada juga sebahagian yang menjadi adik beradik susuan.. kalau nk cerita kisah kami semua panjang lah pulak.. next time je lah..

teringat masa dulu-dulu kite duduk rumah lain.. masa tu, rumah dekat lot ni dalam construction lagi.. every week abah bawak balik kampung (umah atok).. bila weekend, cuti sekolah semua bermalam kt rumah arwah atok.. mula la sesi gath kami beramai-ramai tidur sama-sama kat luar.. petang main sama-sama.. makan sama-sama.. ada makcik kitorang yang bujang tu la yang melayan semua kerenah anak buah dia.. sangat ohsem & meriah life kanak-kanak kami..

-caption yang tiada kena-mengena dengan gambar-
 yg berbaju hijau ni semua saudara kami.. memang tema khas untuk meraikan warok kami
belakang tu sepupu.. sebelah kite tu SIL tp orang cakap muka sama mcm adik beradik.. hehe.. tu namanya serasi bersama.. muka seiras.. eh, iye ke??
 bukan tahun depan Fal.. tahun ni da dapat adik.. ke tahun depan pun nak lagi? kikiki... mintak kt mummy yer..

mana dapat tudung cm gini? semua pakai sama? jawapannya.. kami buat sendiri.. beli kain potong shawl cutting.. hantar jahit tepi.. siap.. modalnye murah je.. untuk wedding kali ni banyak pakej diy.. food, pelamin dan bridesmaid.. banyak kerahan tenaga diperlukan untuk menjayakannya ye... jangan pandang ringan kelebihan kerjasama ini..
a part of generasi ke 3 Hj Shahran.. Meru Klang.. kaum lelaki bagus.. semua tengah buat kerja.. sampai takde hati nak selpie..  yang gegirl ni propa sikit.. anak dara kebanyakan jadi tukang serve tetamu.. haruslah kelihatan omei.. hehe.. 



to Pengantin : (Ipul & Lela)
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma (God bless you both and bless you both)
Wa jamaah baina kuma fee khair. (And get the best collection)


< pic pengantin >
ini lah warok ketua generasi kami

4 comments:

  1. Assalamualaikum zeera, bestnya. orang jawa memang camni. hahaha keluarga mertua sheila org jawa. hehehe pun macam tu juga. suka jaga keturunan.. best ~~~

    ReplyDelete
  2. AWAK! baju cantik . Beli mana??? ada golden2 macam kena ukir kat tangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. golden2 tu sequine.. kite de jual yunk.. meh pm 0193759510

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank