Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

11 month Afeef Anaqi


Budak paling kuat makan. 

Sehari makan 3 kali nasik. Tak masuk kudap-kudap roti biskut lagi.

Masih tak kenal ape itu jajan.. bg gula-gula.. coklat cuma dipicit-picit pastu buang.. Ni bagus.. tak berapa gemar junk food cm ummi..

Kuat minum susu sebab campur FM. Malam DF.

Paling manja. Nak orang sebelah die je. Kalau orang tu bangun die menangis macam kene pukul.

Pantang tengok ummi or nenek pakai tudung. Mesti nangis nak ikot.

Paling susah nak tidur. Dah lah susah tidur. Tidur sekejap-sekejap je pulak tu.

Gigi 4 batang 2 atas 2 bawah.

Terpaling suka gigit tutt. Tarik mcm makan sate.. Grrr

Paling suka tarik rambut bebudak

Suka drive. Paling pantang naik kerete.. Sibuk nk pegang stereng jugak..

Suka berkawan and sayang kawan-kawan.. cuba kita cakap syg..syg.. mesti dia laga pipi or cium-cium

Suka cubit-cubit & cakar-cakar org.. ermmm kuku dia tajam kalah kucing tajamnya (even dah potong)... cengkaman dia kuat sungguh...

Suka kucing. Paling suka tarik ekor kucing (kenan mak suka kitty)

Selalu mintak dukong.

Paling kuat nangis.. sekali die melalak.. Frequancy dia boleh ganti muazzin..

Tembam muka je.. badan macam slim tapi semangat..

Taknak dengan orang yang tak berapa dikenali.. mesti meraung-raung mcm kena dera

Berat tak pasti berapa. Syak dah 10 kg jugak

Suka ngigau time tidur.. ngigau dia ek ek mcm nangis.. pastu diam..

Dengan ummi asyik nak merengek je. Bila dukong diam.

Paling suka mandi. main air kecepik-cepik.. Tapi takut air sejuk.. kena sekit terus nk lari

Paling susah nak pakaikan baju seluar pampers. Stress !.. laju je merangkak lari.. mak dah melolong-lolong macam tarzen

Dah kenal orang. Acah-acah senyum-senyum.. bila org dukung nangis..

Kuat ngempeng.. maybe tak puas-puas BF..

Anaqi takleh jumpa atok.. pantang dengar suara mesti nak ikut

Alhamdulillah...jarang demam.. sekali demam teruk, lama & warded.. (stress jugak)

Rambut nipis tak lebat.. tapi mak asyik nk botakkan je sebab rimas..

First word "mom" tak sure stand for mum or mam (makan).. kikiki..

Roll over (meniarap) start 4 month agak lambat dari naufal yg 3 month

Tak mengesot macam askar.. terus merangkak 7 month.. sebelum pandai merangkak duk ushar je naufal kesana sini.. pastu jelous suruh nenek angkat dia "tolong merangkakkan sy nek!"

Pakej lepas demam 7 bulan terus merangkak, duduk, panjat & meniti...

9 month dah sibuk nak tatih-tatih.. sebab jelous tengok naufal jalan jugak.. adoii la anakku.. taknak kalah..

Nak masuk 11 month dah berdiri-diri imbangkan badan.. jap lagi berjalan la tu..

Pandai ajuk-ajuk cakap sikit.. favourite word dia 'nenek'  - naufal dah bercakap gaknya.. sebelum ni ajuk-ajuk org cakap jelas je bunyi.. 

alahai baby baby ni.. membesar dengan sihat dan bijak ye..


tak semua ai share.. ni general and ada sikit from other observation
perkembangan baby tak sama.. sedangkan manusia pun lain-lain perangai ye dak?
yang penting didik anak yang baik-baik.. jangan kurang kasih sayang.. jangan kurang ajar

tak pernah keluar malam.. sekali ajak ngeteh.. mula-mula duduk diam je baik.. orang makan mulut dia yang nyup nyup nyup nk jugak.. tak bagi ngamuk.. cepat boring pastu buat muka ngantuk nak tido.. pastu buat perangai.. jum la balik.. jum balik.. nak tido.. 

- Love, XoXo



12 comments:

  1. ayat tarik makan macam sate tu buat rase ngiluu jeee....sebab anak pon same jugak perangai...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. rasa dia.. perghhhh lagi dah bergigi ni.. meraung-raung mak

      Delete
  2. zira, nama lbh kurang sama je danish ni..hehehe.. btw, epi ulangbulan anaqi..

    ReplyDelete
  3. Panjang sungguh ciri2 seorang Afeef Anaqi! Apapun semoga membesar dengan sehat handsome lil kid. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. budah dah banyak akal mcm ni la mummy..hehehe

      Delete
  4. dah besar dah die.....same la anak kite..suke main air...payah pakai pampers lepas die balik..letak je die terbalik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. layan kan je la perkembangan anak.. semoga mereka mnjadi anak yg baik dan berguna selalu..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank