Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Holiday Villa, Subang

berkursus.. ye, berkursus.. tidak ada makna tiba-tiba nak spend duit bermalam di hotel tanpa motif.. kehkehkeh.. terima kasih banyak daun keladi pada kawan yg sudi bagi bilik free untuk kami anak-beranak.. sesungguhnya jasamu ku kenang sampai bila-bila.. ceh.. muuah ciked !

tempat kita dah mention pada tittle, tarikh, minggu lepas 16 April Khamis.. tapi bawa Anaqi & family kecil saya keesokkan hari nya.. Jumaat petang sebab Sabtu ayah Anaqi tak kerja so boleh lah berbabymoon sama-sama.. alololo ohsem sangat rasa.. sebab lama gila tak bervacation sejak ada Anaqi.. both husband & wife pula sibuk.. jadi, gunakan kesempatan yang ada... next... 

taraf lima bintang katanya.. tengok gambar la best ke tak best? mana-mana hotel pun sama sahaja..
beza cuma pada service.. tak kenan sekarang ini.. guard, waiter semua sub pada foreign worker.. hurm.. kemana la rakyat malaysia.. semua dah jadi big boss barangkali..
  terasa televisyen ini amat jauh dari pemandangan.. haha.. bahana orang rabun nampak kecik.. tak boleh nak menonton dari atas katil terus.. kena duduk kat sofa.. mujur tak ada mood nak tengok tv.. nk tidur je.. letih..
tak berapa berguna pun benda ni.. haha.. cabinet tu ok la buat gantung baju
ni best untuk bersiap and selfie..  cermin besar ni best untuk cermin diri.. kikiki sebelah ada kettle.. senang nak bancuh susu anak, makan meggi.. bawah ada peti ais.. senang dah.. 
 
  two single bed.. takkan nk letak Anaqi kat bawah pulak.. haruslah combine.. hemak ambil space sikit-sikit aje sebelah anak.. lighting hotel ini memang bertemakan romantik agaknya.. dari bilik, lobby, coffee house, enterance lif semua kuning dan malap.. tak gemar langung nak berselfie..
 nampak tak old school hair dryer? comel
 shower
 bath tab
 kurang faham dengan function benda alah ni.. nampak canggih sebab tak guna remote & suis dah tapi agak payah.. tekan-tekan berkali-kali baru nak function
balik kelas tengok si kecik ini dah terbongkang.. tak meragam nak tidur.. maybe dia sangat selesa dengan bilik hotel yang dingin dan bersih.. ok, lepas ni boleh bawa bercuti-cuti lagi ya

bab makan

bab makan.. mesti tak kurang 3 pinggan..
yang ni heavy breakfast katanya.. cold and hot drink wajib.. cereal breakfast juga tak tinggal.. hai la coco crunch & honey star.. come to me please

ikut perangai hemak ke apak ni?.. makan sampai kenyang dan duduk tersandar.. hohoho.. Anaqi breakfast scramble egg, porridge and fruits.. waaa.. he loves banana.. banana.. ba.. na.. na.. na.. lepas breakfast ummi cepat-cepat pergi kelas.. berharap juga kelas cepat habis sebab nak bawa baby pergi mandi pool.. ummi attend class, ayah jadi baby sitter kejap, good boy sangat Anaqi.. sementara ummi pergi kelas dia santak tidur lepas kekenyangan makan.. habis kelas dia bangun pastu kita pergi mandi pool.. yahuu yahuu.. 

 ok, masuk kelas lah pula yer

penceramah terkemuka lagi fames Tuan Syed Abdul Aziz - Celik Kewangan.. hah.. buka mata sikit.. duit yang ada bukan untuk tujuan dibelanja sewenang-wenangnya.. ingat sikit masa depan.. bak kata.. masa senang sebelum susah okey, boleh follow slot dia di TV1 9 pagi malas nak celoteh banyak
teruk benor perangai.. dah la malas dengar ceramah, sebok berselpie dan tido pula.. bilik beraircond sejuk yang amat memang tak boleh belah.. rugi-rugi dibayar untuk kursus.. hahaha..

 habis kelas... and then cabuted

 yeahhh.. masuk dalam pool...
 yeah.. kita main itik.. ayah tolak ronda-ronda ye.. vromm vromm vromm.. pool ini kami yang punya.. ni ummi tukang amik gambar sahaja sebab tak boleh nak join sekali masuk pool.. restricted to swimming wear only! sobs sobs punya rules T_T

last but not least, kita sambung mandi dalam tab pula ya.. nak berendam dalam pool makin lama makin terik pula matahari.. sun block pula tak bawa.. lagipun kamu baby lagi.. tak nak lasak sangat ye nak..

ni la kisah short vacay kami.. see you then,

 Love, XoXo

11 comments:

  1. best jadi anaqi..makan, tido, swimming..kalau lah boleh jadi kecik balik..hahahaha..dengar ceramah memang buat ngantuk..tang makan sama lah..mesti nak rasa semua yang ada kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. standard la makan hotel.. nak melantak semua.. rugi akan sikit-sikit ni..
      hohoho.. memang seronok jadi kanak-kanak.. tak perlu pikir masaalah.. enjoy ye.. anythng parent tanggung..

      Delete
  2. baru je stay kat situ bulan mac lepas
    tempat terbaik kalau nak mkn angin, lengkap kemudahannya kat hotel
    makanan pun sedap, air tgn chef terhebat

    ReplyDelete
    Replies
    1. facilities mmg mantap
      tp lobby area agak panas..
      bilik tido n bilik meeting sejuk gila...
      makanan ok la.. sbb kite pernah rasa yg lebih sdp dr holiday villa

      Delete
  3. Replies
    1. better amik yg katil queen terus..
      superior room ke family..
      ni katil single.. tido terasa de longkang kt tgh2.. hihi..

      Delete
  4. Replies
    1. ni hotel lama ni.. cntik but still old skul decoration dia.. tak tau la kalau tema dia mmg gitu..

      Delete
  5. boleh tahan gak besar size bilik hotel ni. bila2 terdesak nak staycation boleh cuba ni. ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank