Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Arissa Turn 1

entry ni patut di publish sebelum entry gathering myvi10niversary tu... tapi  pending dalam draft kejap.. sebab nak korek gambar dari segala sumber.. al-maklumlah iphong mak cepat kong.. baru snap 10saat dah mampus.. sentap mak

mari kita  berjimba di Molly Fantasy... budak and mak bapak budak yang terlebih sudah excited.. biar lah asal tak menggangu ketenteraman orang lain.. Fida & Asrul buat birthday anak dia kat sini.. heaven betul tempat ni untuk bebudak... tak payah organize game untuk party.. dah tersedia game melambak.. seronok mak.. senang kerja nak layan anak-anak..

party belum start, kite terjun dulu... dalam pool... hehe.... penuh ball dalam ni.. sape tak suka.. Anaqi swimming ball dia... amik satu ball, baling.. amik  lagi, baling... amik  lagi, baling... amik  lagi, baling... sampai kesudah tak habis.. bukan main mengekek dia gelak... tak caye tengok kat IG sambil dia buli appak dia..

mak-mak pun terlebih excited... bukan baby jer... Neelopa kat belakang tu anak dara lagi.. dia pinjam baby kawan jap.. hehe.. omei Baby Haq yang bambam tuh... Anaqi main sampai nak tenggelam..

  
hampir lemas kena buli.. hahaha.. tapi angkat cepat-cepat kang kalau dah melalak.. hilang mood dia nak main.. terus tak mau masuk sini lagi sebab trauma.. hah.. drama sangat...

ok, berjaya kidnap besday girl kejap.. hello Arissa... lets play together with Anaqi.. u've got a nice gown girl.. alololo cutenya....

how's sweet birthday girl mini family photo candid.

pokok dibelakang tu seolah-olah meraikan sama birthday party ni.. yee.. ha.. ariba.. ariba.. anggre.. anggre..

happy birthday Arissa.. aunty doakan semoga Arissa menjadi anak yg solehah, bijak, dipanjangkan umur dan murah rezeki selalu.. next year celebrate lagi yer...

muka Anaqi? scared of mascoot... hahahaha.. sebiji macam Acu dia.. dulu.. nampak clown melalak macam tengok hantu... bila dah besar dia paling berani.. siap nak bertumbuk dengan clown (ok, ini tipu) sebenarnya dia dah tak kisah.. hilang perasaan takut tu secara tiba-tiba.. yang penting kita jangan takutkan secara berterusan.. nanti terbawa-bawa sampai ke besar...

siapa berani.. duduk dalam ni.. sambil rolling.. baby & toddler is not advisable.. recommended child from 4 years above.. because its too extreme i guess.. Arissa rolling-rolling je dari bawah..

baby banyak lagi toys boleh explore.... Anaqi, please rearrange the cubes to be a house? can huh? Show your talent.. nanti ummi upah shushu...

moto ride.. one of his favorite also... ride safely dear... dont rempit ok? mi mi babap nanti

lagi satu, kereta.. paling dia suke.. agak dah lama sikit dia main kite nak angkat dia tak nak turun.. menangis nak lagi.. nak lagi.. dan lagi... tengok tu.. acah-acah drive macam kat jalan pulak.. siap bertegur sapa dengan another road user.. gaya dah macam budak besar je main si kecik ni...

interview session.. 

ummi: dah mamam? 

Anaqi: dah mi mi.. now bagi i main okay?

(bhahaha.. mana baby pandai cakap macam ni)
pastu laju terus turun  mencicit cari mainan... tak reti nak duduk diam...
curi dari fb miss ceri.. suke betul diorang selfie...

tetiba terbaca 1 posting group kat fb pasal baby kena infection virus lepas main kat tempat mcm ni.. belum hadam lagi pasal kisah tu.. sape tau story selanjutnya please share.. tiba-tiba risau pulak hati ini..

- Love, XoXo

6 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank