Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

MyviNation 10 Anniversary

Kalau weekend tak reti nak duduk rumah, maka adalah entry nak diupdate minggu hadapan nya..
Kesian pulak si kecik tu kepenatan dia... hari ini before pergi kerja macam dedar sikit badan... mana tak.. ajak berjalan tak reti nak duduk diam.. semenjak dapat kaki.. hmm.. paham-paham je la mak-mak sekalian


Definition of Myvi:

My Vehicle
My Vision
Malaysian Vision 

Perodua Myvi gathering enters The Malaysia Book of Records 


 2613 biji Myvi berkumpul.. start dari keluaran tahun 2005 sehingga kini.. ini belum penuh lagi.. mula dari pukul 7 pagi boleh 'gath' kereta kat sini sehingga pukul 130 petang.. untung 1 hari Myvi dapat free parking.. dan dalam Setia City Park tu banyak booth carnival menarik untuk dikunjungi..


empat bajak harta duniawi kami.. first time berbaris sama ikut saf.. dan ikut umur dalam geran.. kikiki.. next time kite gath macam ni lagi yer.. macam best jer.. cerita kelaka.. si ana dan atie.. semangat bangun awal cuci kerete lap kasi kilat.. sekali masuk park sini,. habis tanah becak dan basah.. kahkahkah.. tergelak besar kite.. datang bawa kereta balik macam bawa bajak.. kereta kite lagi skirt bawah pecah selamba kodok tak reti-reti nak ganti lagi.. hurmm... malas nak layan..janji kereta boleh gerak udah la.. pecah sikit tak memudaratkan biarkan lah.. ada masa nanti ganti balik..

paling masyuk.. free hot balloon ride.. siapa tak gayat tu sila lah naik.. peluang hanya datang beberapa kali dalam hidup.. so, grab the opportunity.. biasa kat Putrajaya.. agak jauh.. ni dekat je.. tapi tak sempat naik pun..

 registration area... masa ni tengah fill up contest form untuk lucky draw.. dengan harapan balik bawa myvi baru tu.. haha.. verangan sangat... si kenit ini tetibe buat hal tak nak turun bawah.. nk berdukung je pulak.. satu hal pulak mi mi nak complete form ni..

 posing kereta yang tak dimenangi tu.. dapat bergambar je pun jadik la.. banyak booth tapi tak berapa nak pergi.. cuma tumpang berteduh je sebab cuaca terik.. ramai pulak orang.. rasa malas nk singgah.. kena beratur panjang dulu.. haiizzz.. tak kose la mak... tak bebas untuk Anaqi... kn.. kn.. kn... baby...

 panas terik taw.. si kecik ni tak reti nak duk diam.. nak merayap-rayap jugak.. layan lah kejap.. kesian.. balon tu dah kali ketiga kot org bagi.. kejap-kejap tertinggal hilang.. kejap ada aunty bagi lagi.. kejap hilang lagi.. at last tak bawa balik pun sebab penuh barang nak angkut.. beg hitam tu je dah bekal untuk Anaqi.. semua complete.. kalau dia lapar ke haus ke.. senang segala mak nenek air masak, air kotak, susu, biskut, kuih makanan dalam tu.. kalau tak anak menangis takut bapak nya pulak yang merengek... senang.. tapau-tapau semua bubuh dalam tu... beg doremon namanya.. tahan lasak dan tahan basah... kehkehkeh...

terik kat luar kami berteduh dalam mall.. huwaaaa... mall tu pun dah tak terasa sejuk.. sebab ramai umat duduk lepak dalam ni.. boleh la.. janji tak berpanas terik.. nanti tant pulak kulit memasing ni.. 
duduk lepak ni.. sambung makan lagi.. mengunyah non-stop kerjanya...

pose sampai ku menutup mata.. panas terik dan silau sebabnya..

Dalam paper beg tu gift berharga RM400 setiap registered contestant dapat...
Bayar cuma RM50 sahaja. In return, get:
  • touch n go RM100
  • Tshirt
  • KFC meal ayam 3 ketul+ mineral+muffin
  • Keychain myvi10nniversary
  • Minyak servis
  • Voucher service RM120
  • Voucher accessory 

cukup bersyukur... thanks korang sebab ajak kite join... Gathering dah macam Family Day... ramai.. sangat meriah dan havoc walaupun berpanas terik.. memang untung besar lah pergi.. kira semua dapat gift sama rata.. yang terlebih bertuah sahaja bawa balik hadiah kereta Myvi special edition anniversary.. tu memang betul-betul luck

next time kalau ada lagi.. tak sementinya lah myvi.. biarlah kancil, kelisa, saga, satria, hilux, mini cooper ke... memang nak pergi lagi ajak semua orang-orang kampung..

sape ada join sama dalam event ni? cer komen ciked kat bawah ni..

- Love, xoxo

8 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank