Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Happy Birthday to Me - Pocobox

sesampai je budak comel ni tak nak duduk diam.. tak nak duduk dengan mimi.. tak nak riba atas mimi.. dengan ayah pun tak nak.. nenek pun tak nak... semua tak nak.. dia teruja sangat dengan decoration baloon tu.. dia nak main... huuwaaa.. stress mimi sekejap. nak ajak dia duduk makan, bergambar dia tau mahu.. errghhh.. dia nk turun.. nak baloon nak buat main jalan sana sini melihat kawasan.. duhailah anak.. mujur budak berdua ni dah makan and susu siap-siap kat rumah.. so, sampai sini tak ingat nak makan dah.. nak main je.. dia ingat mimi bawa pergi playroom agaknya.. kalau tak, kebiasaannya fries tu selalu jadi satu menu yang tak boleh nak tinggal..
kenapa suwit sangat pilihan hati kanda?? tetiba meleleh sekali lagi air mata dalam hati.. 
lama mengidam nak kek aiskrim.. terharu

oh sebelum tu lupa nak cakap.. sempena hari tua ni.. kita belanja mak ayah and adik-adik makan tapi ayah tak nak join.. dia kepenatan agaknya.. and adik lelaki lagi sorang pun tak join sebab kerja.. pilih cafe ni sebab dekat dengan rumah.. tak de lah nak bawa budak-budak kecik keluar jalan jauh-jauh.. lagi pun esok pagi nak kerja... hurmmm... western food kita malam ni..

antara best menu or top sale item disini is lamb chop..
grilled chicken..  semua serve with fries, coleslaw and gravy yang tersendiri... 


meatballs.. simple je menu but nice..
tapi tak dapat nak komen jujur tentang food ni sebab i tak makan pun.. baru sesuap bangun duduk bangun duduk bangun duduk bangun duduk bangun duduk tengok-tengokkan budak kecik dua orang ni.. takut-takut dia kacau orang lain tengah makan.. takut dia buat bising.. sekejap main belon tarik belon.. baling sana sini.. tarik kerusi.. tolak stroller adik baby.. kejap duduk atas lantai.. huwaaa.. party paling havoc and hectic pernah kurasa seumur hidup ini.. tak pe.. asal anak-anak gembira..

pastu tetiba senyap.. mengemas rupanya...
stacking up lego malas nak buat.. so project mereka berdua.. mengemas tonggeng terbalik box tu.. 
dan lagi... si naufal (baju kuning) sambil mengemas bersama anaqi sambil tak lepas belon tu dari tangan dia.. takut ada budak lain ambil la tu.. haha.. sudahnya kat rumah pun bergaduh dengan acu dia jugak sebab berebut belon.. hallah...
huarrggghhh sampai mengantuk adik puteri tapi dia tak mau duduk dalam stroller.. dia nak juga tengok abang-abang main... mak-mak kalau ada anak kecik mesti tak feeling nak makan.. biase lah tu.. i is redho, so tak banyak la melantak
tangkap jugak anaqi sebab mimi nak amik gambar potong kek sesama.. nampak muka tak rela dia tu..
takpe-takpe.. nanti mimi taknak bagi cucu.. taknak gambar dengan mimi yer... takpe...
nanak nanak nanak... (bahasa anaqi)
cantik and kreatif sangat decoration cafe ni..
tak sempat nak review semua part sebab tak dapat kerjasama dari anaqi.. i is busy menjaga beliau.. tak pe korang boleh ushar Intagram cafe ni.. search : Pocobox



why choose POCOBOX?

  •  harga makanan amat berpatutan
  •  servis sangat baik
  •  children friendly type cafe
  •  toilet & surau tersedia
  •  quiet & privacy environment (except malam tadi.. anaqi & naufal berparty sakan.. bising)
  •  outdoor sitting pun ada.. sesuai untuk smoker
  • for reservation, nak celebrate apa-apa event sekalipun kena booking dulu boleh request untuk deco
boleh ke makan dengan aman bersama minions? tapi kenyang tengok gelagat mereka

- Love, XoXo

10 comments:

  1. seriously suka concept pocobox sbb dia child friendly..

    ReplyDelete
  2. selamat ulangtahun kelahiran.
    best-best menu dia..
    jatuh cinta..

    ReplyDelete
  3. ahhh bestnya hehe, Blogwalking sini :) mari ke blog Ayu^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sudi jemput ayu.. nnt kite dingdong ye..

      Delete
  4. Hepi besdayyy..walaupun lmbt wish heheh..tp cntik seyh environment die

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq.. xpe la .. tak kisah.. =) jemput dtg la kalau berkelapangan ye..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank