Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Kisah Pendek Panda

hi.. sy tak larat nak taip panjang.. lets picture talks with short caption..
kerja banyak..satu hapak pun tak jalan.. Anaqi tak berapa sihat.. Just pray for his speedy recovery.. aamiin.. Story last week.. saja bw Anaqi berjalan.. banyak dah semua orang share kt Instagram do search the hashtags ok for know more #panda
 belum pandai jalan.. tapi ada hati nak tatih tatih tatih... keep moving on Anaqi.. go..

 dari atas dok perati je beribu ekor pandas

 lokasi: Publika Solaris Dutamas

 see semangat sungguh.. nk tengok jugak.. nasib tak mengamuk minta peluk panda tuh..
"Hai Pandas.. Hello eberi badeyh.. hawau u? dah mamam? why are u all so cute?"
_______________________________________________________________

cerita esoknya.. ahad.. berjalan lagi sebab nak teman ayah & acu main bowling..
but ada masanya nak juga main bowling tu walaupun masih tak dibenarkan 
 cerita lusanya pulak.. kena batuk-batuk.. doctor said effected from the environment.. 
salah siapa? ok weekend ni stay at home rest ok?

- Love, XoXo

RomanCinta Caliph Buskers

Orang Istimewa

Lagu Istimewa 

untuk yang terIstimewa


tetibe rasa lagu ni macam berhantu sebab boleh layan sorang-sorang kat opis tanpa peduli orang sekeliling.. sudahnya malu sendiri (blushing)

- Love, XoXo

Cendol Borhan Kuala Selangor

cerita dua hari lepas.. makcik kite kawen (nenek sedara anaqi).. yeayyy.. asfia kawen kt tanjung karang.. sebab umah onyang anaqi kat situ ler.. hohoho.. balik kampung.. hohoho.. balik kampung.. kesawah bendang le kite.. moh kite (eceeh.. ok ni tipu jer), Pfttt.. tapi kami datang lambat... pengantin dah siap makan beradap, bersanding semua baru kami terhegeh-hegeh nak sampai..

ni al kisahnya, sebelum tu kami pergi attend lagi satu wedding kt kl.. yg kt kl lagi sentap sebab takde satu pic pun dengan pengantin.. rasa mcm tah pape la datang wedding cam gini.. ini semua sebab ayah anaqi yg nk cepat sgt.. sobs.. (lap hingus) 

dengan mengharuk jalan jem.. main lap and corner.. merembes jalan kampung.. maka.. still lambat juga kami sampai.. setibanya kt kampung.. semua tetamu nak balik dah.. mujur pengantin masih lagi maintain cun dan omeinye.. 

 ok.. kami selpie among us je.. cm biasa.. ayoh tukang amik gambar ye..
pengantin laki dah selamat pulang dulu.. ada hal katanye..

 
qu putih.. qu putih.. baru lah putih... aduh.. 360 sangat selpie ni.. (eh, mane ade)

dah ape kena mengena tajuk entry ngan pengantin pulak ni.. ahahhaha..

actually, sebelum nak sampai ke tanjung karang.. on the way tu dah terperasan signage ni.. mcm sedap je.. mcm best je.. lagi pun fames dengar nama kedai ni.. ok, mark dulu.. jap lagi nak balik singgah pekena pulak.. kihkihkih.. 

cendol durian borhan.. sape tak kenai dok habaq mai.. dah kenapa loghat utaqha sedangkan ini entry untuk kawasan selatan malaysia.. loklak toi ummi anaqi ni.. hahaha.. pergh tag line tak ingat pokcik Borhan ni.. "Keenakan yang terigau-igau" memang sampai skg ni duk teringat rase durian dia tuh..
      
     
suasana dalam kedai tu.. terletak tepi jalan je.. biasanya ramai duk menyinggah.. sebab nk pekena cendol dulu.. makan dalam cuaca panas.. memang segar rasanya.. 

 ni lah durian kegilaan ramai... sedap tapi manis tahap diabetis.. setakat order semangkuk share berdua ok lagi la.. paras gula dalam darah masih lagi terkawal.. Inshaallah..

tak cukup makan tu je.. kena order lagi side-side dishes.. ni lamb chop favourite menu ayah anaqi..
no so bad.. but gravy agak masin.. coleslaw macam tawar sikit.. 

rasa macam tak kenyang, tambah lagi satu menu.. haiyooo.. kuat makan sungguh..
rojak ayam... hmm.. not bad.. sedap juga.. tak pedas sangat.. sesuai untuk orang yang bukan penggemar pedas...

for anaqi, porridge only! hahaha.. nampak tak muka kesian dia tuh.. kemana-mana memang siap bekal untuk dia.. ada orang kata kejam.. mak pak dok makan sedap-sedap.. anak dok bagi makan tawaq.. sampai hati na.. tak pa baby, kamu kecik lagi.. baru nk belajar-belajar makan.. do not eat yang berperisa ni.. nanti kencing manis tahap control diet mcm ummi ni susah.. hiks

- Love, XoXo

Ruang @ Subang

Anaqi : Cerita last saturday ummi bawa kite pergi ke event adik beradik gegurl ni..
              Akikah Putri Elyssha Zoffia and birthday Putri Erika Zuffins
              ayah suka pergi kenduri ni sebab tempat dia sangat selesa berhawa dingin.. boleh la dia
              bersantap sampai buncit... ummi gila nak selpie-selpie.. saya boleh main merangkak-rangkak
              kat bawah sambil jumpa kwan-kawan baru.. sekian dari saya...


ok, ummi pulak nak bercerita untuk event ini.. nak dipendekkan cerita.. tak banyak bergambar.. sebab nak cepat makan.. nak cepat balik sebelum baby teriak.. kawan-kawan pun tak sempat jumpa sebab semua datang lambat.. Erika potong kek pun tak sempat tengok.. sobss.. tapi sempat ushar Zoffia masuk buai je.. cantik deco pelamin ni.. tapi tak done nak selpie sakan sebab nak cepat.

habis makan terus balik... penat plus pening.. sroot..sroot dari tadi.. tak tahan duk lelama dengan selsemanya.. harap tak berjangkit pada sesiapa..aminn..

 dua beranak diserang selesa sampai meleleh-leleh hingus.. (lap sikit T_T) 
dah kenapa la pengotoq i ni.. so, kami anak beranak selpie dari kejauhan je.. dont touch the baby ok! buat muka budak ni.. heh... senyum pleaseeeee anaqi... kite nak masuk dalam blog nih.

 memang dia taknak senyum.. dia nak main kt bawah.. sangat rimas ummi hold me tightly... 
please ummi... please.. let me go.. let me go.. hak bermain hak kami..

foine! ye lah nak.. hemak selpie sambil makan dan abaikan anak yang sedang bermain di belakang.. sambil di monitor oleh ayah.. haha.. he trying to make friend.. its ok cayang.. i allow u.. asalkan jangan buli anak orang ye.. kikiki.. main elok-elok tau.. tak mau panjat-panjat.. nanti jatuh.. sakit.. ummi yang nanges tak berlagu.. 

pic princess of the day later i upload.. nak curi kat ig mummy dia jap..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok, dah curi..
 Putri Elyssha Zoffia.. lapar agaknya baby ni sampai isap jari.. 
tp mummy dia cakap dia slalu nak ngempeng aje..

princess of the day.. omei sangat kek and dua beradik ni... 
Happy Birthday Erika.. jadi anak yg baik ye..

ok, next week ada 2 event wedding lagi.. hujung bulan ada 2 lagi.. bulan Feb ade lagi.. bulan Mac.. bulan April.. sungguh semua dah masuk dalam listing.. eh tetibe pack pulak dengan invitation.. Alhamdulillah.. tu nama nya rezeki.. rezeki tak payah masak.. kiki..

 Love, XoXo

Opening 2015 with bowling

entry ini patut dipost dua minggu lepas.. oleh kerana masa mak yg amat menceburui dan ditambah pula dengan kesihatan anak yang amat tidak memuaskan jadi.. entry kepam dua minggu sat.. ada masa sikit ni baru nak publish.. kita buka tahun baru, buku baru, azam baru dengan orang baru.. ececeh..

dulu, sebelum ayah buat rumah sendiri, ditanah sendiri.. kami sekeluarga duduk di kawasan perumahan.. bila dah berpindah ke rumah baru (not so) jiran yg lama tetap dilupa jangan.. bila ada kenduri, jemputan, beraya, tournament, family day, open day, sport day.. mesti nak join jugak..

setelah sekian lama.. kali ni tah kenapa datang mood rajin kite nak join bowling.. maybe sebab dah lama sangat kut pendam bakat bowling kelongkang.. kikiki.. baby dipaksa keluar pagi hari.. muka dia memang nak monyok aje kalau belum bg makan.. ummi berbaju sukan.. sape yg aktif kelab mesti taw logo biru tu.. tu lah logo RT rukun tetangga se-malaysia.. nama taman dirahsiakan.. haha.. itu pun nak rahsia.. kedek betul kan?

wake up in the morning face.. haha.. masam sebab tak cukup tidur ke? tapi selalu time ummi nk gi work dia dah bangun.. sunday blues kot... hari untuk berehat-rehat bangun lewat.. amboii...
 
 2 hero junior kesayangan. diorang ni kalau besar tak tau la aktif macam mana..mest lagi bersemangat waja dalam sukan.. kecik-kecik dah melasak tak reti duduk diam.. tak pe.. boboboi harus kuat dan aktif.. baru badan sihat otak cergas..
 dia pun nak jugak... no no no sayang... berat ni.. heavier than your weight!
 
hello babies! entry ni untuk ummi la .. kenapa banyak gambar kamu main bowling.. grrr.. jangan berebut ball tu ye syg nah amik main sorang satu..

tak padan betul.. padahal bola tu lebih berat dari diorang kalau kena kaki.. ishhh.. buat pasal...
anaqi, why so serious huh? kena marah sebab tak dapat main ke? sabar la sayang nanti awak besar sikit kite main bowling ye.. main sampai bosan..
5 orang yg main bowling.. saya, daddy jeri, shila, ayah and acu (adik kecik) semua group lain-lain.. tapi yang menang 3 group je.. atok, shila and daddy jeri.. rezeki.. diorang dapat group member yang terer-terer... yang kalah ni semua ke longkang aje.. termasuk kite..

 nah hadiah.. hamper je seketul bahagi 4... kikiki
yey.. atok menang... atok menang...  anaqi pulak sibuk.. oh ye.. dia yang baling bola tu tadi kan.. sampai kesejukkan tu ummi sarung mitten.. macam baby kecik pulak.. dah menang, dah penat.. perut lapar.. atok belanja kepci.. ok bai.


- Love, XoXo

Happy Birthday Naufal

hi.

i am afeef anaqi (the not so bambam 1)

im so jealous of u potong cake

but its ok.. next time my turn pulak

happy besday pal.. 

semoga kita terus membesar menjadi anak yg berguna, soleh & berjaya dunia dan akhirat... 

aaaaminn..


- Love, XoXo

Sempena tahun baru 2015

walaubagaimanapun, tak dilupakan.. salam  takziah di ucapkan kepada mereka yg terlibat dengan bencana.. keluarga yang turut berduka atas tragedi-tragedi menimpa pada tahun 2014.. semua orang tau kisah duka Malaysia dalam tahun 2014.. MH370 yang masih hilang walaupun dilaporkan flight berakhir di Lautan Hindi, namun bukti masih belum jelas. Kejadian MH17 dimana pesawat Malaysia ditembak jatuh oleh pengganas.. Meskipun ada yang mengaitkan dengan politik, namun ajal maut ketetapan di tangan Allah. Allah sebaik-baik perancang. Penghujung tahun kita diduga lagi dengan musibah banjir besar yang mengakibatkan banyak kematian di kawasan pantai timur. Turut terkena tempias juga sebab kawasan rumah saya juga terlibat dengan banjir.. namun tidak seteruk dipantai timur. Dugaan Allah mengajar kita lebih bersyukur dengan nikmat Allah. Semoga kita menjadi lebih tabah mengharungi hidup dan dugaan illahi. Semoga kite tidak terus lalai dan leka dengan duniawi. Inshaallah..

- Love, XoXo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank