Hello Kitty Bank

Followers

Blogger Widgets

Produk khas untuk kulit kering

Masalah kulit kering? Cuba Lipidol, rangkaian penjagaan kulit berasaskan minyak yang membantu mengekalkan kelembapan kulit agar kulit anda sentiasa lembut dan berseri. Produk Lipidol sesuai digunakan pada kulit sensitif dan tidak menyebabkan jerawat. Lipidol juga menggunakan sepenuhnya manfaat minyak untuk penjagaan kulit dan antara produk yang dihasilkan adalah:

 Lipidol After Shave Oil Mengandungi minyak pati Petitgrain dengan haruman maskulin, produk ini direka khas untuk melegakan kulit akibat kesan bercukur, terutama sekali bagi lelaki.

Ingredients: Paraffinum Liquidum, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Palmitate, Isostearyl Isostearate, Ethylhexyl Cocoate, 4-t-Butylcyclohexanol, Pentylene Glycol, Boswellia Serrata Resin Extract, Bisabolol, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Pyridoxine Dipalmitate, Octyldodecyl PCA, Phytosterols, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Borago Officinalis Seed Oil, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil, Butylene Glycol, BHT, Citrus Aurantium Amara Leaf/Twig Oil, Eclipta Prostrata Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Melia Azadirachta Seed Extract, Amino Esters-1, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Ocimum Basilicum Flower/Leaf Extract, Corallina Officinalis Extract, Moringa Oleifera Seed Oil, Coccinia Indica Fruit Extract, Mica, Farnesol, Geraniol, Limonene, Linalool.

 Lipidol After Shower Oil Ia adalah pelembap kulit yang boleh digunakan selepas mandi agar kulit kekal lembap dan berseri. Ia mengandungi minyak Chamomile dimana baunya yang menyenangkan dan teksturnya pula tidak berminyak agar anda selesa untuk menjalankan rutin harian.

Ingredients: Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Ethylhexanoate, Oryzanol, Bisabolol, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine Dipalmitate, Octyldodecyl PCA, Phytosterols, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Borago Officinalis Seed Oil, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Butylene Glycol, BHT, Anthemis Nobilis Flower Oil, Farnesol

Lipidol Overnight Face Oil Digunakan sebelum tidur, produk ini mengandungi minyak pati ylang-ylang dan lada hitam untuk membaiki dan menjana semula sel-sel kulit yang rosak.

 Ingredients: Paraffinum Liquidum, Isostearyl Isostearate, Ethylhexyl Cocoate, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Ethylhexanoate, Rosa Canina Fruit Oil, Punica Granatum Seed Oil, Boswellia Serrata Resin Extract, Bisabolol, Retinyl Palmitate, Retinyl Acetate, Ascorbyl Isostearate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine Dipalmitate, Octyldodecyl PCA, Phytosterols, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Borago Officinalis Seed Oil, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil, Butylene Glycol, BHT, Cananga Odorata Flower Oil, Piper Nigrum Fruit Oil, Melia Azadirachta Seed Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Coccinia Indica Fruit Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Ocimum Basilicum Flower/Leaf Extract, Mica, Eclipta Prostrata Extract, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Farnesol, Limonene, Linalool.

 Lipidol Sunscreen Oil Mengandungi UVA/UVB dengan SPF20, produk ini mempunyai aroma yang menyegarkan seolah-olah anda bercuti di pantai. Ia juga mengandungi minyak pati Cypress dan daun selasih untuk mengawal tahap hidrat kulit.

Ingredients: Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Ethylhexanoate, C12-15 Alkyl Benzoate, Octocrylene, Homosalate, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Oryzanol, Bisabolol, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine Dipalmitate, Octyldodecyl PCA, Phytosterols, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Borago Officinalis Seed Oil, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Butylene Glycol, BHT, Cupressus Sempervirens Oil, Ocimum Basilicum Oil, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Amino Esters-1, Coccinia Indica Fruit Extract, Solanum Melongena Fruit Extract, Aloe Barbadensis Flower Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Ocimum Basilicum Flower/Leaf Extract, Corallina Officinalis Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Farnesol, Limonene.

Lipidol Cleansing Body Oil Produk ini boleh digunakan untuk membasuh kotoran pada bahagian badan tanpa menanggalkan lapisan minyak semula jadi kulit. Kulit akan terasa bersih dan terhidrat dengan haruman minyak pati limau yang menyegarkan.

Ingredients: Glycine Soja Oil, Ricinus Communis Seed Oil, MIPA-Laureth Sulfate, Laureth-4, Cocamide DEA, Aqua, Citrus Aurantifolia Oil, BHT, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Seed Extract, Amber Powder, Coccinia Indica Fruit Extract, Solanum Melongena Fruit Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Ocimum Basilicum Flower/Leaf Extract, Pearl Powder, Limonene.

 Lipidol Cleansing Face Oil Sesuai digunakan untuk mencuci muka dan juga untuk membersihkan liang-liang kulit dari sisa-sisa solekan atau kotoran dan debu sambil mengekalkan lapisan minyak semula jadi kulit.

Ingredients: Paraffinum Liquidum, Ethylhexyl Stearate, Isopropyl Palmitate, Oleth-5, Aqua, Argania Spinosa Kernel Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Beta-Sitosterol, Serenoa Serrulata Fruit Extract, Tocopherol, Salicylic Acid, Bisabolol, BHT, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Melaleuca Viridiflora Leaf Oil, Azulene, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Melia Azadirachta Seed Extract, Amino Esters-1, Coccinia Indica Fruit Extract, Solanum Melongena Fruit Extract, Aloe Barbadensis Flower Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Ocimum Basilicum Flower/Leaf Extract, Corallina Officinalis Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Mica.


ok, plan after shower to get this oil yang membawa kebaikan seperti kelembapan untuk kulit.. tambahan lagi musim panas sekarang ni, kulit cepat sangat terasa kering.. bila kering selalu, mula lah kulit cepat merekah dan tanda-tanda kedutan akan muncul.. oh maiii.. kata nak muda remaja sentiasa... so kena lah jaga dari awal.. rajin kan sikit diri tu.. tak rugi pun, nak cantik nak sihat kena lah invest sikit.. hehehe... ade lagi 4 botol gift tak sempat nak review satu persatu 



- Love, XoXo

4 comments:

  1. Replies
    1. ada 6 semuanya.. untuk semua function tak sama.. =)

      Delete
  2. betul2 musim pns ni kulit mudah kering...kna byk minum air jugak kn :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank