Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Raya Eve 2016

throwback sort of raya eid photo yang dah basi.. not much picture taken due to tak beraya sangat.. sebab i ouls malas nak bersiap and sebab baju raya for this year 3 helai je.. menyampah kan? ingat kau che ta?! abaikan.

as usual, every year, first raya mesti balik kampung jumpe nenek.. atok both side dah tak de.. my in law kampung tanjung karang, my nenek dekat bagan dato' perak. So, one way to their house.. raya pertama dah settle semua rumah yang penting perlu ziarah.. seronok.. kampung tak jauh.. relative dekat-dekat.. curi-curi masa boleh round semua.. hehe..


im still staying with my parent. seronok. sibling tak ramai.. raya just tunggu adik & sister in law (sil) balik.. but unfortunately, atok my sil still warded dari bulan puasa.. so then, she her and relatives beraya dulu dekat hospital. sedih. and last saturday (20 August) her atok passed away T_T al-fatihah


Raya ke 3/4 (tak ingat, pelupe) 4 beranak ni balik.. wahhh seronok la my son ada kawan nak main & gaduh.. hehe.. bila semua dah ada kita pergi beraya beramai-ramai. Main mercun pun bersama.. wahh seronok sakan ye anak-anak!


berya rumah makcik sil sebab dia buat open house.. sempat lagi request henna dengan kak anis si mak andam (cousin sil) suka sangat hasil kerja dia, kemas sangat.. pastu laju je buat.. kalau buat sendiri alamat parkinson la jawabnya..




itu je cerita raya tahun ni.. tak tau kenapa malas nk beraya.. raya umah sedara mara je.. ye la rumah kawan-kawan semua dah kawin.. diorang pun sibuk beraya ke rumah mertua and sedara mara baru.. ha.. cam tu la ceritanya.. raya bersama family

dan juga kenangan beraya (open house) rumah cik kak blogger kite yang sweet ni Puan Mah thank you bnayak tau sebab jemput kita.. segan tapi gagahkan nak pergi.. sebab boleh berkenal-kenalan and sembang banyak lagi


bebudak ada kalanya sangat payah diajak bergambar



4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank