Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Baby lahir selangor dapat RM1500

Wahhh... bertuah betul jadi anak selangor.. lahir di selangor ni kerajaan negeri bagi RM1500. amaun yang agak banyak tu.. selangor sahaja... negeri lain harap maaf ye.. macam-macam keperluan boleh dapat.. sebelum tu kena tau la dulu macam mana nak dapat RM1500 ni.. ini adalah dibawah program merakyatkan ekonomi selangor di pihak kerajaan negeri selangor.. dikenali sebagai program TABUNG WARISAN ANAK SELANGOR (TAWAS)

APA ITU TAWAS?


Tabung Warisan Anak Selangor atau singkatannya TAWAS, merupakan antara program penting dalam agenda Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES) Fasa 1. TAWAS beserta logonya selamat dilancarkan secara rasmi bersempena dengan Sambutan Ambang Merdeka Peringkat Negeri Selangor pada 30 Ogos 2008. Program ini diuruskan oleh Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS) dan ianya terbuka kepada anak-anak kelahiran Negeri Selangor yang memenuhi syarat.

Syarat adalah seperti yang tertera dibawah :


Pada 17hb Ogos 2015, menerusi Mesyuarat Kedua Penggal 3 dalam Sidang Dewan Negeri Bahagian Ketiga Belas, satu Enakmen Tabung Amanah Warisan Anak Selangor telah diluluskan bertujuan memastikan Ahli TAWAS menerima RM1,500.00 apabila mencapai usia 18 tahun kelak. Tabung Amanah berkenaan diuruskan oleh Kerajaan Negeri Selangor.

Bermula dari 1hb Mac 2014, YAWAS telah memperkenalkan Skim Khairat Kematian TAWAS bernilai RM 1,500.00 yang akan diberikan kepada waris Ahli TAWAS sekiranya ahli meninggal dunia sebelum mencapai usia 18 tahun.

pendaftaran secara atas talian boleh lawati : http://pawas.yawas.my pendaftaran adalah percuma!
comei betul masscot dia... macam bebear A&W bukan? mana yang belum mendaftar masih sempat lagi.. capat! sebelum anak-anak anda berumur 3 tahun.

selain itu.. banyak aktiviti dan sumbangan diadakan setiap tahun.. ini adalah salah satu kelebihan pada ahli tawas... nak tahu lebih lanjut boleh like Facebook TAWAS untuk mengetahui pengumuman atau info semasa berkaitan aktiviti TAWAS atau layari www.tawas.org.my


KELEBIHAN TAWAS


                            




















Sebarang pertanyaan atau aduan berkaitan dengan permohonan TAWAS, penyata simpanan dan kad TAWAS boleh mesej secara peribadi di Facebook atau hantar email ke admin@tawas.org.my atau datang sendiri ke pajabat YAWAS yang terletak di seksyen 7, Shah Alam 
- nak tanya saya pun boleh juga -

Grand Launching Bebelle Instant Shawl

salam. klu perasan entry lepas-lepas kita banyak post pasal butik bella ammara.. bukan ape.. saje cari rezeki lebih buat dropship.. alhamdulillah rezeki untuk anak tetap ada.. dan berbisness ni bukan mudah seperti yang disangka.. kena jiwa kental sikit.. dan kena rajin.. tapi lately ni banyak cabaran bila nak pegang hp anak da mintak-mintak nak tengok lagu didi and friend.. ceria la.. ipin upin la boboiboy la.. tapi bukan dia nak tengok cerita tu.. dia nak tengok lagu je.. minat dia lagu pulak

best part opening ni ialah makan.. terima kasih ye sebab sediakan makanan mesti faham ramai akan datang seawal pagi yang mungkin sebab nak grab koleksi yang beru release.. terima kasih siap sedia khemah dan kerusi untuk duduk.. terima kasih untuk sistem numbering.. at least customer datang shopping dengan tenang dan tak berebut-rebut macam lembu.. harharhar
after shopping ingat nak pose ala runway dengan sikecik ni buat fail.. untung kalau dia nak senyum depan camera.. panas pulak hati mak ni.. huhu.. masa shopping dalam butik ramai sangat orang.. sambutan diluarjangkaan sungguh.. so tak sempat nak ambil gambar dalam tu.. 

before balik.. pose lagi.. ok kali ni mood dia bertenang sikit.. takde beli banyak pun.. shawl 2 helai untuk nenek je.. saje nak cuci mata sambil
menjamu selera.. and sebagai support pada butik bella ammara.. untuk
customer order dah siap-siap settle online seminggu sebelum
tu.. tq pada yang sudi order dengan kite ye.. tq sangat..

Sugarcarf Reopening Shah Alam Branch

Bersama BFF yang  mempunyai minat yang sama terhadap Sugarscarf! cun kan mak andam ni.. kalau nak makeup or tempah kek or biskut boleh calling-calling.. boleh jenguk ig : mauie_bakery

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

They are excited to announce that, Shah Alam boutique will be moving out to new place at : 
No 22. Jalan Plumbum P7/P , Seksyen 7 Shah Alam Selangor ( old upin ipin )

 on :
 27th - 28th February 2016 from 10 am until 8 PM


New product launching

A fully instant Madison! and can styles up with many styles. Do come and try your self

Pretty Please Collection ( dedicated to sugarscarflovers to always look good and confident )

Alhamdulilah, setelah 6 thn beroperasi di Sugarscarf (first floor) , kami akan berpindah di ground floor utk memudahkan para pengunjung ke utk alami pengalaman baru berkunjung ke butik baru! Banyak yg telah kami belajar sepanjang tahun kami di industri online business dan juga fashion muslimah. Manusia ni ada banyak khilaf nya. InsyaAllah dengan dorangan, support yg tak putus-putus dan feedback yg membantu, cawangan reopening Shah Alam akan memberi nafas baru dalam hidup #sugarscarflegacy iaitu team Sugarscarf, dan juga semua customer yang kami sayangi!

Pada tahun kami telah dinominate oleh pihak google antara top trending utk online shopping di Malaysia! Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yg telah menyokong kami selama ini.

Sempena reopening khas untuk anda :
  • Discounts up to 40% ( Follow @sugarscarf.catalogue at instagram or Facebook )
  • Lucky draw worth RM8,000 cash
  • Special appearance from our special VIP guest
  • 300 goodies bags for early birds ( contains special kits for dearest customers )

tudung rekaan baru daripada Sugarscarf iaitu CARA collection. CARA collection ini sama seperti madison cume ia adalah Full Instant! Sugarscarf amat berbesar hati jika anda dapat dtg utk rasai dan cuba koleksi tudung baru kami. Ada banyak cara boleh di stylekan walaupun ianya tudung fully instant!

this is mine, so.. get yours by today while stock last!

xoxo

Johanandhiscat Review

STUDIO KUCING PERTAMA DI DUNIA KINI DIBUKA 😻😻

people already knew that there is only one place like this on earth (meow.. meow..) first time coming to the cat studio sendiri i was fall in love with the cuteness of the cats.. haiwan kesayangan rasullullah saw.. even kat rumah ada 2 ekor kucing jalanan ntah mana asal usul datang tapi kitorang biarkan je.. beri makan minum secukupnya.. sebab kucing ni sifatnya pembersih.. takde pula najis dia merata dan takde pula bau hancing.. inshaallah jika kita ikhlas menjaga, allah akan permudahkan.. betul.. cats yang kita ada hari tu pernah terkam anak ular and binatang berbisa yang nak masuk dalam rumah...

berbalik cerita dari Johanandhiscat, bila datang ke cat studio tu anda beepeluang untuk rasa sendiri dan pegang lebih dari 25 Jenis baka kucing dari seluruh dunia . Dari jenis kucing kampung sampailah kucing takde bulu 🙃

ni masa studio di tempat lama... sekarang dah move on ke shoplot area Setia Alam yang lebih besar dan selesa

HARGA TICKET :
RM10 sahaja seorang (1 tahun kebawah tidak dikenakan bayaran)

WAKTU OPERASI :
*Isnin - Khamis ( 12pm - 10pm) rehat 4-5pm
*Sabtu - Ahad (11am - 10pm) rehat 3-4pm
*Jumaat - Tutup

kenapa mereka bukan cat cafe? 
mereka asingkan tempat bermain dengan kucing dan cafe kerana....   
( boleh baca di www.johanandhiscats.com.my untuk maklumat lebih lanjut )

si kecik ini lah orang yang paki excited dengan kucing.. acah-acah cat lover konon..

kucing tu suka mnyorok selamatkan diri dari afeef anaqi...

sebab nak tengok cat yang kt pent house tu.. so, kena dukung budak ni sebab box tu tinggi
anomnomnom...

berat berkilo-kilo kucing ni..


semua boleh walk in atau booking secara online di www.johanandhiscats.com.my walaubagaimana pun anda disarankan untuk membuat tempahan awal bagi mengelakkan terpaksa menunggu dan beratur kerana kami mengutamakan yang telah menempah ok...


T&C dari pihak johanandhiscat sendiri :

satu hari ada 10 sesi
SATU SESI bersamaan dengan 50 minit , dan 10 minit lg di peruntukkan kucing berehat dan maintenance. 
mereka boleh menerima hingga 35 pengunjung sahaja bagi SETIAP SESI .


kalau sesiapa masih tak berapa tahu untuk buat booking website boleh whatsapp +60176779137

yaya.. anak sepupu I ouls...

berita baik pula, tak lama lagi Cawangan di Utara, Selatan , Timur akan dibuka... hurmm dah viral satu dunia  tentu semua cat lover teringin nak pergi.. tapi Setia Alam mungkin jauh.. macam kita 15 minit je..takde hal nak datang selalu.. hehe..



want your own experience? waze to:

JOHANANDHISCAT STUDIO
No.16 Jalan Setia Dagang AK U13/AK 
40170 Setia Alam, 
Selangor, Malaysia.

 Landmark - Modern Mamak, Shell out, Kidz & Creme, Idrissi School

Garage 51 Cafe review

entry kepam lagi.. alahai.. taknak buat caption panjang-panjang cukup dengan review ikhlas.. makan pun dengan voucher khan? harus la jaga hati banyak pihak.. kalau tak kang viral posting-posting kite.. alamak sorry la tak ready lagi nak jadi fames (verangan tak sudah)


nak cari cafe ni pun satu hal.. sebab dia kat lot kedai.. ni nak makan ke, nak pergi repair kete? sumpah surrounding je dah macam kawasan industri.. at last sampi juga tempat dituju.. tu dia... aura garage or bengkel memang dah ada.. siap bunyi bertukang ketuk sana sini.. mana tak sederet kedai tu memang mostly bengkel.. bila masuk cafe tu je rasa alahai.. nak makan ke nak betukang ni? hurmm.. layan je lah..


parking yang hamat susah nak cari.. mana tak pengunjung cafe ni ramai.. parking shop lot kan seolah-olah satu kedai satu parking.. kalau staff dah parking, customer kena paking kat mana? meronda la cari sampi jumpa gamaknya


keadaan dlm café copy dari Instagram : Garage51

sebabkan penuh.. so kena menapak kat atas.. hah dengan si kecik ni nak berdukung.. pastu taknak dengan org lain.. even there's a staff volunteer to giving a hand.. hadoi.. sado hemak.. naik tangga kecik.. tangga besi lak tu.. kena berhati-hati kuasa tiga..


is this called a hipster style? muntah mak tengok.. mujur si kecik ni behave..

motif utama adalah untuk redeem on of this messed up family... motif = checked ✔️

the one yang paling excited.. tapi maaf sangat tak sesuai for kids.. tahap kencing manis potong kaki punya level.. mujur foc air masak disedia berbotol-botol


air masak je boleh nak.. yang lain mimi bg rasa seminima yang boleh... selain dr ni.. banyak je menu lain.. tapi menu dia semua western.. penggemar western, wajib cuba makan kat cafe ni.. aman & sejuk makan kat sini tapi i tak minat makan kat tempat gelap-gelap... tak feel makanan tu.. 

tq pada geng kak nab sebab tolong jadi photoG tak berbayar and drive kan bawa kitorang datang sini sampai sesat-sesat korang baca waze yang senang tu.. ape pun tak boleh



wanna have some hipster? waze to:

Garage 51
Awarded Best Cafe of 2015
11am - 11pm daily
51, Jalan PJS 11/9, Bandar Sunway
46150 Selangor

Giveaway Sugarscarf by zeeralily




Seperti yang dijanjikan juga, here there goes... Second giveaway by zeera lily



SYARAT PENYERTAAN

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu

2) Follow Instagram @zeeralily cari gambar ini dan tag rakan anda

3) Like Facebook :



4) Buat 1 entry bertajuk 'Giveaway Sugarscarf by zeeralily'

5) Copy banner diatas & back link pada entry ini

6) Dalam entry tu, copy semua info dalam entry ini

7) Lastly, tinggalkan link penyertaan pada comment entry ini



HADIAH UTAMA

Sugarscarf Lana Basic Premium Shawl - Lana Ash Pink
Hope By Sugarscarf - Hope Kate Ribbon Red



SAGUHATI
Skin Care Product 

Bagi berlaku adil, Pemenang akan dipilih secara Top Referral & Lucky Draw

Wish u all the best!

Bella Ammara

UNTUK YANG BELUM TAHU
BOLEH FOLLOW INSTAGRAM BELLAAMMARA
BOLEH LIKE PAGE DI FACEBOOK BELLAMMARA


Most awaited collection from Bella Ammara - B'Belle Instant Shawl.
Bakal menemui anda dalam masa terdekat ini dengan warna-warna baru besertakan kotak esklusif. #BBelleInstantShawl #InstantShawl #2016No1InstantShawl #WEBA2016 

December lepas, dalam sejarah Bella Ammara 5,000 pcs B'Belle Instant Shawl sold out dalam masa 48 jam sahaja. Anda rasa anda mampu milikinya kali ini dan berpeluang memenangi RM100,000 cash dan berpeluang mengikat kontrak CEO bersama Bella Ammara Holdings yang dibimbing khas oleh big boss kami @khalifsamsudin? Nantikan bersama 😘 - BellaAmmara



koleksi lama tahun 2015 yang laris habis
dan akan RESTOK dalam masa terdekat ini

B'Belle #InstantShawl dari Bella Ammara merupakan 'first edition' instant shawl dari kami yang diperbuat khas menggunakan super high quality imported Korean Shiffon dan dihiasi indah dengan BA plate berwarna emas. 
                             

didatangkan dengan kotak yang sangat istimewa lagi ekslusif



          saya adalah orang yang paling tak sabar nak tunggu siapa nak kirim boleh pm or whatsapp 

0133759510

nak tengok antara koleksi dari shawl dari BellaAmmara? Stalk my Instagram





Hello Kitty Gourmet Cafe Review

If u are at the Sunway Pyramis Shopping Centre. Coach outlet area. There is a exit door to the outside lane (Orange Area).. get into that line and turn to the right, you will see the big signage of the cute Hello Kitty faces welcoming to you.

Before you enter,

The staff will ask you: would you like to have lunch or dessert? (cake and tea).

 For lunch, they will lead you to the upper level. 


We choose to have just dessert, so we are seated at the corner end sofa area on the ground floor

kerusi dia.. comel betul.. cushion cam ni mana nak beli ye? rasa kat ike tak de jual.. ade budak taknak duduk diam pula.. geramnya mi mi.. agaknya dia pun geram dengan cafe yang comel ni..

hello kitty decorative cake 

for dessert, cuba la nak makan benda alah yang dipanggil 'smoke salmon' ni.. comel dah decorative dia.. bentuk ribbon.. tapi tak sangka gini rupanya.. sayur potong dadu guna slap chop aganya pastu salmon tu polong slice halus sikit and gulung-gulung jadi rupa bunga.. alahh... serupo maknan kucing dah (icon pfftt)


zoom ciked kasi clear

the rest.. tengok gamber je ye.. sebab tempat ni memang sesuai untuk kaki selfie


Cake & Coffee (Downstair) view :











Dining (Upstair) view :





Till we come again!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank