Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Jalan-jalan Ipoh & Penang

Well, actually unplanned holiday cuti 5 hari masa kristmas & new year rasanya hari tu.. ayah afeef la kata kejap nak pergi, kejap tak.. kejap nak ikut, family dia hantar acu afeef balik Penang.. Tak faham.. last minit pulak on! So, kalau da kata unplanned mesti unprepared holiday.. amik kau.. jalan mana yang termampu.. gamble je.. 2 night je stay..


night 1 stay dekat area bukit gambang... sebab nak pergi Gambang water park keesokkan paginya.. afeef with kakak yaya, cousin sebelah ayah.. tapi tak jadi nak pergi water park tu sebab hujang sepanjang masa.. sangat kasihan pada baby.. 



pagi-pagi after breakfast ambik angin kat balcony sambil bergambar

right after that, shoot ke Penang and sepanjang ke Penang, ini je pemandangn yang ada...

boring... mujur ada benda untuk hilangkan boring afeef ni..


berehat sebentar ke rnr.. punoh ootd mak..



Sesampai ke Penang, jenuh cari hotel semua full book.. memang padan muka untuk orang yang unplanned holiday ni.. but nasib kitorang baik sebab at last jumpa homestay yang ala hotel dalam tu.. full aircond.. seronok betul..


Scenery luar tingkap menghadap construction yang tak siap lagi and bawah tu ada swimming pool.. best !


Jalan ni seronok sebab nak bagi anak enjoy je.. Tapi nk juga keluar cari tempat yang menarik, tengok tu.. suka betul anak-anak main air.. yang ni kita pegi kat pusat aquatik Setia, Penang... gedik sangat sebab nak mandi indoor je.. taknak kat luar, nanti sunburn.. amboi demand betul..










 cantik & comel sangat pool ni, macam di alam fantasi.. zeera in wonderland.. weeehuuu


ni pulak pool dekat homestay..


ok acu.. nanti kita hantar acu balik Matrik ye..


adik baby pun nak swim.. ramai malu-malu nak bergmbar

balik, mandi rehat lepas hantar acu, kita penuhnya perut pulak..


sedap! next time boleh la datang lagi ye.. kita plan aktiviti betul-betul.. yang best punye..

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank