Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Wednesday, November 30, 2011

Food Selection

As for today, im gonna talk about food. Everyone know that! and everyone love it!
Im having..erhh..ermm.. *sore eyes 5 day MC style* great eating habits! for those yang takde idea nak makan ape? makan kt mane? lets get some ideas here! Enjoice the pix~


Grilles chicken with peri-peei (spicy) sauces only available at Nando's this is customize design by zeera... takde keje & agak kreatif bertempat budak nih lepak during the cha cha time~

Next my second favorite selection, Ayam Penyet Wong Solo ... the nearest kt Seksyen 7, Shah Alam je.. ni favret place during lunch time.. Ayam and sambal cili dia memang sedap also pedas menyengat.. hehe.. nice to have a meal here, sebab kedai ni islamic + jawa indonesian style... staff dia sume menutup aurat dengan sempurna. So, inshaallah memang tak jumpa la cipisan cebisan rambut ataupun menu-menu pelik yang lain.. (ape dah aku merapik oooi)

Kite move ke Swedish style pulak, this is the most famous menu at Ikea Damansara yang semuaorang dah tau... Meatballs, gravy dia tu yang membuatkan dia lebih sedap.. siap letak flag lagi! Macam kitorang, tak suka cicah jam strawberry tu... tak shedap!



Nak kelainan sikit, boleh la try Fish and Chip garlic flavor dekat Manhantan Fish Market pulak..
Rasa dia ok sangat and dia memang most suitable for people yang tak makan pedas...


Ok, ni pulak untnk orang yang tahan lapar or sangat kebuluq dari pagi sampai ke petang tak makan.. atau yang berselera gajah, leh terus makan stimboot yang boleh buat uols kenyang sangat or makan sampai muntah lol. Sekali bayar makan la kat situ smpi tak muat tong perut nak sumbat.. hehe..

Food selection of the day.. they serve over 120+ item during lunch & 130+ (dinner) banyak gile menu kan? most important sume boleh refil banyak kali including drinks & ice cream.

girls dalam pic ni memang sangat berselera~

So far Seoul Garden Cafe ni tak banyak lagi outlet, most fames kt One Utama but now ada tempat yang lagi dekat and kurang sesak kalau nak pergi, Setia City Mall @ Setia Alam is a nice place to try.. dekat gila dengan rumah kot.. Haha.. Enjoy dont forget, bring along your camera to capture the moment..wink..*_*

Tolak nasi tolak ayam, lets have pizza pulak from Pizza Hut, set ni boleh mkn 3 hingga 4 orang sekali. Nak murah?? Ask for Sensasi Delight pleaseeee! & share with kengkawan~


Still in bigger taste? ok yang ni sesuai lepak makan after kerja or santai-santai time.. Why? because food serve dalam big portion. Air dah mcm dalam jug nak minum besar gile. Sebab tu kena ada banyak masa nak lepak & menikmati makan tu.. Makan slow-slow & lower your level of kegelojohan untuk dapatkan nikmat makan tu.. penting! Leh share for 2 or 3 pax jugak.. Nama gerai diberi, William's Corners located at Kelana Jaya.

Spaghett meatball carbonara, memang big plate untuk 2 orang makan.. advise untuk makan reramai. Makan kat sini nak kena share-share makanan.. at least sume orang boleh rasa each menu... good kan? ada lagi 2 menu ni tak dapat nak uplod sebab lupa nak capture (tu la, ingat nak makan je..) food kat sini boleh bagi rate 5*

Last but not least dalam posting ni., sentapan during dinner time.. KL Burger Bakar tapi takde la smpai ke KL nak makannye.. ada branch dekat Setia Alam (gerai kawan sekolah saya) leh try dekat Bandar Setia Alam depan Setia Oasis Cafe.. ada stall mini depan tu..cute jek~

*telur cair di hujung tanduk.. muahahaha.. shedapp gila..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank