Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Friday, March 29, 2013

The Street Cafe

Annyeonghaseyo..
kalau da sebut korean food, compulsory menu dia of course kena ada toboki, raboki, kimbab, bibimbab & bulgogi  haa.. bulgogi ni febret Fatin Liyana (knp asyik mention nama dia je..ishhh)..rase nak tolak semua tu sbb takut pulop perut tak serasi..tp, belum cuba belum tahu, ye dak..acah2 rase kengkwan punye bole lah..kn fwen? sharing is caring rite...mihihiii

gang kami ber7 tp xcukup corum, ber5 je kali ni.. lg sorg tukang amik gambar..setibanya di tempat kejadian...ok, sy bukan pakai uniform Maybank ye kwn2.. sama tapi tak serupa gittew..

tempat pilihan kami... *cafe ni punya lighting sgt la lomantic.. nk bergambar pun..alahai..kegelapan melanda..seswai utk dating2.. ok...tak mo sembang banyak2..kite tgk je ape yg menarik..hr tu pernah masuk cite jalan2 cari makan..host mase tu si Iqram Dinzly

*buku menu 
meh kite tunjuk food & name die utk korg yg tak brape nk tau.. hehehe...hope lepas ni korang semua paham term2 makanan korea!

ok, our food selection.. 



yg ni adalah street cafe punye tobokki di order oleh syarq june (pergh..nama tuan bdn pun nk kpop jgak)

ni dia... bibimbap! cik shamsiah punye(lompat2 teruja nak makan)

kawan kite, Safra punye..ramen on firee!!
ok, this is mine! ramen bulgogi... (hoye3x..mkn smbil tekinja2)
dah makan sedap pulak, rase tak nk bagi kwn2 lain rase..

my tuna & mayo kimbab (wrap with the seaweed) for take away...hee..tamak kn? kali ni tak de nk ber samgyupsal sgt sbb tak de salad..huhuhukk.. served with kimchi.. otak dia sape la nk makan...pedas gile.. jd hiasan je la kt situ.. selain tu, most of their food mesti letak seaweed.. me loike sgtt! fyi, korean food ni mostly pedas tw..kalau xthn pedas sila order air 2 balang ok!

favourite drink.. Bubble tea... mcm2 flavor ada..ckp je nk ape.. choc, yam, honeydew, strawberry, vanilla, ice blend pon ade.. rase cm order air kt CoolBlog plak..

dessert of the day *korean ice kacang..
yg specialnya.. bulat2 merah is kepalan from watermelon.. pastu dia letak baby pop passion jelly (meletop2 di dlm mulut..best gile), tambah lg dgn oreo, chocolate chip, icecream... mmg sgt heaven ~

aksi makan yg bukan main hepi kepalang...
balik umh timbang naik o.5 kilo nanges .. mengada betol!

they allowed us to take photo in vain + props. provided!


ok, perut dah kenyang sgt senang hati ye uollss..
serabutkan wall dia dengan sticky notes... pasangan becinta boleh luahkan pd wall street cafe ni.. nk fames jual no telepon pon buley.. kut2 ada mamat korea kenan nk masuk minang..ecehh..


 mummeh..mummeyh cool... oopsss gegirl cool la..


3 segorges..bukan stooges ok.. with dila & blogger s.y.a.r.q


tinggalkan jejak sebelum balik... kpop, we love u.. jumpa lagi next gaji ok! muahahaha...


penyeri bangunan...ada butik baju atas ni..nk shopping..tp malas acaner tu??
last but not least...

tengok ni... dia bg souvenir .. Hello Kitty candies.. dia bg sikit je.. tp i tamak g kaut segenggam, masuk beg..kaut segenggam lg, masuk beg lg.. haha.. geram punya pasal.. nasib la.. sape suh letak.. i dah la batak.. nasib cashier kpop tu baik hati..tibe nk bayar dia bagi diskaun lg.. sbb ingt kitorang student.. tp mmg pon...ihik!


next JJCM (ceehh) sy ad voucher dessert @ Pavilion
sape nk join makan leh pm sy =)

- Love, XoXo

Tuesday, March 26, 2013

My Makeup Routine

Kisah rutin mekap saya :

Ok..bagun pagi, gosok gg, cuci muka dan mandi.. (sila nyanyikan seperti lagu iklan Kodomo Lion)
bukan takat cuci muka sahaja taw.. ada cara yg betul..untuk waktu pagi, se-eloknya cuci muka dengan air sejuk, Kenapa? ye la.. nk bagi muka segar dan cergas taw.. korang ni mood bagun pagi mesti feeling malas2 nak bagun & bersiap-siap pergi  kerja/kelas kan? kalau jam loceng dah bunyi..mesti nak snooze or silent kan? biase lah tu..then, bila dah dapat kan muka segar baru la semangat nak bersiap kan?

Bg kes orang perempuan pulak.. msti lah nak make up sikit especially bila keluar rumah.
(Make up light je, tak perlu la hari2 nak over kan? lagipun, too excess of makeup could harm your skin if tak de perfect protection).. kena bagi nampak berseri sikit muka..baru la rasa confident tu datang..iya ke tidak? for me, make up yang i guna adalah sangat simple, mudah & im lovin it!

3 barang sahaja yang penting..  Heyy, Sikit sangat tu kan? Sebab apa? sebab...
1st : bangun tido tak berapa nak awal ;
2nd : masa nak bersiap2 ke office yang sangat limited ;
3rd : nak nampak natural look sahaja.

Pixy UV Whitening Two Way Cake , Elianto Eye-liner Pencil & Blusher from MAC.. 
(makeup org miskin, sikit je  T_T ..)


#STEPS 

1) Natural Whitening Powder membuatkan kulit muka tampak lebih putih dan cerah, melindung kulit terutamanya dari sinar matahari sebab ia mengandungi Vitamin C dan SPF 15 dan juga Squalane Oil untuk melindungi kulit kering. Tahan lama & sangat mudah digunakan. Tepek2 kt muka jer.. suka pakai brush sbb lebih rata, smooth & soft je..


2) Elianto Eye-liner Pencil yang Long lasting & smooth bila digunakan. Eye-liner untuk hasil nmpak menyerlah pada muka..Dapat la sikit efek cantik pada wajah. Bercelak itu kan sunnah =)


3) Last but not least, Blusher untuk melengkapkan lagi penampilan. I sapu sikit sahaja supaya tak de la muka nampak pucat juga tampak effek persis ya Humaira (kemerah-merahan)


 ok dah siap make up routine yang sangat simple! senang & ringkas.. 1st look memang tak nampak macam pakai makeup, sebab light je..cuma cela-cela dan noda-noda yang tidak bermaya tu boleh cover sikit  

Lipstik? tak berapa nk guna sebab bibir kering..pakai Vasselin je makanya.. hmmm..lepas ni ingat nk rembat makeup by FCC (Farmasi Colour Cosmetic) pulak *_
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

dah siap! macam ni hari-hari baru la semangat sikit.. jom kite menjongkit.. ^_^ pakai munge sket macam anak dara zaman doulu2 tapi dah dimodenkan sekarang ni.. pin kan aje!



- Love, XoXo

Monday, March 25, 2013

Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!



1st of all, baca dulu review or info regarding this contest, taken from 

***********************************************************************************
Assalamualaikum semua!
Alhamdulillah. Kami ada berita gembira nak beritahu. Kami akan buat special GIVEAWAY!
Giveaway ni dibuat sempena 3 tahun usia chantekdress, pada 15 March 2013 ini.
Kami akan buat giveaway 
Ok jom tengok 
Syarat syarat penyertaan.

1. Like facebook chantekdress (LINK FB CHANTEKDRESS)
2. Peserta hanya boleh menyertai salah satu sahaja, samaada melalui Facebook, atau melalui blog.
Bagaimana nak menyertainya?

Kategori Blog


1. Mula - mula, letak banner chantekdress di blog masing-masing. Make sure ada link ke blog chantekdress ya.
2. Buat satu entry bertajuk "Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!"
3. Dalam entry tu, mula-mula copylah semua syarat penyertaan, banner, hadiah, info. Kemudian, story lah apa-apa tentang chantekdress. Sekiranya anda pernah membeli baju dari chantekdress, letakkan sekali gambar anda memakai baju tersebut dan itu akan dikira sebagai BONUS!
4. Selepas itu, hantarkan link blog (link entry GA) anda melalui email,chantekdress@gmail.com atau boleh comment pada link ini. Tetapi saya nasihatkan anda email sebab saya nak tahu butir-butir peribadi seperti nama dan phone number.  Sekiranya tiada butir peribadi, penyertaan anda akan terbatal.

Kategori Facebook

1. Post satu status bertajuk "Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!", disertakan dengan gambar dan link blog chantekdress (http://chantekdress.blogspot.com/)
2. Dalam status tu, mula-mula copylah semua syarat penyertaan, banner, hadiah, info. Kemudian, story lah apa-apa tentang chantekdress. Sekiranya anda pernah membeli baju dari chantekdress, letakkan sekali gambar anda memakai baju tersebut dan itu akan dikira sebagai BONUS!
4. Selepas itu, copy atau printscreen status yang anda buat, dan hantarkan gambar print screen melalui email, chantekdress@gmail.com  . Sila sertakan butir peribadi anda. Sekiranya tiada butir peribadi, penyertaan anda akan terbatal.

Berikut ialah contoh print screen yang kami mahukan


Hadiah - Hadiah

Ok, kami akan berikan hadiah mengikut kategori. 
Hadiah untuk kategori blog
1. Tempat pertama - Dress bernilai RM85, fashion belt, Key Chain, satu hadiah misteri
2. Tempat kedua - Dress bernilai RM85 dan fashion belt
3. Tempat Ketiga - Dress bernilai RM60 dan fashion belt
4. Tempat keempat - Dress bernilai RM50
5. Tempat kelima - Fashion belt dan keychain
Hadiah untuk kategori facebook
1. Tempat pertama - Dress bernilai RM85 and fashion belt
2. Tempat kedua - Dress bernilai RM60
3. Tempat Ketiga - Dress bernilai RM50
4. Tempat keempat - Fashion belt dan keychain
5. Tempat kelima - Fashion belt
Tahukah anda, kenapa untuk kategori facebook, hadiahnya agak berbeza dengan kategori blog? 
Sebabnya, tidak semua orang boleh lihat status yang anda postkan.. Jadi, hadiah pun limited la.. hehe.
Hadiah mungkin akan ditambah dan diupdate dari masa ke semasa.


Bagaimana pemenang dipilih??

1. Pemenang dipilih berdasarkan entry yang menarik dan cabutan bertuah, juga top referring URL! 
Senangkan nak join GA ni?? Apa lagi, jom lah join!! :)

Bila start GA dan tamat GA??


Tarikh mula pada 11 March 2013 dan akan berakhir pada 1 April 2013..
Cepat- cepat siapa nak hadiah cepat hantar sekarang...

***********************************************************************************
story about chantekdress 


Saya belum pernah lagi beli ape2 from chantekdress. Tapi setelah saya review & orang kata window shopping dulu.. tiba2 tertarik pula dengan baju2 dia : sangat cantik, harga berpatutan, up-to-date fashion & yg paling penting ia mengekalkan gaya muslimah.. confirm gaji nanti saya beli.. tapi mcm tak sempat pula nak attach skali gambar saya dengan baju chantekdress sebab GA nak habis tak lama lg.. (*sedih sikit tak dapat bonus mark


Kepada penggemar fesyen & blogger di luar sana mari sama2 join GA ini.. cepat, nak tarikh tutup dah.. disamping tu, like skali facebook chantekdress untuk info terkini.. 


Untuk makluman, mereka tengah buat sale! Jum Shopping! 


- Love, XoXo

Saturday, March 23, 2013

Jawatan Kosong Kerajaan

ohooooohoi.. orang2 kampung..nk heboh2 ni.. 

SPN (Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri )Selangor ada buka jawatan kosong (Tetap)..
priority pd anak kelahiran selangor @ ibu/ayah lahir di selangor.. klu bukan dr selangor pun boleh apply, tp bersyarat lah.. dia telah menetap / bermastautin di negeri selangor selama 15thn & mendapat perakuan dr tok penghulu.. so, cecepat la apply & grab vacancy nih.. doa2 la mudah2an dpt.. tahun ni KGT 2x oiii... hahaha (tetibe ada ayat pembakar semangat, yg xde kena mengena) mai tgk iklan ini.. 

*click to enlarge

application on9 shj.. gov da move foward skg ni..xde lg isi2 form..
how to apply? ----> register on http://spn.selangor.gov.my/v5/


after complete application, apa anda patut buat?
dicetak dan dikemukakan permohonan kepada Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Selangor berserta dengan dokumen-dokumen sokongan seperti sekeping gambar ukuran paspot, salinan kad pengenalan pemohon, ibu dan bapa serta sijil lahir, sijil-sijil persekolahan dan lain-lain dokumen yang berkaitan..

so, cecepat tw apply... not much day left...

closing date on : 29 Mac 2013



- Love, XoXo

Wednesday, March 20, 2013

Braces Story


al-kisah seorg yg bergigi jarang-jarang dibawah & kedudukan rahang atas & bawah yang tak align dgn serasi bersamanya, maka terpaksa la menggigihkan diri berjumpa doc gigi
 (ada je yg tak kena..asik-asik jmpe doctor..asik-asik jmpe doctor..ishh..)

disebabkan bnyk tmpt survey harga.. semua caj beribu-ribu riban (bukan tak mampu, tapi jimat)
maka ke obsesan nak buat braces dengan kadar segera terpaksa di-slow mode kan..at last pergi kt gomen.. free.. ( sebab i pakai GL) klu takde GL pon still murah total dlm RM500+ je.. cumanya.. waiting list yg sgttt lama.. maybe 6 bulan..1 tahun ..2 tahun.. tunggu je la bila dipanggil ya..

appointment card yg sgt lusuh.. mula register dr thn 2009 tak sudah-sudah sampai sekarang.. 
kalau waiting list dalam 2 tahun+treatment expected 5 tahun, total bpe tahun lamanya agak-agak nak tunggu?? tapi tak kesah pon... lama mcm mne pon.. i dah jatuh cinta pakai braces ni.. nmpk suwit-suwit ja.. selain orang selalu bagi perhatian kt gigi ini..mihiimihiii..

Tips:


1) Kena rajin checkup
bila da pakai braces, 1st thing 1st yg kna alert is kesihatan gigi, kalau dulu memang takde nye nak jumpa doctor.. now da pakai braces, atleast 2 kali setahun kena buat scaling+polish gigi tu supaya sentiasa sihat dan bersih.. bayangkan uolss dah penat-penat buat braces pastu gigi rosak..tak ke kamu rasa itu adalah satu benda yg sia-sia yg telah anda buat & takde makna semuanya itu...

2) Jaga Makan
elakkan makan benda terlalu keras, panas & sejuk tw!.. dlu pna dgr cerita ada org makan ketam, die geget kulit tu smpi patah gg.. adoii.. ganas nya la kn? pakai braces pn cmtu... behave la kalau nk melantak skali pun.. jgn smpi gg, mulut or gusi injured.. 1 hal plak nk jaga bila luka.. makanan terlalu panas/sejuk pun kena elakkan, from my observation terasa mcm makin sensitip gusi ni.. makin mnjadi2 manja dia..layan kn je la ye..


3) Jaga Kebersihan
make sure setiap kali lepas makan cuci or gosok gg tu.. bakteria or sisa makanan sng sgt nk lekat2 kt celah2 besi tw.. rimas tw x? rimas.. sgtt! kena sentiasa bw toothbrush & paste..dan juga interdental brush.. yg hujung halus n kecik tu.. klu mls nk beli, pakai cungkil gg je sng! tgk ni --->
sentiasa ada dimana2... ubt gg subsidi... sape nk boleh pm sy




KlinikPergigian.gov


scary x die pnye pliers ...bermacam2 jenis n size.. ada sesape takut ke??
ni la tmpt yg i lawat sentiasa.. utk chek-up, tukar band, bracket, wire ke..but for scaling+polish buat kt private.. sbb cpt & sng xperlu nk appoinment, walk-in diterima bila2 masa..


klinik kesihatan gov skg dah cantik.. facilities semua dah moden n baru.. doc n misi je xmoden..muke nk garang je manjang (*tp xsemua mcm tu tw).. my fav color for elastic band of course la pink..klu xde purple..xpun grey..hehe.. jgn amik putih, sbb cpt kotor


Diagnose :

1 thing u should bare in mind, guna braces ni sng sgt kna ulcer...& bila kena of coz la sakit yg amat kn? nk mkn sssh, nk minum ssh..ape pun ssh.. nk ubt pun ssh sbb mostly ubt ulcer ni dlm bentuk gel, rasa dia sakit n pedih amat..sape pna kena mst stuju ngn sy..hee.. nk suggest ubt yg sy guna adalah 'watermelon frost'..frost dimulut, tidak di tgn (nada lagu choc. m&m)


berbentuk powder : sejuk, nyaman & dingin sentiasa juga x memedihkan mulut..hee
bwh ni adalah cnth pack kecil RM1++ mugha jo.. cukup bnyk..pakai setahun xhbs..
(boleh didapati difarmasi juga..ngee..muke farmasi i nih...)


selain itu, sy juga kerap mengalami mulut pecah2.. ni myb disebabkan kekeringan melampau..so bibir akan kering & merekah2...bile jd mcm tu suke nau lah kopek.. gatal betul tgn ni.. sbb tu jd luka2 spt didera oleh suami dlm drama tv swasta...muahahaha.. cara nk elakkan or merawat nya.. bnyk kan lah minum air masak & sapu sekali Vasselin.. murah je & sugguh berkesan.. 1hr leh nmpk kesan.. wah..bkn main promote xberbayar ye..

specialist dentist : this case is very challenging ah, because her lower jaw is too small

dentis : owh.. really huh?

me (dlm hati) : hah?? hehe.. gov specialist only can handle this for free..
                               if private, it will cost me more 

iklan: Dara.com edisi April 2013 section Kecantikan yaw!


get a copy for u today.. ok, sekian sy yg dpt sy tulis takat ni..lunch time yg ada ni nk tito sat la..jmput kawan2 follow blog sy ye..ewahh (sgt poyo)..eh, jmput juga baca entry yg lain2 tw..


- Love, XoXo

Tuesday, March 19, 2013

Kenapa Blog Aku Patut Dipromote

kwn2 semua jum join segmen by Mas Erma Azni
click pada gmbr dibawah...

  • Hadiah yg bakal disediakan oleh tuan tanah ialah:

    1. Hadiah pertama ialah topup RM10 dan free cursor berserta promote selama sebulan.
    2. Tempat ke-2: 1 blog diberi free cursor and blog dipromote dua minggu.
    3. Tempat ke-3: 2 blog akan dipromote dlm blog Mas selama seminggu

        Kenapa Blog Aku Patut Dipromote?

        rase cm pofoyofo je... nk kate blog i best sgt tu xde lah..
        tp  i suke sharing photo2 yg cam best (konon), tempat yg menarik & makanan.. 
        hehe..sbb i suke semua itu..muahhaha... mai join skali.. xrugi ape pun..
        nk letak banner sndri skali la..tak kire..



        - Love, XoXo

        Saturday, March 16, 2013

        Jerawat, Acne, Pimples Heals!

        Hello, entry ini untuk anda.. anda & anda yang mempunyai masaalah kulit muka berjerawat..
        ishh...isshh.. kesian kan? kalau nak tau, dulu i pun ada acute acne skin problem.. wahhh..teruk beno kan bunyi nyer..memang sangat teruk... sampai tak sanggup nak lihat muka sendiri dalam cermin.. rasa macam sangat down.. bukan down to earth lagi.. into the earth sampai emotion disturb tu.. of course sedih yang amat sangat..kenapa kah.. & mengapa kah dengan tiba-tiba sebegini.. aku pun tak tahu... virus apakah yang datang menyerang kulit ini.. iskh..iskh...

        lama juga & banyak tempat i pergi buat treatment... ada sampi satu tahap tu tak keluar rumah, tak mao pegi mane-mana.. tak nak jumpe sesiape.. sebab malu.. bukan ape.. bila keluar, selisih dengan orang sana sini.. feel like diri ini sentiase diperhati orang.. 

        Dalam hati macam dengar orang-orang berkat-kata:

        'euu nape muka dia, banyak merah-merah' 
        'eee..banyak nye jerawat kat muka dia' 
        'teruknye muka dia..membiak-biak jerawat tu' 
        sadis sket.. 'kesiannya muka dia..' 
        bisikan-bisikan begini la yang menurunkan semangat & jiwa.. 

        pernah juga ada suara-suara sumbang yang mengata i dulu.. muka buruk la.. tak laa lah.. hape lah..  tapi, ada aku kesah?? i pendam je dalam hati.. seburuk-buruk mana kau mengeji.. seburuk tu lah Allah akan balas nanti.. ingat tu.. i takl pernah nak cari pasal dengan sesiape.. sedey... uhuuk!

        bukan takat tu je.. macam-macam usaha & ikhtiar yg i buat... mase cont. study dulu la bermula kisah pimples ni... baru la teringat skg..duit Ptptn hbs kemana.. haha..bile pimples menyerang, 1st come in mind msti nk buat facial..  typical solution! dgn harapan lepas buat facial, pimples dibuang, maka akan licin la kulit muka seperti sedia kala.. ok, dulu pernah try Reena's Cosmetic, D'Putih, Natasha, Thalgo, & lain-lain (tak ingat dah) paling worst, amik package kt Res'skin (adik beradik New York Skin) treatment plus product je dah beribu and benda-benda sebegini memerlukan maintainance yg tinggi because once u stop nanti bertubi-tubi jerawat dtg balik.. i dont give a damn on these salons product or skin care treatment package.. orang kata, kalau kite tak cuba..belum tentu lagi tahu kesannya kan? now, memang u'll get rid of my life forever... 

        ok dipendekkan cerita, at last sy dpt solution terbaik, which best friend i recommend, sebab dia pn ada masalah yg sama & bila dia pegi  jumpa pakar, dpt kn consultation from Skin Specialist.. mmg berkesan... rupanya  Doktor & Saloon meraka adalah musuh.. org yg bertauliah shj actually can give treatment & medicine... pimples tak boleh dipicit-picit.. facial is not right.. bla.. bla.. & bla... banyak lagi beliau komen berfakta...understood..now, i banned saloon ok!


        Ni la tmpt yg i pegi only have 1 skin specialist here : Dr. Noraziah beliau sgt baik & peramah..
        suka dgr dia beri consultation sgt bagus, jelas n bernas explanation beliau..  i sarankan agar uolss yg mempunyai any skin problem pergi sndiri for know more.. i x boleh nk explain sesuka hati..slh fakta boleh didakwa..teett! 

        Highlight here, * effect depends on the individuals...
        tak boleh nak samakan dengan i, or blame i when it didn't works, this is just suggestion... different people hv different skin type & the Dr. would advise u different medicine & treatment tw..! within the treatment period, the Dr. also give some medicine for healing so that lebih berkesan rawatan tu.. Ingat! taking medicine atas saranan Dr. sahaja , tak boleh suke-suka tau...



        Now, continuously use these 2 product as the Dr. recommended... tak perlu mkn ubat dah.. mmg sgt bagus dan serasi with my skin.. also available @ Guardian or Watson Pharmacy Stores.

        1) Cetaphil Cleanser for all Skin type
        2) Benzec AC5 (for pimples)


        Hey model kotex,  ingat u santekk?? pendek ja.. (gaya bawa beg plastik maacm handbag mahal) tak bole blah kau zeera...hashtag Ini Semua Poyo.. So, hasilnya sekarang, keluar tak pakai makeup pon rilek je... takde la perfect pon.. karat jugak sikit-sikit. By the way, suke pergi Watson sbb sejuk and beraircond disamping dpt berjumpa ngn si katik ni..mihiihihii..

        Ok dah, jgn nk merapu bnyk sgt... duty to do laundry awaits... berbakul-bakul baju eh.. wabbit pon tak boie makon loie...  tak de bibik or kuli nak tolong buat ye kak ^_^  huuwaa... nanges la cmni.. baru le nak layan belog.


        - Love, XoXo

        Friday, March 15, 2013

        Beauty with Brain by zeeralily

        fahami makna tajuk tersebut diatas : cantik dengan otak. bukan cantik kepala otak kau ye..
        menjak semenjak kena sekolah balik ngn cikgu bahase melayu kt opis, jiwa kadang kala tersentap juga lah.. i masih cuba utk menggunakan bahasa melayu dengan betul, namun apakan daya kerana ilmu bahasa melayu tu takat spm je.. so, dont blame on me hokay... *owhh..kenapa i rasakan my ayat BM sunggoh teruk! minta maaf cikgu BM, during my primary & secondary school dulu..sy tidak memanfaatkn ilmu yg anda beri sebaiknya.. krn pada masa itu mungkin sy masih muda remaja, jiwa hanya ingin kn keseronokan, main & makan tanpa menumpukan sepenuhkan perhatian pd pelajaran.. maaf kn sy..maaf kn sy...

        Beauty with brain.. im stressing out the point of education especially for women :
        Al Mujahid As Syeikh Mustafa Masyur pernah menyebut
        "Tarbiyyah (pendidikan) bukan segalanya-galanya,
        tetapi segala-galanya hanya dapat diraih dengan Tarbiyyah."

        Blogging is not only to interprets ur feelings, emotion or thought. Its ur knowledge throughout ur life & experience.. Bukan tgk org buat blog, uplod2 gamba kite pon nk buat jugak la..suke2 ikut.. motip?? kena ada idea dlu beb baru boleh terus menulis & menulis & menulis dgn penuh bermakna... iye dak? kalau xsetuju ngn pendapat sy sila abaikan.. mihihiii..

        throw-away in your mind that - '' wanita tidak perlu belajar tinggi2, sbb kebanyakan akan jadi suri rumah'' But remember, pasti berbeza cara dan kualiti, seorang ibu yang tinggi pelajaranya dengan yg sebaliknya, yg mana akan melahirkan insan yg berguna? am i right? think!

        ok, rase dah banyak benda bebel ni, skng nk introduce u.. antara blogger2 terkenal yg sentiasa jd idola (bukan pujaan mcm retis ya) but as sumber inspirasi to be more success & motivate diri ini in future.. sebahagian mereka2 ni lebih muda usia (tp ada juga yg sebaya ya) but they'll prove that brain symbolizes true beauty internal and externally 

        *sungguh bertuah mereka ini, bkn shj dikurniakan rupa yg cantik tetapi pandai juga..


        tak perlu nk introduce sgt sbb semua org dah tau dak ni fames gile.
        Bakal Doktor ni dulu lepas SPM start belaja kt Matrix after tu dapat further Twinning Program Unpad-UKM. Unpad dekat Bandung. Blog beliau berkisah masa zaman belaja nk jd Doktor masa kt Bandung tu... heaven gile dia study kt sana.. lg2 dpt belaja kt syurga membeli belah baju & kain2... muahaha...
        As for now, beliau sedang menjalani latihan clinical di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) di bawah ijazah perubatan. In Sha Allah, shes Doctor to be on 2014.


        photo with the loves one.. dulu bf dia now da jd husband..
        As u know as peliks.blogspot, most famous Vlogger, dia lah orang nya...after SPM, studied to Matrix Gambang, Pahang then persuing to UTP (Universiti Teknologi Petronas).Shes graduated with a Chemical Engineering - Petroleum Major Degree  


        bile tersenyum ada iras2 sket Lisa Surihani.. akk ni model utk e-Dast boutique
        Bachelor Degree Holder, graduated from Universiti Malaya. Kak ain.. shes married with one cute daughter.. kalau bace entry2 dlm blog beliau mmg sgt bermanfaat... as a mother, beliau bnyk berkongsi ilmu mengenai kisah2 rumah tangga, anak : penjagaan, penyusuan, tips dr kehamilan, berpantang dan kelahiran... sgt bagus sbg panduan utk newly wed & org2 muda mcm sy *mata ke atas... good job kak ain.. i really love reading ur entry.. (sgt jatuh cinta) best part of her, she had a same interest with me "Hello Kitty".. muaaah3x.. syg akk!


        si Cilik molek ini adalah bakal graduan dari KUIS (Kolej Islam Antarabangsa)
        by taking Bachelor of Islamic Finance skg adalah saat2 akhir pengajian.. mari kite doakan yg terbaik utk beliau... semoga berkonvo dgn jaya nya nnt.. Yuyu tgh berdarah manis & hope juga cecepat naik pelamin ye.. tak sabar nk tgk... 0_O orang nya comei saja... dia pun minat sama mcm kite & kak Ain td.. hello kitty.. buat kamu berdua kesayangan, nnt sy nk bg hello kitty gift tw... =)

        kredit to blog mereka atas gmbr mereka sndiri, kecuali yg ni..

        *sesi bertemu dgn Kak ain & Yuyu (tp xsmpt nk bergambar bersama, sbb bz)


        *both sgt comel & cantik in real

        Hanis Zalikha


        ok, last but not least, retis dah die ni... fuyooo.. pewwitt... nk sign sket keknis..
        beliau telah berjaya menggenggam segulung Diploma dalam bidang Pengurusan Perniagaan (DBS) pada majlis Konvokesyen ke-76 Universiti Teknologi Mara (UiTM) sekaligus berjaya merangkul Anugerah Naib Canselor dengan Purata Nilai Gred Kumulatif (PNGK) 3.90 whoaaaa..hebak..hebak..selempang Pink tu xsemua org blh dpt tw..

        last but not least,
        interprame dlm blog sndiri..(nk jugak) hee.. tp x termasuk lah dlm senarai Inspiration blogger tu ya adik2..


        Istiadat Konvokesyen ke-77 UiTM.. setelah 3 tahun setengah pengajian, akhirnya berjaya juga mengenggam Ijazah (even scroll tu msih tersimpan rapi dlm bilik). Im graduated in Bachelor (hons) Finance... bnyk kisah dan cabarannya especially futhuring studies in part time.. ape pun kita nk lakukan, perancang yg baik adalah sgt penting... terutamanya dr segi masa, wang dan tenaga... so, i hv to do it part time sbb xnk susah kn parent keluar blanja bnyk2 & susah kn diri sndri utk menaggung hutang PTPTpu dimasa akn dtg..wehee.. *_*

        actually, ada ramai lg graduan di luar sana, tp kt sini sy ambil sample sikit je la..
        kalau x mau jenuh nk buat list.. dah mcm nk buku kan senarai graduan pulak kn?
        hee..hee.. peace ~


        - Love, XoXo
        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

        Hello Kitty Bank