Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Monday, May 27, 2013

Pemenang Giveaway

hello lovelies......

frankly speaking, i pon x sedar bile GA ni on...

tw2 dah habis & contestant pm tuntut hadiah..
kalau taw awl2 boleh war2 kn pd uols semua utk join juga..
but Alhamdulillah.. sgt ramai yg join hampir 130 blogger.. 
tq..tq..tq so much for ur supporting love!
me, as the sponsor kena lah tunaikan janji...

ini lah banner GA yg dimaksudkan..

Congratulation bebeh!

 pemenang yg bertuah.. ada kecelaruan sikit..hehe.. but settle..

its ready! dah wrap santek2 (kitty lg tuh) & dah pos ... abg posmen sila hantar ngn cermat ye.. nk surprise pemenang nih.. hope they'll suke =)

note: Teringin pulak nk buat GA sendiri.. agk2 ramai join x? i nk bg hadiah yg shomei2.. but mostly gift utk gegurl je la.. nk bg brg2 hello kitty, border lace & shawl.. ada sesiapa berkenan? huhu.. need ur support actually.. sila komen kt bwh ye.. 'SAYA NAK'



- Love, XoXo

Sunday, May 26, 2013

CC Cream by FCC

In conjunction with my previous entry  Farmasi Colour Cosmetics Makeup


now, this is mine!

and get yours by today!

CC Cream are the added SPF 25 for more protection from the sun and Vitamin C to refresh sun-exposed skin, reduce inflammation, promotes collagen production, lessen pigmentation and boost sunscreen efficiency. 
The FCC All-in-One CC cream is made from ultra light formula, it doesn't clog your pores and it also gives an oil-free finish!

*tudung renyuk pun jd...

CC Cream by FCC

for more info  Like Fb 

or
FCC Blogspot 


or

have a visit to the nearest outlet : 
Lot 8-46-1A, Jalan Pahat H15/H, Kompleks Otomobil, Seksyen 15, 40200 Shah Alam



Love, xoxo

Thursday, May 23, 2013

Resipi zeera : Spaghetti Seafood Aglio Olio

My favouriteeeeee! after laksa.. hehe.. ok, kita guna Spaghetti taw.. bukan Angle Hair mahupun Fettuchini.. selalu makan kt luar je.. kali ni meh try buat sendiri.. as juadah berbuka juga.. western lg.. ermm.. nyum... nyum... nyum...

Spaghetti Seafood Aglio Olio yg tersedap saya pernah rasa adalah di Austin Chase, Plaza Shah Alam & Upstairs Cafe Subang..  Secret Recipe? outttt! tawar dan amp; tak sedap.. depa memang sesuai buat kek ja.. teeeettt.. *personal opinion je.. hope tak kena bash!

so, ni bahan-bahan dia..


SPAGHETTI

1/2 packet spaghetti direbus, kemudian dicelur dgn garam & butter

BAHAN-BAHAN 

2sudu besar minyak zaiton
3 ulas bawang putih dipotong halus
1/2 labu capsicum di potong dadu
1/2 kilo udang
1/4 kilo sotong
1/4 isi kepah atau lala (optional)
cendawan butang di potong slice (*optional)
Sedikit lada hitam (guna yg biji tak perlu ditumbuk)
1 sudu oregano fleks
1 sudu daun parsley fleks
1 sudu cili fleks 
garam dan lada sulah untuk perasa
1 sudu teh pati ayam


CARA-CARA
  • panaskan minyak zaiton dan tumis bawang putih hingga kekuningan
  • masukan udang, sotong, isi kepah atau lala dan pati ayam tadi
  • udang dan kepah otau lala td dah nmpk kemerahan, masukkan lada hitam, capsicum dan cendawan butang td
  • akhir skali masuk kan spaghetti, garam, lada sulah, cili fleks atau cili padi, oregano fleks, parsley flakes dan kacau hingga rata
  • kalau spaghetti nmpak kering bleh di gaul kn dgn mnyak zaiton xperlu risau mnyak zaiton tiada kolestrol jd bleh lah tuang kn di spaghetti supaya xnmpak kering
#1st capcha aka 1st trying (photo from Samsung Y.. ggrrr)
 

#2nd try, agak pedas sikit (gambar kt instagram.. next time kena guna DSLR baru jelas)
 
 
#rasa yg sgt not bad... they'll bg rating 4 over 5.. mihihi.. selamat mencuba... ;)

Menarik di Setia Alam

bersempena cuti raya yang masih berbaki, x lalu dah nak beraya asyik makan kuih raya je.. muak la pulak.. so, buat cousin gathering kecil-kecilan.. tujuan asal saje nk keluar lepak.. tapi, bila tiada hala tuju yang sebenar.. maka decide la pergi tengok movie sambil makan-makan dan bersantai sesuka hati. hah, amek kau.. untuk pengetahuan, ai tinggal berdekatan dengan Setia Alam, (10 minutes from my parent places) bukan tinggal di Setia Alam ye.. tu next planning beli rumah kt situ In Shaa Allah.. banyak sangat kemudahan yang ada disitu, dekat & senang sebab tu ai kata Setia Alam ni menarik.. cari la apa saja mesti ade..

tiba masa untuk buat treatment - nak recommend the best Dental Clinic i ever had, disamping harga yang amat berpatutan, free wifi, Dentist yang amat peramah serta baik hati, pemurah dengan consultation yang amat berguna, services pun tip top tambah-tambah lagi dentist Melayu (muslim) this must be support okay!


cari lah clinic ni.. landmark paling mudah, atas Secret Recipe hah tu mesti oulss tau.. tempat makan kan?

lepas ni memang tak akan skip appointment scaling in every 6 month cantik & kesihatan harus lah seiring *padahal dah kantoi dengan doktor kt gigi ada lubang kecil, hah tu la bermalas-malasan gosok gigi lepas makan lagi.. taubat dah lepas ni.. nak makan coklat pun rasa mcm berdosa kat gigi sangat.

normally after scaling yang sakit bagaikan ditoreh-toreh dan dikorek-korek gigi dan celah gigi kebiasaan nya pesakit akan berpantang makan, especially makanan yang terlalu panas or sejuk.. tp ai jadi pantang nampak makanan pulak.. ape boleh buat lapar sangat.. lagi pun dah cuba had-had kan volume makan tu.. tapi tinggi jugak piring sushi tu.. adoii..

ok, ni actually sentapan untuk 6 orang sebab baik hati sangat ajak kenalan-kenalan yang kerja dalam mall tu sekali..

cousin yg ni kerja kat parkson, dengan harapan boleh la dapat diskaun ataupun harga special untuk staff tp habuk pun tarak! lepas bersushi, makan ice-cream pulak.. hah memang x sayang gigi u, menyentap bende sejuk pulak!

ni beli discount coupon hr tu.. harga murah, tu yg bantai amik penuh dan sepadat nya.. memang tamak haloba sungguh.. 

penutup x taw nk kata ape.. ok bai~

Wednesday, May 22, 2013

e-mall karangkraf

Teknologi membuatkan manusia semakin malas.. agree??
Tak! sbb? tak semestinya malas.. betul, teknologi membuatkan manusia tu makin effortless & semakin less independent. But in my opinion, ia adalah medium yg sgt bagus sebagai pemudahcara & penambahbaikan gaya hidup kini..  eceeehh ayat tak hengat uols.. Just take it positive. Imagine, dengan ada nya gadget-gedget & apps yg cecanggih ni la.. manusia makin jimat masa nk buat apa-apa pun.. everything done could be fast & quick.. kalau bab makan taw pulak nk cepat kan?.. mcm tu juga dengan kerja & cara hidup.. kena upgrade skali la.. ada la sikit masa terluang nanti untuk mengaji ke, solat sunat ke, ibadah-ibadah sunnah yang lain ke... sebab berjaya mengurangkan masa untuk aktiviti lagha.. hee.. such a great transformation, nice!

gini cara nya... ni untnk orang yang suke baca magazine, buku, novel & etc.. ada benefit nya, contoh :

1) tak perlu dah nak  pergi kedai semata-mata nak beli magazine.. dah la voucher buku tak support utk magazine.. huh..*tetibe

2) Go green! secara tak langsung anda support paperless campaign.. hee.. kalau method bacaan semua tranform ke digital.. jimat gila kertas kan?

3) eMall Karangkraf sahaja yang offer magazine & book versi digital, bagusnya price lebih murah.. hampir semua 50% discount u..

4) Save place. Rumah pun bukan macam arkib negara kan? - dah tak payah susah-susah nak buat 5s dengan lambakan barang-barang.. and lagi 1, kalau jual dekat recycle pun harga sangat murah, sangat tak bijak & tak berbaloi dengan kos membeli.. ye idak?

5) Simply can read anywhere & everywhere, confirm sekarang ni semua orang suka bawa gadget kemana-mana, more convenient .. sape lak yang nak bawa physical book masa keluar kan? buang karen je.. tengok pun cam poyo je.. eh, dia ni ulat buku ke? hehe..


eMall Karangraf

kena install app tu dulu..
malas sangat uols scan je code ni.. skg kn zaman scan-scan mcm cashier kat shoping mall tu..


tak pun boleh search terus kt play store taip : eMall Karangkraf

ok, sedia utk install... letak kt home screen sng nk cari nnt..

ok, ready to go... clik je kt icon eMall tu.. 
tadaaa... (capturing how this Apps. functioning)

opening..

main menu.. hah pileh2 mana mau.. ni utk magazine

ok, this is for novel lover pula..

my collection - sikit je.. beli mana yg perlu..ihikkk..
*free : kalau ada yg free, cecepat la download.. tu rezeki nama nye.. *_* wink

best nye di sini, ouls boleh terus continue habit korng mcm kt bookstore tu, x beli tp just nk tgk n review gitu2 je magazine tu.. select kt magazine yg uols nk & click review.. boleh usha2 dulu before confirm beli.. 

*info: kalau confrm nk beli, just click buy & proceed.. sng je instruction dia.. boleh direct pay via purchase with online banking / credit card 

after payment verified, dia akn automatic update dlm library.. kena open dulu & bg load smpai 100% baru boleh mula membaca dgn sng hati.. (pasti kan line internet ok. normally kalau x complete download akan kuar error yg berpanjangan.. gittew kisahnya)

al-kisah...

bertuah sgt dpt kwn2 yg begitu concern! sayang kaMu... tetibe dpt whatsapp dr kengkwan ckp ternmpk pulak kite (tanpa royalty) terselit dlm magazine.. zemangat la nk tgk kt magazine mane.. skali issue da outdated, nasib baik ada eMall, back & previous punye issue pon sentiasa ada.. wehee.. *clap3x.. x pikir panjang terus beli sbb nk tgk sgt..

ingat lagi tak entry kite pergi karangkraf? alaaa... ni haa.. ghupanya mase jwb survey tu.. ad selit kite ngn kengkawan.. majalah Sri Dewi & Keluarga lak tu.. kengkonon support la..terus jatuh merudum saham ank2 dara ni..harharhar..


muke nk poyo & bangga.. adoiiii...

pastu ada lg 1, ni sbb malas nk kua g kedai.. excited nk tgk dah high level sbb kwn ckp dpt hadiah.. hee.. sape x suke dpt adiah kn??


mcm besa je gmbr dia bg... skali tgk ciput je..haha saiko...

tu la guna nya teknologi bg yg malas.. tu je lah nk bgtw.. sekian!


Love, XoXo

Wednesday, May 15, 2013

Prank WhatsApp & WeChat

hello... kite nk bgtw... 
uolss mst ad whatsapp, wechat, line or any form of chat yg sewaktu dgn nye kn?
nk remind oulss : dont simple click the link!

berhati-hati dgn text yg berbaur ayat manis & menarik seperti ini..



juga ayat yang bajet skema & formal seperti ini..


or ape2 shj text yg uolss dpt beserta 'link'
scroll bawah ibarat uolss dah clik link tu..

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ter'click' pulak kt link tu.. ingat hape la.. dpt pulak tgh2 mlm.. gggrrrr..

* gambar di blur kn sikit utk mengurangkan terperanjat katak..kuss semangat

hah, tanjat gegirl tw !!!!!!!!! (insert icon angry here)

Astagfirullahalazimmm...

xpe... xpe...ini hari kau.. ada hari boleh balas..

p/s: nk prank boleh.. prank kt simsimi..tgk die tnjat ke x? hee

Saturday, May 11, 2013

Burger Bakar Sedih

enrty ini di tulis setelah hati kembali tenang 
from my personal view sahaja, tiada kaitan dengan sesiapa mahupun nk down kn sesiapa..
setiap insan punye kekurangan & kelemahan diri .. terima je la.. hari kejadian kami mmg rancang nk makan burger..tetibe lunch burger.. agk pelik kn? tapi tidak bagi perut2 kami..

kelab gegurl untuk mereka yg berumo 20-an shj boleh join..
makcik2 lain.. boleh jalan.. mihihi.. guwau je.. x kejam..

layan dulu burger bakar ni... lemak berkrim sgt.. sbb dia full of cheeezy..
x cukup cheese + mayonis lg..  berapa kilo la naik nih..
ok, setiap sorang dapat burger mcm ni... 


side-dishes : Meatballs. Rasa sama cm daging burger ni.. cuma die kepal2 jd beballs..
tu dipanggil meatball. Dibakar. Juga sama seperti daging burger.. Dihidangkan bersama wedges.. cheese mmg sauce wajib mereka.. utk gravy.. korang x yah nk mengharapkan rasa yg sama mcm kt Ikea, langsung tidak!


kenapa title jd burger bakar sedih? bukan sbb nk meraikan salah seorang yg akn berpisah dgn kami, sbb kempunan hajat kami utk makan TOWER burger.. 

sesampai burger dimeja makan.. dgn membawa 4 pinggan :

me: aik?? i order burger of 4 tower 

abg burger : td order 4 meat burger kn? (muke dah pelik)

me : ulang balik apa i order td? (muke dah berkerut)

abg burger : sy dgr u nk 4 meat burger 

me : i said 4 TOWER ( u x proper dgr!)

abg burger : myb terslh dgr td.. sorry ya..

me (dlm hati) : sorry je? eee... 

ingat nk minta tukar balik..tp, memandangkn kwn2 semua dah lapar..so x jd la.. brapa lama lg nk tggu kn.. so makan la dgn hati kecewa.. at last, semua pn kecewa.. kitorg x minat nk makan roti, sbb cpt muak ngn chese melambak2 tu.. adoiii..

moral of the story : 

1) kurang kan volume radio anda, kami order lain dia bg lain! ni kes x dgr or pekak la ni.. nk order pun ssh, sila letak speaker tmpat lain :  pintu masuk ke, area meja mkn customer ke.. bukan di KAUNTER or any place yg di tulis "ORDER HERE!"

2) manager should take action! train ur staff well. Slps ambil order, repeat balik customer order utk mengelakkan sebarang kecelaruan order.. x tau cube belaja dr company fast food Yahudi tersohor kt Malaysia. Sungguh pun di boikot, tp PR & CS dia sgt bagus.. i admit it

at last, ROTI tower instead of PETTY tower ... 
sedih! kn dah membazir amalan syitonnn disitu..

nak mention nama kedai, cm x patut je? ya la berkaitan ngn periuk nasi org kn?
lgpun tmpt ni sgt famous dikalangan blogger2 retis & they'll promote kaw2 punye,
blog ni cipisan je.. brape kerat je la yg tau.. so, xleh nk komen lebih2 nnt ada org marah..huhu..nk touching2 pulak kt cni..xpe.. kali ni tuan kedai dimaafkan.. tp rase cm x mungkin je dtg lg.. sbb da tawar hati =(

kesedihan yg x dapat digambarkan... Sekian~

Wednesday, May 08, 2013

Sukan Memanah & Hari Mengundi

gambar paling hot pada ahad lepas 5 Mei 2013..
jari biru.. mahupun di Facebook, Instagram, Twitter juga WeChat semua nak hapdate jari telunjuk memasing... bangga ye?.. anak-anak muda sekalian yg seabad & seusia saya .. cast for election.. lima tahun hanya sekali.. pilih lah dgn bijak ye kamu semua... and now.. masa utk anda tuntut janji manifesto dahulu.. ayuh! kita tgk siapa hebat, siapa bagus?! siapa yg berpegang pada talinya? ehh tu lembu.. ni manusia.. siapa yg berpegang pd janji nya? ok, siapa yg janji x ditepati sila lah jd lembu atau anda sama mcm lembu..oppss..terlebey sudah..
#ge13 #pru13 dgn caption "Undi Adalah Rahsia, Ini Kali x lah" *pepaham sendiri

dihari kejadian juga lah tetibe nk try 1 sport nih...lama dah teringin..cuma baru skg terbukak hati nak pegi..hehehe..memanah omputeh sebut Archery adalah salah satu sukan yg amat disarankan oleh Rasulullah saw.. tentulah setiap saranan mempunyai tujuan & sebab yg tertentu.. 

kalau dulu i mmg suke g swimming.. tp, semenjak baju swimming pun x brape nk fit skg, ditambah ngn cuting swimming suit dulu tu yg agk wow, bagaikan atlet renang kebangsaan yg mampu membuatkan org terpegun sgt... (rupa fesyen jahiliah) maka terpaksa hold dulu, tggu masa nk beli swimming suit muslimah yg baru yg ad skirt kembang2 cm peplum tu.. hehe..shomei je..

Archery Sport, Shah Alam 

ready to start the war... pakai safety pad kengkonon.. poyo sgtt..

 
pe jadah alam la nk bersukan pakai skirt.. x cool langsung ok! ayu pun jauh sekali..
kisah nye ni baru balik dr wedding... x tw nk buat pe.. terus la pergi, nk balik dulu tkar baju rase cm buang masa sgtt...! eeerr..dulik ahh.. janji sopan & menutup aurat..

3 dari kiri dalam ini gmbr ada lah sy punye point.. kelaka! arrow tu mmg sgt bersepah.. tgn x bedung hape u? berterabur sana sini.. menampakkan kesangatan yg wanita itu lemah.. shoot pon x sharp sgt.. wanita mmg hanya layak berjihad di dapur je la.. ok, kena train banyak kali ini..adoii.. spoil betul.. 

Itu je la kisah nya.. Assalamualaikum..


- Love, XoXo

Saturday, May 04, 2013

BFF Lunch Therapy

event utk entry kali ini telah dijayakan pada waktu lunch.. 
knp pilih waktu lunch? sbb nye.. lunch time adalah waktu ideal bg semua.. 

bg golongan mak2.. mesti pagi2 dah sibuk2 bgun buat breakfast, basuh & sidai baju segala.. mandi anak.. kemas umah & uruskan diri sendiri bila dah berkerah tenaga pagi2 mesti penat..x pyh la nk masak sgt utk lunch.. makan kt luar sudah.. 


bg golongan anak2 dara pula, pagi2 mesti belum nk bangun.. mata berat nk bukak.. waktu pukul 10-11 adalah masa yg paling afdhal utk bangun tidor kn?.. masak utk lunch? lg la x perlu..sape je yg nk makan..kite lepak luar sudah..fair & square.. mihihi.. tu lah alkesah nya... tp, xde kaitan ngn sesiapa pn tw.. antara hidup or mati

x de tema, tp ade kek "Hello Kitty" sempena nk meraikan BFF sejak 10 tahun lepas.. 
now, dah bermacam2 status mereka ini semua.. ada yg berdarah manis, beranak 1, bakal beranak 2, yang lain2 beranak tekak je..

x taw kenapa kitorng semua nk makan kt Wong Solo tp, ayam penyet dia mmg terbaik..



riak muke gembira hanya dihadapan makanan..peace..


with them, dulu, kini & selamanya.. In Shaa Allah..


zemangat sungguh edit pic ni.. nak bubuh kitty kt keliling2.. adoii..
chocolate cake from Drasani Cake Hauz.. sgt sdppp ok! on top tu dia guna fresh cream, mmg sdp & x muak.. sbb tu habis licin kek ni kami makan.. Diet? oh, no.. tolak tepi jap.. bile dah makan terlalu heavy masa lunch td, petang tu seswai la utk keluar jogging.. tu motif sebenar keluar mkn tghri... but after makan x boleh lah nk balik n tido terus.. amik masa & kesempatan yang ada untuk berjimba sekejap.. hehehe..

next, kite bergembira di i-City


mcm gambar keluarga bahagia... lalalala...


senyuman i sama x dengan cartoon kt belakang tuh.. hehehe

kids love me... eh eh.. i love kids.. amik berkat yg kali ke brape ntah katenya..
ala shomeiii ziyad ni.. kiss sket.. muuahh..muuuahh


Trick Art Museum

ingat kt oversea je ke ada? Malaysia pun ada tw.. berkunjunglah ke i-City Shah Alam.. macam2 ada.. masuk muzium ni pun murah je RM5 per head.. kids below 120cm is free! lets discover the photo.. mls nk tulis bnyk.. just cekidout!


ziyad, whats ur mummy doing? dushh..


jeng..jeng..jeng.. gatai nau alin..


kami telah selamat di frame kan!

mirror to mirror in action



fara & adam bergabung... 

 atie & zeera ...buruk beno rupe..


alin & lina..kalau baju sama warna mesti sama..


 

hah, x habis bergwiyomi lg.. 

 
belah kanan ni gwiyomi versi mummy2.. adoii.. naseb baik korg sume cute2

 
 
kanak2 rebena ni dah mcm kt zoo pulak.. ngee *_*

acah2 kena serang konon..

 
ni cari pasal ngn shark!


mummy n baby..

 

geli pulak tgk.. sanggup kau korek idung die..hahaha..yuukkss


geli tol tgk org perah ne**n..hihii


bile kong mangganas.. scary woo


bagaikan dugong terdampar..

habis round dlm Trick Art museum kiteorng masuk dlm 5D cinema..
best x Malaysia.. kalau kat USS dia sampai 4D je.. kite advance sket.. but preggy mummy n baby are not allowed.. kesian pulak tgk diorng kempunan.. ihikk.. x pe.. next time g lg ye..


capture before masuk dlm cinema tu.. dlm tu confirm la x boleh bw camera..
sgt best sbb kitorag feel ride roller coaster.. gerun, tanjat2, pekik2 semua ada.. hbs show suara pun habis duk bantai menjerit2 dlm tu.. sgt best.. teringat mse ride rollor coster and 4D show kt USS dulu..gittew la..sama..pasni kitorg pakat nk naik lg..yes..yess!

- Love, XoXo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank