Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Friday, June 27, 2014

Langkawi Day 2

Chapter 2

continue from chapter 1 - hari kedua di pulau langkawi, kita mula dengan aktiviti mandi sungai... ahhaha.. bunyi dia mcm kau baru bangun pagi tak mandi kan? terus keluar mandi kt sungai, mcm tu punye orang pun ada ker? sebenarnya kitorg nak menikmati  kesegaran pagi dan keindahan alam semulajadi, seronok tau rasa dingin air dipagi hari, sejuk & nyaman je rasa..



harus lah mendaki sejauh ini... bayangkan ai sanggup naik setinggi ni walaupun letih sangat kaki

pandangan dari atas ke bawah.. tinggi dan curam kn? haa.. kenapalah aku sanggup??
baby bump 20++ week (tau dek org tua.. mampuih)

subhanallah, air terjun ni sangat cantik.. zeera bagi 10 bintang


datang pula tetamu...

aksi bebudak jakun mandi.. aksi paling hebatlah konon...

yg gegirl pose aksi ayu jer.. 
_________________________________________________________________________________

lepas puas bermandi manda, kite naik cable car pulak, tempat wajib melawat di langkawi, cable car terletak di Oriental Village sila ingat nama tempat ini ye kawan-kawan agar tidak mengagau cari mana lah tempat nya cable car ni.. btw, area parking dia ada 1 gerai jual rojak yg amat sedap.. sila cuba yer...

sampi je, beli tiket, beratur & naik kabel car.. pastu dia akan berhenti satu tempat ni.. khas untuk ambil gambar atau cuci mata melihat pemandangan keliling..


welcome girl models.. day-2 diwajibkan memakai uniform.. ready made beli kat langkawi jugak.. smart hape sedondon gittew


idahnya alam ciptaan Allah


pandangan sekeliling


masa menunggu untuk pulang



next, tetiba teringat cruise! salah sorang dari kami ni adalah fan Aaron Aziz teringat babak dlm cerita Haris & Izzah duk posing atas cruise ni.. so, feeling ala-ala dalam filem lah nih


________________________________________________________________________________


amik pakej belakang ni siap-siap


aktiviti kemuncak kami adalah island hoping, ikutkan jadual dalam 3 jam je.. 


tp abg yg bw boat tu baik hati dia ronda dan jelajah satu pulau sesuka hati sampi nak senja dia layan kerenah kitorng, bg talk & info yg macam-macam dan menarik kt pulau langkawi.. nak tau korang kena pergi sendiri & rasai pengalamannya..


first ever experience masuk gula.. dah la gelap gelita busuk la tu.. ahah sebab penghuni burung dalam tu.. bersarang dan berjamban kat situ


sangat bertuah hari tu sebab dapat jumpa dengan cik obor-obor 


pengalaman pertama menyusuri gua.. 


feeding the animal - haiwan jemputan masa tu adalah monkey..


terkejut beruk kitorang masa tu bila dia datang terjun masuk dalam bot kitorang dan curi makanan.. bebudak ni ape lagi, terjerit-jerit la minta bantuan..  nasib takde yang menggelupur terjun masuk air.. ha ha ha.. 


feeding the eagles and menikmati pemandangan.. me?? ok, tido lagi baik.. letih kau.. tapi memanag terbaik ambik angin disini... aman dan nyaman aje.. hahaha
_______________________________________________________________________________

seterusnya kami dibawa ke perkampungan nelayan.. boleh tengok sendiri hasil ternakan hidupan laut..  ikan  terbesar & tua dalam kolam ni


 Restoran atas air.. see?? kt belakang tu...


kitorang dibawa untuk tengok bermacam-macam jenis ikan dan hidupan laut.. mujur takde satu pun yang aku mengidam.. tak jenuh nak order makan kat situ jugak.. ini namanya belangkas.. berebut semua nak pegang.. aku pun first time tengok sebab tak pernah makan.. ha, amik kau... jakun..



letih kau sampai terduduk si  makyong kengkonon bagi ikan keli makan setelah habis meronda sampi ke malam, semua kepenatan & kelaparan, maka berpesta seafood lah kami semua disini... dekat area Dataran Lang.. masakan diorang sedap.. empat bintang saya bagi!

last story on chapter 3

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank