Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Monday, December 22, 2014

Baby First Hair Cut

oleh sebab dulu rambut anaqi kite yang cukur sendiri guna pisau cukur & gunting..
almaklumlah amateur hairstylist gini lah hasilnya.. panjang tak sekata dan tobek sana sini... see the picture below.. mama pun dah rasa serabut sangat tengok rambut anaqi yang dah panjang menggerbang.. lagi pula rambut dia jenis halusss.. bersempena dengan anaqi sembuh dari demam panas 4 hari (agak lama bagi kite) elok lah bercukur.. biar sejuk... so, moh kite botakkan lagi..

 mujur anak soleh mama ni behave.. pasni botak lagi ye.. mama suka tengok baby botak..


after... orang kata macam budak shaolin soccer.. ada yang panggil dia sifu.. ada jugak yang nak kena pang jap gi..

ber'ootd' tema frozen ( tu muka bangun tido)

What i notice, makin botak.. makin banyak akal nye. Anaqi dah 7 bulan.. sebelum demam sampi admitted hari tu nampak dah dia dah start belajar-belajar nak merangkak dan duduk.. after baik demam dah nampak dah.. terus laju dia merangkak.. duduk.. nak main panjat-panjat.. 'mengemas' umah nenek yang sedia kemas..

menurut alim ulama, semakin kerap bercukur semakin kuat daya ingatan kita (untuk baby)

 InsyaAllah.

 والله أعلمُ بالـصـواب

aaamiinnn



4 comments:

  1. Assalamualaikum zeera.. sheila pun ingat nak cukur lagi rambut adam. hehehe taknampak rambut langsung hahha halus je rambut dia. tapi dah panjang memacak naik kihkihhh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. shila.. cepat cukur.. mana taw lepas ni tumbuh cepat lagi lebat.. kena letak baby oil kt rambut.. hihi.. rindu la kat semua.. bile nak wat gathering nih?

      Delete
  2. alorrr...comel la botak.. nk botakkan danish gak la..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank