Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Thursday, October 30, 2014

Rindu Baby

tetibe teringat baby kt rumah.. tangah buat ape la anaqi sekarang ni..
tetibe rindu, rase nk balik cepat je dr kerja.. tp memang hari-hari balik cepat pun.. 4.30 sharp terus terpacak depan punch card.. pastu get set go -> berdesup lari mencicit ke kereta.. alahai...
up sikit video gelagat dia yang menganggu gugat jiwa ummi

video
anaqi 3 moth..botak lagi

- Love, XoXo

Tuesday, October 28, 2014

#wenniswedding

Assalamualaikumm...

ni pun wedding classmate kite mase kt UiTM Lendu, Melaka dulu jugak..
layan gambar & suasana wedding ni je lah.. x de nk kata or komen apa sangat.. semua best! (ayat copy paste entry sebelum ni) yg menarik ni wedding outdoor ni held on Rainshelter Taman Botani , Putrajaya.. lakeside view.. syok oh.. 

orange + peach theme... sweet je colour ni.. 
*tudung by aidijuma bawal white label hellokitty purple

 
Photobooth dia omei gile teddy bear pink besar, tetiba teringat pulak kat preview cerita Suamiku Mr. Sotong. (eh betul ke tajuk ni?) ala... yg tengah main kt tv tu.. tengok lah sendiri.. Sebab ada watak dalam tu seorang lelaki yang dah besar gajah peluk teddy bear ni.. Anaqi pun geram je tengok teddy bear tu.. sampai ducubit-cubitnya..

kat wedding lah boleh jadi tempat mini reunion & gathering.. owh..
how i miss kawan masa dulu-dulu.. sekarang masing-masing dah beranak pinak..

kalau kt entry wedding sebelum ni kami amik pic sama-sama sebelum baby pop up..
now.. baby dah keluar dari perut.. omeeii je kan? sorang dapat boy sorang dapat girl.. beza 2 week je umur diorang.. Anaqi keluar dulu, then Arissa Asrulsani

bride & groom of the day.. 

ok, meh amik gambar kelas lagi sekali.. tapi kali ini ade member junior sekali.. hehehe..

sesi bergambar dengan retis merangkap cousin pengantin perempuan.. tumpang glamer jap..
Anaqi tido.. kalau tak, dah suruh dia selpie berkali-kali...


to Anisi & Wen :
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma (God bless you both and bless you both)
Wa jamaah baina kuma fee khair. (And get the best collection)

- Love, XoXo

Monday, October 27, 2014

Resipi Roti Sarang Lebah

salam all.. ni amik dr fb kawan.. sy sendiri belum berkesempatan untuk mencuba.. al maklumlah masa amat dicemburui oleh anak.. memang tengah in roti sarang lebah sekarang ni.. bg yg ada masa dan telah mencuba nnt share komen korang kt sini ye.. tenkiu

tunggu update resipi penuh dr sy ye.. buat masa ni cuci mata dulu tengok pic, sumber ihsan dan copypaste dr fb kawan .. thank you so much sis for info yg amat berguna 
 roti yang sangat lembut dan gebu ditambah pula dgn butterscotch sauce nya dan taburan kacang bijak, almond flakes dan kuaci.. nak cuba? ni hah resepi dia.. resipi versi COPYPASTE ye ni.. hahaha.. ak pun x pernah try rasa roti ni.. cuba resipi jauh sekali..

DOH

2 cawan tepung gandum
1/2 Sudu teh dry yeast
1/4 Sudu teh garam
½ sudu teh baking powder
1 sudu besar gula pasir
¼ cawan plain yogurt, suhu bilik
¼ cawan minyak sun flower
1/2 cawan air suam 
Almond flakes, pumpkin seeds n butterscotch jika suka

1. Larutkan yeast dan gula dalam air suam dan biarkan berbuih.

2. Dalam mangkuk adunan, campurkan, garam, tepung gandum, baking powder dan kacau sebati. 

3. Masukkan campuran yeast dan yogurt ke dalam mangkuk adunan dan kacau sedikit dengan sudu supaya kurang tahap melekat kat tangan.

4. Uli dengan tangan sedikit dan masukkan minyak sedikit demi sedikit dan teruslah membelasah doh sehingga tak lekat di tangan. 
INGAT..cara ulinya jika tak ada BM adalah macam nak sental baju zaman dolu2 (zaman tak de washing machine basuh kain kat sungai), tolak tarik tolak tarik menggunakan penumbuk lagi bagus.

5. Uli sehingga elastic.. Lagi lama lagi bagus dan lagi gebus roti kita nanti.

6. Bila rasa dah puas uli, biarkan doh naik 2x ganda di tempat sikit panas atau tertutup like dalam oven atau microwave yang TAK di ON ok..Bila doh dah naik, tumbuk2kan supaya keluar anginnya

7. Sapukan tangan anda dengan minyak dan ambil doh sebesar buah langsat atau mata kucing dan susunkan rapat di dalam loyang yang telah di sapu dengan sedikit minyak. 

8. Buat sampai habis. Memang doh lembik tapi dont worry kalau melekat sapukan tangan anda dengan minyak je.

9. Taburkan dengan pumpkin seeds dan almond flakes jika suka dan biarkan doh rehat naik 2x ganda sekali lagi. Sementra menunggu doh naik ON kan over anda.. Setting 180-200C api atas bawah..(ikut oven anda gak ye..my oven suhu ni).

10. Make sure oven panas giler baru masukkan loyang. 10 minit pertama guna api bawah jer, 5 minit terakhir pakai api atas bawah.

11. Time bako dalam 10-15 minit. Keluarkan dari oven dan cepat2 tuangkan butterscotch di atasnya.Sedia untuk dihidangkan.

NOTE:- 

1) doh memang lembik.. Jsngan tambah tepung, cuma sapukan tgn anda dgn minyak masa nk bahagi-bahagi doh kecik-kecik.

2) No need perfect bulat sgt just lebih kurang sbb nanti dia akan bulat sendiri bila naik.

3) Make sure oven benar-benar panas supaya ia lembut bak cotton.

4) JANGAN bakar terlalu lama kerana nanti keras

5) Kalau tak abis makan tu simpan roti dalam air tight container atau balut pinggan anda dengan plastic kemas-kemas.

BUTTERSCOTCH SAUCE

1/2 cup brown sugar bukan gula merah ok
1/2 cup whipping cream(kalau tak de boh jer susu cair)
A pinch of salt
1/2 tsp vanilla essence
25g butter

1.Cairkan butter dakam periuk kecil, Masukkan brown sugar, kacau selalu sehingga gulanya cair@larut sepenuhnya dan berbuih.

2. Tuangkan whipping cream perlahan-lahan sambil mengacaunya.

3. Masukkan vanilla dan bila semuanya sebati off kan api dan tuangkan dalam bekas tahan panas, sejukkan sedikit dan sedia untuk digunakan sebagai topping.

NOTE:- 

Make sure semua bahan tersedia dekat dapur anda kerana sos ni cepat hangus kalau di tinggalkan. Awas masa nak tuang cream tu sbb gula ni panas sangat.. 
Berhati-hati, baik guna senduk jangan guna sudu takut malang tak berbau .

p/s: kalau blur sangat sila rujuk gambar ye.. kikiki


Baby room at Setia City Mall

cute faces from Anaqi.. lols.. its a signal when he 'uh uh yak' .. so funny...
ok! its time for changing baby.. lets get the right places.

hot and cold water tap for wash 
hot and cold water dispensers for free
    
baby changing stations and children's restrooms they got 2 side, one for low sitting (green sofa)
and another one for mom standing.. where i put Anaqi here for change diapers.. 
such a comfy place a baby to laid on..
Parent's rooms with private nursing cubicles for breast feeding mom.  
A chair with the standing for leg rest is provided.
happy faces.. till we come again, xoxo


Friday, October 17, 2014

Sequine

assalam...
barang baru dah mai...
mai tengok.. mai cuci-cuci mata ye..

2 jenis sequine, satu untuk border - ada 2 jenis satu inci & dua inci..
border sequine ni jenis yang petak - petak.. ala.. yang biasa org bubuh kt tudung bawal tu...
hah.. tau kan? tengah in pun sekarang ni kan?


 
________________________________________________________________________________

please order by code

kedua, jenis kain ela.. ni bidang 45'' ada 1 type juga.. biasa RM55 per meter
yg luar biasa material lagi tebal.. kandungan sequine 2 kali ganda.. harga RM90
pilih je mana nak.. untuk yang RM55 ada 34 pilihan colour  untuk yang RM90 cuma 18 pilihan colour.. kalau nak boleh rujuk code taw..



ni gambar secara rawak je saya bagi anything can pm
or whatsapp 013 3759510




purchase by code only!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank