Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Wednesday, August 12, 2015

Syawal Kedua Anaqi

Assalamualaikum

hmm tak tau nak update apa pasal raya tahun ni.. banyak gambar dah post kt Instagram sebab kat situ je kite rajin nak ushar, simple tak macam blog, kena karang ayat bagai..  lagipun.. biase la tu boleh cuci mata.. lagi-lagi banyak Instashop... hadoiii.. rambang mata ni.. melambak-lambak pilihan ada

Tema raya kami tahun ni.. biru.. sekali bukak fb.. melambak warna BIRU dari royal blue, midnight blue, electric blue..teal blue.. semua adik beradik biru ada raya ni... pic agak blur sikit sebab guna front camera.. budak ni selagi tak nampak muka dalam camera memang tak kan nak senyum.. tak ingat dah mana satu gambar raya pertama, kedua, siang or malam.. semua dah jadi rojak


Raya kedua ke Tanjung Karang.. tahun ni tak bergambar dekat sawah padi sebab kesuntukan masa.. haha.. kata nak beraya tapi bangun tengahari lepas tu jalan jem teruk balik umah kt klang pun dah malam.. sangat tak well plan.. adoiii


Afeef with uncle Faris and kakak Yaya nak pergi jalan-jalan.


ok beraya sakan budak kecik ni.. baju melayu sampai 2 pasang.. yang kuning ni lebihan baju mi mi.. untung dapat nenek tailor.. sejam sebelum nak gerak beraya baju baru siap.. sampin pun sama.. lebihan kain songket sarawak mi mi


tapi itu lah susah nak ambil gambar.. lari sana lari sini.. tak duduk diam.. gambar semua tak berapa nak jelas.. niat jadi model baju kanak-kanak out!.. tengok tu idea akal dia nak mengemas... hepp.. hepp.. kalau tak larang or umpan dengan kuih semprit mesti dia dah tumbangkan pokok bunga nenek mas tu (beraya rumah nenek sedara anaqi yg keberapa ntah.. banyak sangat nenek).. susun atur tak berapa ngam dia kata.. meh saya tolong kemaskan ye nenek...


tak paham penyakit ape yang dihidapi oleh kaum abah-abah ni.. anti betul selfie.. mujur baik hati nak tolong amikkan gambar.. dari ayah kite adik beradik semua macam alegik tengok camera.. haha.. tengok fb diorang pun tau.. dah macam haram selfie bagi diorang... sanggup bubuh gambar kereta, motor, tayar, lori, sportrim.. siapa yang kenal adik beradik kita.. tau lah diorang tu macam mana.. tapi tak jadi masaalah pun.. as long as hati baik (sangat).. cuma tak menunjuk depan orang je..


sayang betul onyang kat Anaqi.. la ni baru nak datang beraya umah onyang yang dah bertahun tak datang.. start dari rumah onyang yang baru buat tu siap.. sampai sekarang tak pernah jejak masuk rumah lagi.. mana tak, selalu atuk & nenek Anaqi pergi mesti kita tak ikut.. banyak pulak hal nya...


raya ke berapa ntah si warok buat makan stimbot.. tapi untuk kite-kite aje la.. macam biasa la kita makan sikit-sikit je.. aktiviti kami cuma makan, minum, melepak, ber-dubsmash dan main mercun.. nak report? ade kitorang kisah?

pose from sepupu sekufu sekepala.. dulu kecik sama-sama main kotor.. dah besar semua bajet nak melawo je


dalam sibuk beraya.. rumah jiran depan rumah pun tak habis ziarah, sempat lagi melepak celebrate besday makcik nana anaqi ni.. ni cousin kawan merayap kite.. selamat hari tua ye nak.. Thank you abam Aaron Aziz sudi retweet gambar kitorang yang homei lagi sweet ni... follow lah yer..

ini pun raya sekali celebrate besday boy baju hijau.. time ni Anaqi bangun tido so mood dia kelaut..
ada lagi tapi cukup tu sahaja la nak cerita pengalaman raya dak kecik ini.. cerita lain pulak entry akan datang.. sekian...


6 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank