Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Saturday, December 30, 2017

Bukit Gambang Resort

Yeah... tahun ni office buat family day macam biasa lah dua tahun sekali akan rotate dengan Grand Dinner.. tahun 2017 ni turn family day kali ni Kelab plan buat dekat Bukit Gambang Resort City, Kuantan.. oleh sebab jauh, masa tu kereta tak ok lagi.. kita pergi naik bas je.. mujur office sediakan transport percuma.. 

Kali ni ajak adik teman.. adik-beradik iouls semua lelaki.. seronok banyak body guard ni.. sape berani kacau, aku suruh adik-adik aku smash.. Uncle Amin ikut sebab kena jaga Afeef plus photoghrapher tak berbayar.. haha.. kita nak main gelongsor air semata-mata..

Kacaknya Afeef... kebiasaan dengan mak dia behave.. ok je, senang bawa jalan.. cuma bila dia tak suka orang dia memang menjeling atau marah bila diganggu.. adui anak.. macam tu lak perangai dia dah besar ni.. Dalam bas kita tido je... sesampai sana, turun terus register ramai pulak yang dah sampai..

Lepas check--in, angkat beg masuk bilik semua terus g tukar baju mandi... yahooo.. nak main air.. suka afeef.. dari kawasan hotel nak ke water park kena menapak jauh sikit.. mujur ada tram.. kita naik ni je.. terus sampai sana.. tram ni dah macam rupa lori tapi banyak pintu. terus masuk ada kerusi panjang..

tram takde aircond.. lagipun untuk shart distance je.. banyak tinkap dan jalan laju..senang nak tengok pemandangan kiri ke kanan.. lapang je..open window.. dekat belakang pun glass je..

Kitorang pergi non peak-hour.. memang tak ramai orang pun..tak la rasa crowded.. cuma terasa macam ada orang deka sana sini tu... orang yang familiar je.. haha.. memang la semua tu satu office building..

ta zabar nak mandi...

dia tak da mood dah nak bergambar..

kena tengok map ni.. nak cari port baik sikit.. tempat yang tak panas.. haa gitu.. lagi satu supaya nanti ingat lah jalan pulang.. jangan dah lupa diri bila berendam tu..

kids area... comel je.. kawasan dia besar gak la kalau bebudak nak main pusing-pusing...

ni untuk budak besar sikit and pandai swim 

Tapi kita lepak sini je.. sebab ada payung berteduh tu.. haha.. best.. best... konon tak sunburn la bermdam dalam ni.. dah la tak bawk sun block.. tapi tak berapa advanture la tempat ni..  ade dalam 6 gelongsor kecik ni mainan Afeef je.. 

ni muka lepas turun naik gelongsor masuk ke dalam air.. fuuu.. sampai takank balik dia... mak dah tak tahan hidung masuk air.. hampeh tu.. malu dengan Afeef..

sewa jugak pelampung sebab nak round area ni.. slow and steady je air dekat sini.. tiga orang dengan amin duduk atas pelampung ni elok je.. kukuh takde nak terbalik pun.. ke sebab iouls ringan? hihi

Dah hbs round, its time to return balik.. Afeef walaupun kesejukan dia still lagi nak berendam dalam air.. kitorang kat sini sampai dah nak senja.. isk..isk.. tak boleh jadi ni.. kang balik bilik dia tido je pulak..  tak dapat nak dinner sedap-sedap.. lagi satu sabeb takut tram dah tutup.. mampus la balik nak menapak jauh-jauh..

Sesampai dekat hotel excited pulak tengok ada pasar dekat bawah tu.. perghh.. macam dekat kampung je.. masa ni memang Afeef lapar.. siap-siap tapau la.. walaupun malam de dinner, makan tetap makan! hepp

Lepas makan kecahkan bilik, siap-siap nak turun pergi ballroom hall.. si kecik ni dah kenyang jadi mengantuk pulak budak ni.. adoi.. spoil betul dia taknak ikut pegi dinner.. nak tinggal dengan sape pulak dalam bilik... Acik Amin dia pun lapar... terpaksa angkut jugak pujuk dia cakap ada aiskrimm.yash!

pose satu kali.. ececeh.. malam ni takde hadiah tau untuk theme attire.. untuk suka-suka je..
Denim and Diamond theme.. tapi iols tak nampak pun mana diamond Afeef..  mama macam biasa mesti over.. tengok kaut tu.. full diamond tu.. kasut raya hati tu.. memang jimat pun tak prepare ape-ape reuse yang ada je..




Ape punya lauk la amin ni.. makan makanan Mr. Bean yang basi tu.. oyster ape ntah iols pun tak boleh nak telan.. loya tekak teringat-ingat cerita tu..

Sedap ke dik? orang ingat dia abang sebab kakak dia pendek.. ahaha.. adik beradik aku semua nama semua macam anak Dato' K pangkal huruf A azira, azri, amin, amir and afeef pun sesat sama.. haha (tetiba)

Ye, tau Afeef mengantuk sangat dah tu.. penat main air kan? ala.. tunggu sat, kasi can dekat mama nak menang lucky draw TV besar ni please... tapi tak menang pun.. dapat Tool set je.. dia suruh mama bertukang ke ape?

Dapat je hadiah, walaupun saguhati laju-laju terus masuk bilik.. si kecik ni dah nak moody nak tido.. sampai bilik semua terbongkak lupa kunci pintu hampeh betul

Pagi-pagi bangun ada sikit ceria.. mandi then breakfast cepat-cepat nak main sukan pulak...

Suruh amik gambar ni bagi dekat atok.. mengada betul muka..

Sorry mama paksa Afeef main sukan.. malu-malu pulak dia.. ha, kan dah dapat big present.. best kan?

Main satu lagi game ye, dapat saguhati pun ok la kan?

See? happykan dapat 2 present.. mama pun dapat 2 tau present tupperware.. boleh buat koleksi dapur rumah nenek.. hehe

penat main, naik hotel mandi and tukar baju nak balik.. pack sangat masa, kesian dekat Afeef mujur dia behave mama upah aiskrim kan? untuk lunch ni kita makan nasi dulu ye..

sedap hingga menjilat jaru ye.. makan ye..

Ok, dah boleh balik... tahun depan pergi lagi... Inshaallah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank