Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Tuesday, January 30, 2018

Snow-walk I-city

Omar & Hana ada satu video klip dekat salji.. pergh terus order -
Afeefmimi nak pegi situ.  Mimi: main salji ke. Afeefya.. afeef nak main salji.. jom la pergi mimi 
Hari tu de tercerita dekat afeef mak dia pergi Japun pegang salji.. terus teringat dia mintak pergi yang dekat Jepun terus.. Adeh nak.. sabar-sabar sikit ye.. kita pergi main salji yang dekat-dekat dulu yer..


Enterence dekat I-city.. wahhh lawa gila tu yang buat tak sabar-sabar afeef nak terus masuk.. Sebelum tu, nak masuk dekat I-city ni kena pakai card nama dia i-Card and perlu reload point dalam tu.. Ceh, dah macam main dekat Molly Fantasy lak.. macam kad Touch n Go pun ada jugak.. haha.. macam-macam mainan ada kat sini.. Untuk mak bapak sekalian, sabar dan duit kena bawak lebih sikit ye.

What is i-Card? i-Card is a preloaded card and the only payment tool for the goods and services rendered by i-City at its Leisure Park @i-City”). It is ready to use as soon as you purchase and top-up money into it. 


One #ootd from Afeef please.. 


Snowalk is South East Asia’s first indoor winter wonderland. It is climate-controlled at below 5 degrees Celsius with 100mm of snow underfoot and provides an unforgettable Arctic experience to anyone looking to escape the tropical heat.



Jacket provided and should be returned after use. Covered shoes are compulsory to wear because of the very cool temperature don't worry if you did't bring along your shoe because shoes rental is available.


It features 50 thousand square feet of floor space and over 100 tonnes of ice sculptures shaped by a team of 30 artists from Harbin, China. 


It also features a play zone for fun activities such as snowman-making, ice-sliding and tobogganing.


Gelongsor ais pun ada seronok betul Afeef naik turun main, aku jer yang risau sebab licin takut lak jatuh, well.. mak-mak kan? paranoid. 

Suhu sejuk gila kalah peti ais dekat rumah.. Afeef jelir lidah dah kenapa? Ingat boleh makan ke snow tu? Ais batu boleh la dia selalu kunyah.. uishh.. ngilu pulak gigi aku..


Merata-rata jalan licin.. memang kena hati-hati.


Lighting dalam ni memang out la... better bawak camera or dslr yang boleh setting lighting gelap..


Menyesal sungguh pakai wedges.. Payah betul nak jalan, aku advise korang pakai sport shoes je.. Tak payah nak gedik pakai heels bagai.. 


Lagi sejam aku berdiri dekat situ, sama keras macam dinding tu nanti


Fuh, menyesal buka kasut habis basah stokin.. Kalau tak bukak payah pulak nak jalan..


Seronok dia duduk dalam ni kalau boleh taknak keluar.. tapi tak mampu la sebab sejuk melampau.. surrender jugak budak ni last-last.. 

Hiasan lain-lain.. cantik-cantik cuma tak lama la dalam tu tak sampai sejam.. Tak tahan beku.. next time nak datang lagi prepare baju tebal, gloves untuk anak skali, stokin tebal dengan sport shoes je.. Kesian berebut gloves dengan anak tadi.

-----------------------------------------------------------------------------------------

FUN WORLD ITSY BITSY


Dah tak tahan sejuk kitorang decide keluar je la.. bawak afeef pergi main dekat luar pulak.. Budak ni walaupun sejuk nak beku tapi dia tetap kuat semangat nak main  salji air tu.. adeh, omak risau dia selsesam je nanti.. Atau si kecik ni praktis nak duduk London? Kashmir? Jepun? New York? bawak mak sekali nak ye.. kalau nak migrate.


A magical park where adults and parents can relive their childhood while spending time with their children as they join the hardworking ants. They can even have a fun moment together as Mr & Mrs Bee busily buzz around ferrying ‘kids’ to their “beehive”.


 Budak yang bernama Afeef Anaqi ni kalau boleh roller coaster pun dia nak naik, mana la ada untuk budak kecik. Tak boleh nak,  sedar diri tu budak kecik dulu.. cuba korang cari video kt youtube, Rocking Chaise Car i-ity ni macam mana ride dia? Ke depan, belakang, pusing, guling or emergency break dia boleh gelak-gelak pulak macam main dekat video games tu..


 In Itsy Bitsy, there is a variety of readily available rides like the Mini Pirate Ship, Rocking Chaise Car and Fitness JR where kids’ stamina and physical strength are put to the test.


Nak habiskan token, ride la train ni.. masa pergi ni tak ramai orang, dan-dan tu Afeef nak conquer duduk  sorang dia suruh mimi duduk tempat lain. Eh, tak tau ke mimi risau, mimi nak duduk sebelah Afeff sebab nak pegang Afeef. Again, paranoid!


Anak mak releks je.. Sebelum gelap jom la kita balik ye Afeef, mimi macam nak membuta lepas ni.. Hahaha.. kuat betul stamina budak ye.. Kalau dah main tak tau nak rehat.


Besok-besok datang lagi tau mimi -pesan Afeef.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank