Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Friday, February 03, 2012

Walimatul Urus

Bulan doblas school holiday, cuti panjang hujung tahun ramai plan activity yang cam best kan?
One of them yang famous mesti la kenduri kawen bukan? untuk kali ni je dah banyak 'kad saman' dapat. So, get ready je la & jangan missed date sudah le.. hehe


Mzcam best je kawin-kawin ni kan? gila tak best? mesti la.. makan, minum, tido, shopping, hatta merempit or lepak memalam sekali pon dah berteman & 0% chances nak kena tangkap dengan Jais or ketua Kampung /orang surau. Nak ke alam pekahwinan ni senang & mudah sebenanye.. nikah je ! Habis cerita

One word je "Nikah" amboi mak, cakap sonang aiiih.. tapi... wah.. banyak tapi-tapi lagi.. ye la, mesti kena bersedia serba serbi perkara.. mental, fizikal, emosi, & tanggungjawab dalam diri paling penting dan juga kemampuan dari segi kewangan juga sangat penting? Kenapa sangat penting?? Ni tengok hierarcy persediaan perkahwinan kat Malaysia ni.. ni yang basic / standard planning.. lagi gah pun hade.. tapi nak buat pe sangat la kan? yang penting halalan & barakah, ingat tu! 



Taken from someone's blog & forum



Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam sendiri telah mengatakan: 


خَيْرُ النِّكَاحِ أَيْسَرُهُ
“Sebaik-baik pernikahan adalah yang paling mudah.” 
(Hadis Riwayat Abu Daud, no. 2117. Dinilai sahih oleh al-Albani) 


.: gambar hiasan :.

Ok, tak nak komen panjang-panjang sebab masing-masing punya kehendakkan nak buat majlis macam mana.. dan bile pergi mane-mana kenduri tak payah la nak wish sesangat macam ni:
  • "congrates ! (ce translate pe mkni ni..yukks) "
  • hepi love bird .. (heloo, ni human being la.)
  • semoga berbahgia ke anak cucu... (tu je ke...  da beranak dan cucu nanti jadi apa pulak?)

sebaik-baiknya semolek-moleknye.. wish la cmni a.k.a doa untuk pengantin :

* sampai je depan khemah rumah pengantin sebelum korang bersentap lauk kenduri tu baca doa ni dulu. Tak pun uols boleh tulis dekat greeting cards tu, paling malas pon boleh conteng dekat sampul salam keruk tu..

Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma (God bless you both and bless you both)

Wa jamaah baina kuma fee khair. (And get the best collection)

Indah makna doa bukan? nak senang ingat Lagu MaherZain, bukan Ziana, bukan Anuar tp Maher


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank