Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Tuesday, February 26, 2013

Big Brother, Shah Alam

salam semua... kali ni kite bersegmen mkn lagi...
amboi makk.. mane la pp x ghase di pam2 oii.. tp makan pun satu keperluan ye ank2 (mak aih sejak bile la jd mak2 ni..) tgk tittle tu adalah tempat makan ye sekalian.. located @ seksyen 7 area blakang Petronas.. ada 1 jalan in between petronas n hospital gov (coming soon siap) masuk jln situ drive straight je..tp make sure kpala pandang kiri.. *nk pndang pun agk2 jugak la.. berselang seli dgn drive pandang kedepan fokus ke jalan, jgn mengiri je..silap hr bulan kang, bang! naya je.. hah teruskan misi smpi ada nmpk sign Big Brother, hah itu lah dia.. gotcha!

*buku menu

Big Brother ni ala2 Williams or Murni jugak la.. kalau korg pernah g.. they serve in a big plate.. so, mkn ajk kwn2 n share2 la ye..  unless mmg korang selera jin, mkn le sensorang2 situ puas2

mostly menu adalah western


they got pasta, pizza, family chops, steaks & mcm2 la.. x yh nk sembang lebat sgt...korang try je la mkn kt situ, i bg rate 4.5 over 5 bintang*** kesedapannya disitu..blink..blink..

tips : Lunch set adalah sgt berbaloi sbb dia bg additional drink & soup of the day.. jimat kurang dlm RM10 from its normal price but from 12-3pm only.. so tapau la manyak2...heee..

menu lazat tghri.. ala2 omputeh konon..mai tgk..

appetizers mushroom soup + garlic bread

sentapan tengahari kami

lamb chop *habis kena kirai dulu ngn bdk2 kebuluq
-serve with mash potato or fries, salad & coleslaw (pepel salad, sdp tw #rare)

spaghetti bolognise *sprinkled with cheese & chilies(kot)

pizza... taste dia mmg not bad.. shedaapp!

1 aksi ghairah.. (makan) 
besar kn? pinggan dia.. 3 menu kami share for 4pax

al-kisah tudung sama je..sbb i x tido kt umh ibu..
packing baju, tudung lupa bw..bagus sgt..ceh!

last but not least, our dessert..berry melly *what ntah nama dia 
eat western 4 lunch, variety menu & the price is less than RM20/pax, MURAH bukan? so kna pandai budget,pilih n kira menu lah yeww..

Part #2

repeat lagi utk 2nd time... layan photo je lah ye...
hot tea..ni baru abg besar..bukan bapak besar.. 
cmne lah rupe kalau bapak punye ye..

 test menu lain pula : Fish & Chips

Hawaian Pizza

hawaian chicken chop mmg dia taruk nenas atas tuh...


spaghetti carbonara
ok, kite tgk aksi2 makan pulok..

menunggu makanan sampai...

sgt dahaga ye.. bcoz diluar tu panas terik sgt...

ini makan nya... hehe


fish & chip idaman tlh sampai.. mai kita ngap!

pencuci molot kali ni adalah...

*pisang terpecah, dihidangkan bersama buah ceri & whipping cream..
nyumm...nyumm...nyummmmeyhh...


sekian, jalan-jalan cari makan dari saya & selamat mencuba
lepas nih, x g William lg dah kot? hahaha

Tuesday, February 19, 2013

Korean Eating - Halal Samgyeopsal

Annyeonghaseyo..

perghh tetibe nk feeling kpop plak.. mood tetibe dtg sbb mkn ke tmpat ala2 korean kn?
bbq & grill steambot, mmg seswai disentap ketika kabuluq hobi kami sejak kecil, shuke main mashak-mashak dibawa sampai lah ke alam dewasa & juga ke rumah tangga (maybe).. muahahaha...(poyo dlm diri terserlah)

refer here , 
dulu penah keluar entry pasal mkn kt 'Seoul Garden'

girl in the photo are all starving
our lunch date : 12 - 2 pm
menu kami : berbekal kan soup tom yam
amaran kepada pesakit gout, anda tidak disarankan makan disini!

makan dgn penuh khusyuk & tawaddu' tanpa menghirau kan keadaan sekeliling tatkala Aaron Aziz selisih disebelah, 
balik dr amik ank dia skool..hemoh2

 perut penuh, mula tukar pose & memek muke..
(mcm nk kena lempang je rase)

dessert wajib & kegemaran ... nyummmehh

TUTORIAL style #1

first thing first what u need is is lettuce leaves pronounce with lectes ye uolls

either put a piece or slice of : meat, cihicken, seafood its all up 2 u *gambar hiasan

wrap it! until all sebati

ready for open up your mouth and...

ngap! taraa... 
simple kn tutorial tah pape nih, 
hope anda terhibur & xde rase nk pukul sy ye ^_^

note: No Korean barbecue is complete without a side of lettuce.
tu pasai badan depa ni slim shady & suwitt sgt..

Monday, February 18, 2013

Pangkor Island

Holiday @ Perak 

Teman nie nama je ore Peghok, tapi cakapnye idokle gheti sangettt (haa.. baru nak mengaku la sekarang nih, tak cayo meh tengok ic.. no. 08 kat tenggah-tenggah ittew) gigih jugok la teman bawok kereta dari selangor ke peghok tu... semangat sangat punye pasai nok peghi island

Kome yang ghase mau peghi bercuti-cuti malaysia, moh le kite..best sangat teman cakap sama awok.. Outdoor aktiviti banyak kome boleh main.. ada Round Island, Snorkelling & Banana Boat. Gambar-gambar yang ada kat bawah ni adalah aktiviti bersama bes preng yang tak berape nak bes...muahaha (korang jangan nak sentap yeww)

sesampai nye, most recommended for u to park here!
kenapa dekat sini? sebabnye: 24H CCTV so takyah risao ape dah & murah je.. 
24jam = RM10 other than that, they are guaranteed u with : 
  •  Kemudahan tandas yang bersih dan selesa kepada pengguna
  •  Kedai-kedai makan disediakan di parking bertingkat untuk memudahkan pengguna mahupun pelancong menikmati makanan sambil menikmati pemandangan yang menarik di Lumut
  • “Jumper” juga disediakan untuk pengguna yang mengalami kerosakan kenderaan
sumber : Majlis Perbandaran Manjung

macam biasa nak ke Pulau kena pegi dekat Jeti dan kena naik bot untuk sampai ke Pulau idaman 

Day 1 ,2 & 3 dipenuhi dengan aktiviti yang riang ria ... 
bagaikan kanak-kanak rebena, kegembiraan jelas terpampang di wajah masing-masing

#scene 1

Majalah Mangga ada pose dekat tepi kolam smbil berbikini. Tapi, kt belogzeera cuma ada pose comei muslimah main air dalam laut.. 

pic ni da boleh sangat untuk di buat poskad, fridge magnet, calendar @ yang sewaktu dengan nye... agagaga

dan juga yang ini..
 
#the exciting feelings

#pinjam sampan kejap ye bang... *_*

#scene 2 

fyi, they'll ade sediakan sewa transport, either u nak motor or kereta (korang kena drive/ride sendiri) Make sure kena ada lesen memandu yang sah dan masih belum tamat tempoh. For big family pulak, uolls boleh sewa van + driver provided for the tour.. kalau sewa motor pun murah sahaja dalam RM30 / sehari (24hour) & kami sewa dari tempat penginapan (BayView Hotel)

Tengok kitorang takde kerja merempit di panas terik tengahari semata-mata nak cari ikan bilis mata biru.. har har har.. round-round pekan & kota bersejarah (*jgn kutuk eh sebab i terpakai tudung yang sama masa kenduri adik haritu)

muka jakun ^_^ di bawah panas sang mentari @ 80km/jam

ini la dia suasana di pekan yang kebanyakan penduduknya adalah kaum cina.. peace yaaww =)

singgah santai sebentar, lotih yop merempit..

from left : kak ikin, dila, shamsiah & ai le tuh gang ayu rempit 
(kasar & buruk nau bunyi nyer kan?.. iskh.. iskh..)

#scene 3

opsss.. sila jaga kesopanan & kesusilaan anda pabila bergambar ya 

#solo action

#scene 4

beach-side and the villages

keriangan! tak sedar..betapa teriknye hari itu, selamba katak je terlompat-lompat, nasib takde monyet yang berhampiran, kalau tak mesti dia join skali sebab heppy berjmpa kenalan yang lama terpisah 

pose ayu kengkonon, nyampah ~ model: Dila Ali

buai laju-laju... buaian yang tak boleh nak terbuai.. sebab berat sangat kot? agaga, iskh.. tak baik tau mengata diri sendiri... last but not least, is something to bring back home

mencandat souvenier *certain collection yg orang kirim.. ok, so tak boleh mintak..

Bye-bye Pangkor, till we meet again,  miss you xoxo =(

*efek baju longgar menampakkan kembang di lengan

Thursday, February 14, 2013

Panduan Berblog

Assalamualaikum....


Ya allah ak bermohon padamu hindari lah ak dr perasaan riak, bangga & takabbur... sesunguhnya apa yg ada hanyalah dunia ini padaku adalah pinjaman samata.

blog ini adalah dijadikan tmpat utk bercerita, berkongsi pengalaman & pendapat disamping mengeratkan ukhuwah sesama bloggers...

In shaa Allah... tidak termasuk dlm perkara maksiat, perkara2 terlalu sensitif, peribadi & mengaibkan sesiapa

message to the readers: jika berlaku keterlajuran harap ditegur & nasihat ya ^_^



*peringatan utk diri sendiri

Tuesday, February 12, 2013

BLOG REVIEW by 'DA'

so, ni la tuan tanah empunya belog yg buat review nih
nk join mah click sini Blog Rewiew by DA or pic shomei atas nih mane2 pun buley


protokal yg telah cik tuan tanah tetapkan kalau nk join:
buat entry bertajuk segmen : BLOG REVIEW by 'DA' 
tak kisah la nak wat entry macam mana... 
Letak banner atas neh dlm entry korang tapi kalu taknak letak banner pun xpe, tak kisah.
bile dah join tu korang tinggalkan link korang kt komen ye.

habuan yg insyallah anda akn dpt:
akan di review semua blog yang join

Mad Markets

salam readers, hahaha i know ur reading!
read me like a book, like a novel, like a ... errr... wutever la..
*sbb nk dpt kn gaya focus smpi berkerut kening

entry ini bukan di host by Hanis Zalikha (that never a typo), but by me perasan host itself~ pheww... 
title je Mad Market, tp ni bukan as like channel9, Sentiasa Dihatiku ittew.. sebenarnye nk cite la sket psl hobi (kegemaran, kesukaan or tebiat buruk kot?) me n cousins tp x de la spi terbuka aib sesape pun... saje nk cite suke2 xtvt dimasa sengang berduet sket kami.. but when it comes the time no $$$, so no talk la ok, talk to the bed only! zzZzz

hari cuti depenuhi ngn shoping... refer to the title, we are mad markets..pe tu? gile shoping kt pasar la (x yh la nk rase glamer sgt nk speak omputeh kt cni) - sbb : murah, jimat & banyak choices
info : eben doh pasar yg kamu rase x de class tu & rase pndang kite cm kerek sket, 
sblh mate nk tertutup sbb tmpt tu x standard; ur perception is wrong actually, teeet!

ok the place yg digilakan tu adalah kat Jalan TAR 
(claps & put firework here)
sumeorg da tw tmpt ni best! so, mls nk cite bnyk ye..

setibanya kami diparking :
introducing from the left : hawa, zeera, hanna note : pictos semasa bershopping x diambil ok
hampir berejam2 merayap & cuci mata along the pasar.. but, suddenly tibe 1 tapak yg buat i terkinja2 kejap...

muahaha..taraa..
wahaaa... hello kitty stuff.. craziness syndrome sudah dtg, maka ada shj brg kitty dat i'll bring back home..hee

 penat berjalan akhirnya kelaparan..
 sbg bukti kami mmg layan menu pasar.. singgah mkn digerai asam laksa... mmg terbaik wokk
*dihidangkan bersama pes udang

as an alumni student of business study majoring in finance, the xtvt of businesses : marketing, retail, trade, advertising are leading to cost of selling goods/merchandise. T
o be short -> my lecturer thought me dat company are selling brand name. So, u are actually paying include their premise rental, advertising, models, taxes (pasar mana hade sume tuh heyy, sbb tu murah) hahaha.. if korng spend bnyk sgt for shopping clothes, attires & wears hope to be smart la, unless uolls mmg dilahirkan dgn duit selambak n mmg dididik ngn shoping mall yg classy, suka hati kamu la.. ukur baju dibadan sndri, xperlu nk terikut sgt ngn style org lain..  as for me, biar murah jnji boleh cantik bergaya & sopan..gitteww..
murah x semestinya x cntik 
murah x semestinya x quality
murah x semestinya x stylo 
hidup harus lah pandai memilih

warm advise : extra money could be save for ur future! less spend on the non-asset goods


utk kengkawan, reader or followers sume,
nex time sape nk join sy punye outing, leisure, holiday leh calling2 eh.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank