Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Monday, February 18, 2013

Pangkor Island

Holiday @ Perak 

Teman nie nama je ore Peghok, tapi cakapnye idokle gheti sangettt (haa.. baru nak mengaku la sekarang nih, tak cayo meh tengok ic.. no. 08 kat tenggah-tenggah ittew) gigih jugok la teman bawok kereta dari selangor ke peghok tu... semangat sangat punye pasai nok peghi island

Kome yang ghase mau peghi bercuti-cuti malaysia, moh le kite..best sangat teman cakap sama awok.. Outdoor aktiviti banyak kome boleh main.. ada Round Island, Snorkelling & Banana Boat. Gambar-gambar yang ada kat bawah ni adalah aktiviti bersama bes preng yang tak berape nak bes...muahaha (korang jangan nak sentap yeww)

sesampai nye, most recommended for u to park here!
kenapa dekat sini? sebabnye: 24H CCTV so takyah risao ape dah & murah je.. 
24jam = RM10 other than that, they are guaranteed u with : 
  •  Kemudahan tandas yang bersih dan selesa kepada pengguna
  •  Kedai-kedai makan disediakan di parking bertingkat untuk memudahkan pengguna mahupun pelancong menikmati makanan sambil menikmati pemandangan yang menarik di Lumut
  • “Jumper” juga disediakan untuk pengguna yang mengalami kerosakan kenderaan
sumber : Majlis Perbandaran Manjung

macam biasa nak ke Pulau kena pegi dekat Jeti dan kena naik bot untuk sampai ke Pulau idaman 

Day 1 ,2 & 3 dipenuhi dengan aktiviti yang riang ria ... 
bagaikan kanak-kanak rebena, kegembiraan jelas terpampang di wajah masing-masing

#scene 1

Majalah Mangga ada pose dekat tepi kolam smbil berbikini. Tapi, kt belogzeera cuma ada pose comei muslimah main air dalam laut.. 

pic ni da boleh sangat untuk di buat poskad, fridge magnet, calendar @ yang sewaktu dengan nye... agagaga

dan juga yang ini..
 
#the exciting feelings

#pinjam sampan kejap ye bang... *_*

#scene 2 

fyi, they'll ade sediakan sewa transport, either u nak motor or kereta (korang kena drive/ride sendiri) Make sure kena ada lesen memandu yang sah dan masih belum tamat tempoh. For big family pulak, uolls boleh sewa van + driver provided for the tour.. kalau sewa motor pun murah sahaja dalam RM30 / sehari (24hour) & kami sewa dari tempat penginapan (BayView Hotel)

Tengok kitorang takde kerja merempit di panas terik tengahari semata-mata nak cari ikan bilis mata biru.. har har har.. round-round pekan & kota bersejarah (*jgn kutuk eh sebab i terpakai tudung yang sama masa kenduri adik haritu)

muka jakun ^_^ di bawah panas sang mentari @ 80km/jam

ini la dia suasana di pekan yang kebanyakan penduduknya adalah kaum cina.. peace yaaww =)

singgah santai sebentar, lotih yop merempit..

from left : kak ikin, dila, shamsiah & ai le tuh gang ayu rempit 
(kasar & buruk nau bunyi nyer kan?.. iskh.. iskh..)

#scene 3

opsss.. sila jaga kesopanan & kesusilaan anda pabila bergambar ya 

#solo action

#scene 4

beach-side and the villages

keriangan! tak sedar..betapa teriknye hari itu, selamba katak je terlompat-lompat, nasib takde monyet yang berhampiran, kalau tak mesti dia join skali sebab heppy berjmpa kenalan yang lama terpisah 

pose ayu kengkonon, nyampah ~ model: Dila Ali

buai laju-laju... buaian yang tak boleh nak terbuai.. sebab berat sangat kot? agaga, iskh.. tak baik tau mengata diri sendiri... last but not least, is something to bring back home

mencandat souvenier *certain collection yg orang kirim.. ok, so tak boleh mintak..

Bye-bye Pangkor, till we meet again,  miss you xoxo =(

*efek baju longgar menampakkan kembang di lengan

6 comments:

  1. Bestnye pergi pulau..gambar cantik..
    Sama la mcm akak..duk trg tp satu pulau pun belum sampai..

    ReplyDelete
  2. yeke kak, insyallah ad rezki nnt smpai la tu..
    bw fmly ber jalan2 msti seronok kn?

    ReplyDelete
  3. Laaa org perak ke...awat xhabaq awai2 hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. lahir ja kt perak..
      teman membesa n skola kt selangor

      Delete
  4. bestnye holiday~ :D
    dah follow, kalau sudi follow saya jugak ye ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank