Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Tuesday, January 26, 2016

Customize Maybank Card

Letak gambar sendiri dekat MaybankVisa Debit Card

Maybank Visa Debit Picture Card


The Maybank Debit Picture card is open to all Maybank Debit Card customers which is Maybank Visa Debit including Co Brands, Maybank MasterCard Debit and Maybank Bankard. Maybank Debit card customers existing card will be converted or replaced to Picture Card and will carry VISA brand. A replacement and processing of RM26.50 (inclusive of GST @ 6%) will be charged for One Picture Card and will be debited from the customer's Current Savings Account (CASA).
The Maybank Visa Debit Picture Card carries the same feature and benefit of Maybank Visa Debit which lets you withdraw cash at ATMs and make direct debit purchases at VISA accepted outlets.

Benefits

  • Shop at over millions of Visa accepted outlets worldwide.
  • Use it as your ATM card to withdraw cash locally and overseas.
  • For Overseas withdrawal & purchases, please activate your Overseas flag via Maybank2u or ATM.
  • Set your own purchase limit up to RM5,000.
  • Daily default purchase limit of RM1,000.
  • No income requirement for application ,no finance and late charges or annual fees.
  • Use it to pay bills or transfer money.
  • Peace of mind with smart chip security.
  • Track your online transactions via Maybank2u.com


Who can apply?

  • Existing Maybank saving/current account holders who has a Visa or MasterCard Debit card aged 18 and above.


How to apply?

  1. Click here to apply for Debit Picture Card
  2. Accept Terms and Conditions
  3. Click on "Use Custom Image" and select the picture from your personal computer / tablet etc
  4. Click on "Finalize" and "Submit" followed by "Finish"
  5. At the Individual Card Request page, please key-in your personal details
  6. Proceed to make payment of RM25
  7. Your Picture card will be ready within 7 working days after your Picture card request and payment of RM25 is successful.
  8. You will receive an email to confirm your application is successful and you are required to bring the confirmation e-mail to the branch to collect your Picture Card after 7 working days.


Required Documents

  • MyKad (IC)/Police or Armed Forces ID Card
  • Birth Certificate and MyKid (i.e for in-trust and minor accounts)
  • Passport (i.e for non-residents/foreigner)
  • Your current Visa or MasterCard Debit that you want to replace with the Picture Card.


View Maybank Visa Debit Product Disclosure Sheet (PDS)

View Maybank Visa Debit Frequently Asked Questions (FAQs)
Travel abroad with ease when you activate Maybank Debit. Click here to find out more.

Short trip Goldcoast Melaka

nama pun short sweet and quick entry so content dalam ni pun pendek je. malas nak bebel panjang.. bebal otak jap rasanya.. nak dijadikan cerita, boring, asyik kerja.. kerja dan kerja.. tetiba rasa nak pergi bercuti rehatkan minda... terus siap packing and go.. hah tak pikir ape langsung janji bawa kelengkapan diri (baju) makan tido senang je cari kat luar tu.. asal kan ada 'note' nya...

saja bawa sikecik yang sukakan air ni mandi kat taman tema.. excited betul muka nak terjun kolam

actually ini hotel tapi de provide mini water park.. ok la untuk bebudak sesuka hati main.. 
tapi bukan untuk bebudak.. bapak budak juga yang terlebih seronok.. hurmm..



pada yang teringin bercuti dengan keluarga.. tempat ni sesuai sangat.. 
suasana pun aman dan bersih.. so, recommended la..

seronok sangat sampai taknak balik... hurmmm..

kenapa macam hambar tak cukup rencah je entry ni? jawabnya saya sangat penat tapi belum nak tido

Location :
Lot 44, Jln Wakaf Utama, Off Jln Tun Hamzah,
75450, Bukit Katil, Melaka,
Malaysia.

Tuesday, January 19, 2016

semua tiru Be Like Bill

hahaha
kali ni sawan 'be like bill' dah merebak
memviral katanya
cuma banyak edisi
rashid la... rashidah.. shasha..
semua nak fames
nak up
nak tunjuk bagus juga
muahaha
diri sendiri tak terkecuali
sampai main vonvon aps kat facebook


just for fun
try je la korang semua 
tak kena bayar pun 

2016 is coming







salam tahun baru


eh eh dia ni dah masuk setengah bulan baru nak up story..
nampak tak? nampak tak?
betapa belog ni banyak dipinggirkan hanya lebih kepada facebook juga instagram


haaa bukan batak like mahupun komen tapi publish kat sana lebih mudah dan cepat boleh dapat feedback..
ye la ada apps kan.. download dah siap-siap login, tinggal clik scroll scrol je..
kalau rajin boleh komen seketul dua agak malas sedekah like satu kali pun ok..
belog ni kena search la tunggu load la tu yang buat tak sabar..
lagipun sekarang kan zaman serba maju dan pantas..
tapi berharap juga belog tak lupus dizaman..
sebab belog la tempat yang mampu nak berceloteh panjang lebar sambil bubuh gambar sebanyak-banyaknya..


ok, cakap pasal tahun baru..
belum set lagi specific azam or target yang kite nak...
setakat ni cukup makan pakai rehat tido sihat syukur Alhamdulillah..
cuma tahun ni rasa cam nak berbisness lagi untuk tambah pendapatan sendiri..
maklumlah kos sara hidup makin mencanak, elaun cola tak naik tapi cost of living manaik pula..
tak perlu la nak up lagi isu-isu pentadbiran negara ni.. semua orang dah tau.. semua orang dah baca paper..
even kalau tak buka paper sekalipun newsfeed korang confirm banyak orang share.. 


cerita pasal cost of living,
orang selangor patut berbangga at the moment sebab banyak kemudahan tersedia dan part yang ni nanti sy ulas lanjut dan panjang lebar ya...


tahun ni nak buat giveaway...
kira hadiah untuk korang yang bertuah la ye.. tunggu je update


harapan ditahun yang mendatang ini, hidup sy sekeluarga lebih bahagia dan dirahmati allah swt.
sekian pembuka bicara ditahun baru.. assalamualaikum
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank