Hello Kitty Bank

Blogger Widgets

Sunday, August 19, 2018

The Face Shop with Cilibling??




Nice place to stay. Great place for having an event here! The Face Shop beauty workshop organized by Eh Magazine held again at The Journal Hotel, Kuala Lumpur.


So i'm done with my breakfast meal.


Please excuse my bare face! woot woot it's @cilibling. She will be demonstrating a makeup tutorials.


Opening speech by the organizer. So we are about to start.


I'm so honored to be invited again at this event. This is my third time with The Face Shop Malaysia and thank you so much for having me.


The makeups and skin care range. Go live on Instagram @ehmalaysia or watch TV.



 Product used of the day are Natural Sun Eco No Shine Hydration Sun. This versatile sun cream protects the skin from both UVA and UVB and works as a mattifying and pore smoothing primer. Second The Therapy Water-Drop Anti-Aging Moisturizing Serum is an ultra moisturizing anti-aging serum is formulated with an anti-aging blending formula using Moisture Drop Processing and Chia Seed Hydrating Toner is a moisture toner that moisture inner skin layer.


Also Chia Seed Water 100. This product is like a essence or a light moisturizer , that has a texture of a serum. A moisturizing lotion that improves suppleness and moisturizes the skin a degree higher with nutrients in organic chia seeds. A moisturizing lotion that restores the skin's innate clear luster.

Spreads onto the skin smoothly without stickiness and is absorbed quickly to prevent skin dryness. Soft suppleness both inside and outside the skin. Organically germinated chia seeds, which draw and absorb moisture, not only hydrate but also nourish the skin to effectively restore suppleness.


Ink Lasting Foundation Slimfit with SPF 30. Fast selling in the market.. oh my gosh.. Main features of this brand new foundation are ‘Light fitting cover complex’ A light-weight, but powerfully fitting formula creates flawless skin. A combination of a skin-brightening red pigment and a crystal-clear, translucent blue pigment creates all-day glow on the face.

The formula expresses smooth & illuminating look without settling into fine lines, containing high molecular moisturizer with its hydrating power increasing as time goes by. So i'm going to finish my makeup session first.


Second session was beads decorating to be a necklace. Just for fun and little gift to bring back home. (Bakal menantu sapa la tuh yang pandai menjahit.. uhuk)


Introducing The Face Shop Yehwadam product range.


The Face Shop Yehwadam Chaeyul Revitalizing product line. Originally from south korea.


Hehe.. last but not least, dapat hadiah Yehwadam Brightening set because i won the best makeup look.. juara bertahan 2 kali berturut-turut ni.. haha.. bangga jap.. tengok makeup kita tu takde la lawa sangat pun, kening tu consultant buatkan iouls mana la reti nak buat kening.. maybe sebab nampak effect muka runcing kot.. Alhamdulillah rezeki nak dapat.. haha.. 


The event has come to the end. It's a lunch time now and i really missed this grilled chicken breast with cream mustard sauce. So yummy like no others.


Kind of heavy lunch.. Happy tummy..



No need to shy away from up-close look, flawless look long-lasting foundation that melts into your skin! Are you agree with me?


Take the make up out under the sunlight.. i like this foundation that not oxidizing even for the long hours wear.



Jujur la kalau tak lawa makeup look ni bagitau jur.. sis tak sentap pun..


Thank you Blu Inc for the freebies except the magazine. Haha.





Sunday, August 05, 2018

Abseiling & Zipline at Sungai Pisang

Kali ni Kelab Rekreasi offfice buat aktiviti Abseiling dan Zipline dekat Sungai Pisang, Gombak. Ianya kawasan hutan dan ada air terjun kecik terletak dekat tepi highway je uols.. tak jauh mana pun.. cuma kena menapak sikit la nak masuk ke dalam tu.. 


Tadaa.. dapat baju! untuk kali ni, kita bawak kasut sampai 3 pasang 2 lagi extra dalam beg.. satu dah pakai dekat kaki la.. sebab tak nak la menyusahkan orang lain lagi.. last year kan, caving kasut iouls tercabut dua-dua tapak.. last-last dalam gua tu berstokin je.. nasib pakai stokin.. biasa sis pakai kasut memang tak suka pakai stokin.. kalau tak berkaki ayam je la haritu.. masa entry ni kalau ada yang ingat lagi la..

Haha.. even member tu willing nak bagi pinjam kasut dia tapi malu gila la tak tau nak letak muka dekat mana masa tu.. kenangan abadi sangat (mata keatas) lepas ni nak pergi mana-mana memang kena well prepared la.. 


Hahaha ada penampakkan makhluk rupanya dalam bas tu.. sengal betul la dia nih! Menakutkan orang memang hobi dia ek? Aktiviti outdoor kali ni pun sehari je pergi pagi balik petang. The woman's group semua jenis layan sukan lasak dan berani. E'eeh tetiba bangga sikit dengan diri sendiri.


Ada kaki budak sekolah pulak satu ni.. hahaha.. kasut putih tu kaki iouls laaa.. kuang jaq betul lah mak-mak orang nih.. mentang-mentang sis ni kecik je macam budak-budak.. tapi sis tak sentap pun.. bangga ade lah..


Tengok waterfall ni cantikkan? Tenang je rasa meskipun bunyi air dia deras sangat.. dekat situ lah nanti kitorang semua kena bergayut turun ke bawah.. haha... rasakan gayat ke tak gayat.. ada berani??


Takde hal sebenarnya, seronok gila buat zipline ni.. terasa macam kita boleh terbang, lagi-lagi kalau buat style ala superman.. yang best ko lari laju-laju pastu rasa terapung di udara sampai ke hujung tali, ko melantun-lantun macam bola.. macam naik buaian jugak la.. gila seronok.. kemudian, dari aras tinggi setinggi air terjun tu, kita tarik tali laju turun kebawah.. syok gilaaa! Tolong percaya sis la orang dalam gambar dekat atas tu.. Siap buat peace yaww..


Lagi satu sebab kita dah confident dengan safety harness yang ada. Cuma bila dah turun tu, penat la nak kena naik balik.. kena mandaki ke atas bukit-bukit ni..  tu yang membuatkan iouls buat zipline ni sekali je.. sebab malas nak mendaki balik nanti.. haha.. lepas tu balik rumah teringat-ingat nak buat zipline tu lagi.. menyesal! kenapa la iouls tak buat sampai 8 kali??


Boleh pulak iouls jatuh atas tu.. dekat batu-batu yang ada air sebelah sana tu.. ingat dah beli kasut baru habis grip la tu.. sekali batu-batu basah tu licin.. tapi iouls tak perasan langsung macam mana boleh jatuh.. masa pijak-pijak batu tu tak terasa licin pun.. ni tetiba dah terduduk.. mujur ada member kat depan.. dia pun tolong tarik. So unexpected at all! Bayangkan kalau iouls jatuh menggelongsor ke bawah.. Mohon dijauhkan la dari kejadian yang tak di ingini berlaku.. Kena berhati-hati safety is on your own responsibility.


Ini lah rupa abseiling... dari atas bukit turun ke bawah.. cuba tengok, mencabar sangat kan? dengan akar-akar kayu yang menjalar, licin, keras dan ada yang kena harung air terjun yang deras ke bawah tu.. memang kena kuat semangat. iouls tak pandai sangat nak abseil sepatutnya badan perlu dalam posisi L atau baring, turun ke bawah dengan menolak badan daripada permukaan bukit tu. Sis nervous sangat masa tu.. so silap teknik, habis lebam-lebam lutut.


Habis aktiviti, makan dan solat kita semua balik ke sarang.. hahaha.. Next time nak join lagi, tapi nak lagi extreme katanya.. macam rope swing tu.. lebih kurang la dengan bugee jumping... hahahaha.. kalau mak pak iouls bagi nak bawa Afeef sekali lah.. cuba.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello Kitty Bank